fbpx

Bloggen inför midsommar innehåller bla kapitel om rättvis fair racing och varför STEC nu tar upp kampen om att tvätta sporten.

Stec har sedan starten 2017 arbetat aktivt för att göra racingen enklare för dig som förare men även mer ekonomiskt gångbar för vanliga människor som har ett stort racingintresse.

Nu gör vi sporten ren genom ett ännu enklare regelkoncept som är nu på remiss och prövning under 2024 på Mittsverigebanan i den norrländska serien. Mittsverige presentation 2024 (2)

Reglerna är fortfarande mycket enkla detta är grunden.Bygg din bil precis som du önskar men gör fordonet säkert genom bur,stol,bälte.

När sedan teknikerna har godkänt bilens säkerhetsaspekter så får den märket stec godkänd. Sen är det upp till dig att göra en egenkontroll inför tävlingsdagen. STEC-Egenkontroll som du tar med till tävlingens organisation. Mycket lättare än så kan det inte bli. Men åter igen slarva inte med säkerhet , miljö och ha alltid på dig personlig förarutrustning varje gång du kör ut på banan.

På mittsverigebanan så har vi nu under denna säsong ett utprovningssystem som kommer ge oss viktig data inför 2025. Det blir fortfarande 3 klasser A-B-C som helt enkelt klassas in efter förarprestation. Varvtiderna sätter klassen och inte motorvolym , motoreffekt , drivning , chassie , växellådor etc. Detta skapar en dynamiskt klassindelning som du som förare , team kan under säsongen förbättra teamet och klättra i klasstegen. Minimum 5 varv snabba varv skall genomföras under samma tävling för att kunna klassas uppåt. Nu skall vi en gång för alla utplåna alla tvivel om vinnarna har fuskat för tyvärr har bilsporten och även mycket annan sport haft detta problem under lång tid. Här kommer några tråkiga fall

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/y3k41E/ferrari-erkanner-fusk-i-formel-1

Men bilsporten är inte unik på detta tyvärr https://da.se/2014/05/historien-bakom-fuskarnas-ansikten/

Nu är det upp till dig som förare , team att fundera på hur du ser på kommande säsong. Men en sak är säker vill du köra ärligt så kör du STEC för en statiskt tidtagning kan inte manipuleras och du tävlar på samma villkor och lika snabba medtävlande. 2024 gäller de regler som är sedan tidigare officiella genom motoreffekt,vikt inom SM.

Stec blir Skandinaviska Endurance Mästerskapet. genom tävlingen 4 Augusti bryter vi gemensamt en tidigare mur. Facebook Event Klicka 

Läs mer om denna häftiga bana https://www.vaalerbanen.no/om-valerbanen/om-valerbanen

Nu önskar vi dig en fantastisk midsommar och vi hoppas vi ses på Mid Sweden Motorfestival. Det är nästa motorfestival i samarbete med www.motorkultur.nu.  Eventet finns på facebook Klicka 

Första eventet var på Trollhättan med bra resultat Klicka

Vi provar även ett system med en rejälprissänkning den 27 Juli på Mittsverigebanan då vi anser att STEC är en stor del av showen på banan som publiken kan få vara del av att se på.  Detta vet ni som följt oss länge att vi jobbat för att publiken ska kunna vara med och betala till de aktiva teamen. anmälan gör du som vanligt på hemsidan med ett enkelt mail Klicka 

Nu ska vi inte bomba ut fler mail eller bloggar innan sista Juni men stort tack för du delar , sprider detta och tack för du är med inom stec racing.