fbpx

STEC Motorsport verkar för en rättvis racing utan avkall på säkerhet.

Organisationen är slimmad  utan kostsamma kontor och erbjuder er aktiva en Racing som vi hoppas ska kunna lämpa sig till både bredd och spets,

Rättvis Racing ??  Går detta att skapa i denna orättvisa sport?   2020 kommer vi med en för Svensk Racing Endurance  helt ny klassindelning.   Teamen får sin klassning beroende på ungefär samma villkor. Medvetet fusk bestraffas med   förlorad poäng /  Varvavdrag /  Uteslutning. Och man är absolut inte tvingad att genomföra testet om man som bilägare inte vill. Utan har man en snabb bil så kan man bli en klass A bil utan att bilen provas.

Låt oss beskriva några  exempel 

Röd Nummertavla  Snabbaste bilarna i STEC mellan 2,5-4,5 kilo/ hästkraft.  Detta är snabba byggda tävlingsbilar.

Gul Bil 4,51-6,0 snabba ofta chiptrimmade bilar eller standard med mycket  motoreffekt  Gul nummer tavla på bilen 

 Bil 6.01-8 ,0 Grön Nummertavla Detta är ofta vanliga bilar utan inredning.men med bur , racing stolar och är rappa. 

Klass A+B väljer helt fritt vilken av de olika däck de önskar med max 225 bredd och valfri storlek på fälgarna

KLASS C  bredd 225  ej med på Rejsas R däcklista Klicka 

Light klassen max 205 breda gatgodkända däck. 

Och får då en rättvis bedömning och framför allt bilarna tävlar med ungefär lika snabba bilar.

Bonus, Tävlande kan under säsongen pröva olika däck och kan även omklassas om bilens prestanda ändras eller om man som team väljer att byta bil under säsongen.

Detta öppnar upp för många olika bilar då grunden är en Säkerhetsbesiktning och sen klassas bilen efter kilo/hk

STEC Lite Enklare Genom att kunna erbjuda detta blir det enkelt att kunna vara med.  Bygg bilen eller köp en färdig, Det vi kommer besikta är säkerhet, Så satsa på en säker bil med Racestol, Burbåge, Racebälten och ordentlig personlig utrustning. Säkerhet är viktigt inom racing.

STEC Mer sportsligt ? Du kommer tävla emot lika snabba bilar när skedde det senast ?  Nu blir det mer fokus på taktik , förarprestationer och uthållighet

STEC Mer Ekonomiskt.  Stor skillnad då du inte tvingas bygga bilen efter reglerna utan reglerna följer bilen.  Du kan köra en snabb Porsche 911 eller en standard  Volvo S40  Detta oavsett om du har fordon för 1,500,000 eller 15,000 Så Välkommen till STEC.

Vi är glada över att kunna erbjuda denna lösning då bilen är fri att vara med oavsett cylindervolym  , Växellådor eller väghållningskit. 

Resultat i STEC Skriv i antal kilometer baserat på antal genomförda varv. 

Vi arbetar ständigt med förbättringar inom STEC.  Inför kommande säsong har vi också möjlighet att kunna flytta bilarna i de olika klasserna efter varvtider. Detta för att med regelbokens kraft kunna skapa så rättvisa möjligheter som möjligt.  Tävlingsledaren har således full mandat och med dialog med teamchefen kunna klassa upp ett team under säsong för att teamet ska kunna erhålla så bra motstånd och rättvisa förhållanden som möjligt.   Har du fler frågor och tankar om detta skicka oss ett email på stec@stec.se. 

 

Godkända Bilar

Täckta bilar ?? Förtydligande vi tillåter inte cab med suflett. Men exempelvis en Miata med bur och hardtop är helt okey. Är du osäker så maila oss gärna på stec@stec.se

Hur går mätningen till?

Effektmätning och vägning av bilar :
Effekt som  mäts på drivhjulen , räknas om till motor HK.
Drivhjulseffekt + 13 % = motor effekt HK.  ( ex. 175 hk. på drihjul = 197,75  motor hk. )  (1 kW =  1,36 motor hk ) Det är MOTOR EFFEKTEN som STEC utgår ifrån när bilar klassas in i grupper. vägning av bilar : Bilar vägs utan förare . Bilar vägs med full  tank. Bilar med större tank än orginaltank  vägs in med bilen orginalvolym enl. reg.volym.

Bilens vikt kan aldrig understiga  invägd vikt minus tankvolym. 

Vill man mäta/ väga sin bil eller gatbil eller om man vill byta klass kan vi göra det i mån av tid för 500 kronor under säsongen.

Körtider. 

Max körtid i sträck 80 minuter per förare. Följs av minimum 60 min vila.

1000 km skall 7 Förabyten genomföras ( minimum )

6 Timmars skall 5 förarbyten genomföras 

4 Timmars skall 3 förarbyten genomföras 

2 timmars skall 1 stop  genomföras under 60 minuter körtid ensam förare= varv runt bilen 

Ev lunchpaus räknas som ett förarbyte.