fbpx

Transponder och hur kan du följa racet , varvtider , resultat och se allting i din telefon App ??

Läs gärna denna Klicka Sen lägger du in det som en app i telefonen

Du kan se varje race under STEC och vi kommer har flera testrace som du kan bevittna nu inför säsongen.

Vi kommer köra ett test race klockan 19,00 Tisdagen 8 Mars för att du ska kunna i lugn och ro hemma nu med 1 månad innan premiären kunna lära dig systemet med My Laps Speedhive.

 

Vi fortsätter med Racing reglerna läs gärna de gamla blogg inläggen som finns Klicka  och Klicka  Varför är det då viktigt med reglerna? Det handlar om säkerhet och körglädje 2 viktiga saker inom STEC.

1 Bygga depå när du kommer till arenan?  Regel 1 bygg ingenting innan du kommit till inskrivningen och anmält dig för det finns en planering speciellt på Sviestad som kommer vara viktig att följa så kom alltid in till inskrivningen så kan vi hjälpa dig med depåplats , ström , miljöfrågor.  Vi kan på alla STEC Banor 2022 komma in på Fredag för att kunna bygga depåplats som skall innehålla Miljömatta under bilen där all form av mekning sker på miljömattan. Det skall finnas brandsläckare och absorberingsmedel i din depå. platsen skall lämnas minst lika snygg som när du kom så ingen form av nedskräpning och används domkraftsplattor då asfalten är många gånger varm.

2 Håll ditt spår på banan !!  Det är både mot reglerna och uppfattas som osjyst körning om du väljer att byta spår se gärna filmen Som visar ganska bra när duktiga Magnus Thomé kör på Mantorp med bitvis mycket trafik. Det finns alltid någon som är snabbare och långsammare på banan och vi tävlar under flera timmar. Så känner du dig minsta osäker på att föraren framför inte uppfattat din sena inbromsning för ett försök att träffa apex före din medtävlande så avvakta till nästa bättre läge kommer.  Man får gärna använda ljustutan för att markera att man kommer snabbt bakifrån och man får gärna ge plats gärna med handsignal att jag uppfattat dig.  Ingen vinner på att ens tänka tanken att ligga och försöka stänga medtävlande inom långloppsracing. Krockar man i STEC är det oftast båda förarnas fel.  Vi har alltid lyset på inom STEC av säkerhetsskäl.

3 Prisutdelning inom STEC  Direkt efter målgång Svart/Rutig flagga så kör man ett avkylningsvarv och ställer sin bil med funktionärernas hänvisning direkt i sk Parc-Ferme. Sen kliver du ut och går med hela teamet direkt till prisutdelningen som skall starta senast 15 minuter efter målgång i ( normala fall ) STEC tekniker väljer ut bilar för ev efterkontroll och vill du protestera mot något du anser vara orätt så kom direkt till domartornet. för överläggning och beslut. Ingen börjar lasta bilen utan samtliga är på prisutdelningen hyllar vinnarna och det kommer vara bonuspriser och vi söker nu företag som vill skänka saker till prisborden så välkommen om du sitter på give away produkter. Obs viktigt är du missnöjd på någon eller något som kom till domartornet för ingen vinner på att åka hem förbannad eller känt sig orättvist behandlad. Utan ta dialogen vi kan ha missat situationen fullständigt eller har en annan uppfattning men dialogen är viktig och bygger på respekt och ärlighet.

4 Tekniskt problem på banan Om du får problem med bilen så i första hand slå på varningsblinkers så bakomvarande snabbt ser du har problem.  kan du rulla in i depån så gör det annars rulla ut på någon av sidorna av banan och sitt kvar..Spring aldrig ut och kolla om drivaxlar eller sånt gått av för vi vill inte ha förarna oskyddade ute på banområdet.  Enda gången detta inte gäller är om bilen brinner då tar du skydd på lämplig plats. RÖD FLAGGA  Loppet avbryts tillfälligt åk sakta till depåområde och invänta funktionärernas direktiv.  Har du ont , bränt dig , mår dåligt , chock , blodtrycksfall , tryck på bröstet eller någon form av uppsökande av medicinsk hjälp så tveka inte gå omedelbart till sjukvårdsgruppen. De är där enbart för din skull och hjälper dig med allt från vätskeersättning , plåster , hjärtdefibrillator eller bedömningen att åka för sjukhusvård. Inget race i världen är viktigare än din hälsa. men drick vätska före , under , efter din körning det är grundregler i långlopp.

5 Depåandan  STEC har alltid en sk ”öppen depå” vi stänger inte in oss i depåtälten utan vi bjuder på öppenhet mellan teamen och publiken. Du som team , tävlande är ambassadörer för STEC från den minut du lämnar in ansökan nu i vår fram till säsongen är slut i Oktober. Detta är viktigt och vi begär inte att du alltid ska vara öppen och pratsam under en besvärlig tekniskt situation när grejerna går sönder och det jävlas. Men tänk på hur du pratar , uppträder på tävlingarna men även på sociala medier och kontakt med media, publik , medtävlande. STEC har stängt av 1 förare som aldrig kommer köra STEC igen. Detta pga beteende runt tävlingarna med att öppet kritisera medtävlande , tävlingsledningen upprepade tillfällen. Då har man brustit som ambassadör och tävlande inom STEC. Vi har också stängt av funktionärer 2 stycken under årens lopp då det kommit till vår kännedom att den ena var en dömd våldtäktsman mot minderårig och den andra flertal domar som kvinnomisshandel och övergrepp i rättsak olaga hot etc etc då passar man inte som en del inom STEC.

ViJobbar aktivt med att bygga STEC och har som mål att verka för ett ständigt förbättringsarbete så kommer du som team , förare , publik , samarbetsparter kunna få en bra säsong.  Du kan i princip alltid ringa på STEC telefon 018-265 06 41 för att diskutera , komma med förslag  för att föra STEC framåt. Den modellen tror vi på med öppenhet och hörsamhet med förare , publik , samverkanspartners bygga Swedish Touring Endurance Championship riktigt starkt.  Tack för du läser denna blogg och delar den vidare till team och sociala medier.

 

Framrutan skall se ut så här 2022 Men vi är också intresserade av att sälja platsen till seriös huvudsponsor till serien 2022. Klicka om du har kontakter med företag som vill vara med i detta nätverk.

Veckans ambassadörer är mycket erfarna duktiga Långloppsteam vinner mycket och ofta och har alltid roligt i Box 6 på Mantorp kvällen före race. Familjerna är med och skapar en positiv samverkan på under och runt tävlingarna. Tack Fillebaxter för ni är med i STEC.

https://www.facebook.com/groups/391029561257380

https://www.facebook.com/curbsevent/

Samarbetspartner till STEC 2022

Hemsida 24 fantastisk duktiga på allt inom betong  Hemsida  eller prata med Micke direkt på tävlingarna

Teammöte med info med enkelt datum klockan 8 (20,00 ) den 8 Februari Välkommen att vara med och prata STEC  Klicka för mötet och Klicka för inbjudan till vännerna  Facebook inbjudan 

Det börjar dra ihop sig och Fredrik vår duktiga fotograf på Tierp bjuder på ett gäng fina bilder som du kan använda i teamets marknadsföring men behåll gärna Fredriks logo.  KLICKA

Med detta sagt vill vi önska dig som följer bloggen en fantastisk vecka. Näst nummer handlar det mycket om TV och live sändning missa inte detta.