fbpx

REGELNUMMER OCH UTBILDNINGSRACE 

Denna Blogg skall vi fördjupa oss i STEC regler och varför detta är viktigt med att kunna reglerna.

STEC vill se duktiga förare och team på banan och 1 sådan åtgärd är att kunna reglerna för att då kunna förstå racingen bättre och förstå varför domarna ibland ingriper.  Detta är ofta av säkerhetsskäl men även för att få sportliga förhållanden på och utanför banan.

tävlingsregler 2022  Klicka

Läs dessa inför Licenskursen den 9 April och du skall kunna dessa inför premiären den 10 April.  Vissa saker är kanske för dig självklara men det finns även nyheter som detta med Blinkande ljus inne i bilen och runt banan samt flaggvakternas roll i samband med SC och VSC  Vad är skillnaden och varför beslutar TL = Tävlingsledningen på den ena eller andra sättet.

Tekniska regler  och Tävlingsregler 2 olika saker och skall läsas ihop med kapitel Rättvis racing 

Vi sätter ihop 5 snabba frågor

1 Skall du ha lyset på under racing i STEC ?

2 Skall du byta förare efter max 80 Min ?

3 Skall du som förare ställa bilen i parc ferme efter tävlingen ?

4 Skall du kvala in för en startposition i STEC ?

5 Skall du ha brandsläcker vid din depåplats ?

Sen kan vi sätta ihop 5 stycken frågor som kräver fundering på.

1 Varför får du inte mecka med bilen i föraroverall?

2 Varför vill vi veta varje tävlingsdag vilka som kör i teamet ?

3 Varför är det teamets ansvar att varje gång lämna in en egenkontroll inför besiktning ?

4 Varför är det teamets ansvar för att AMB Transpondern är rätt monterad i bilen?

5 Varför lägger STEC 10,000 tals kronor på att bygga ut säkerheten för förare med lampor osv?

I Ambulansen finns det hjärtstartare tveka inte att komma till killarna om du känner minst besvär under tävling.

Vilka papper ska jag ha med mig till tävling och var finner jag dessa ?

Du skall ha med dig

Besiktningsprotokoll 

Anmälningslista på teamet 

Det är bra att ha Tävlings PM men inget krav 

Dessa papper finns alltid att kopiera ner på hemsidan under denna sida Anmäl Här 

Du skall även ha med dig ett Körkort som pant för ev Transponder samt ev avgift för detta

Flaggorna är sällan problem men bra att gå igenom dessa ännu en gång.  Svart flagg betyder inte att man är diskad i STEC men att vi vill att du som förare omedelbart kommer in till depå området.

Frågorna  dessa som var ovan de 5 snabba är svaret på samtliga JA

De 5 Andra är som sagt lite mer tanke verksamhet.

Fråga1 Mecka eller tanka i föraroverall är absolut inte okey för risken att du får lättantändlig vätska i overallens tyg är överhängande och en klar säkerhetsfråga.

Fråga 2 Detta med teamet är en ren försäkringsfråga vi har en skyldighet att kunna kolla varje förare som är med är försäkrad genom oss och den licens som man betalar för bilracingen. Du som licensierad förare har en olycksfallsförsäkring genom Folksam under tävling i STEC.

Fråga 3 Detta med egenkontroll har vi lagt ett ansvar på teamet då vi omöjligt kan hinna gå igenom samtliga viktiga punkter på bilen. Men vi vill att bilen skall vara sjyst och i ordning inför start och därför lägger vi över en del av detta på dig som teamchef och du kan kopiera pappret 7 ggr men lämna alltid in pappret till besiktningen då ser vi också smidigt att samtliga team är besiktade. ex 45 egenkontroller vs 45 team på startplattan check.

Fråga 4 från 2022 kommer samtliga tävlingar köras med AMB Transpondersystem. dessa skall monteras av dig som team och är du osäker så fråga gärna teknikgruppen. Efter tävling skall dessa omgående lämnas in för ny uppladdning till dagen därpå. Sätt fast dem så de inte ramlar loss och de skall peka ner mot asfalten.

Fråga 5 STEC lägger ner energi och pengar för att hela tiden sträva efter säkerhet både för förare och funktionär men även sportsligt rättvisa. Vi kommer arbeta mycket med VSC under 2022 som betyder att du som förare skall ner till 60 km/h runt hela banan vid Gult. Vid enklare ingrepp från funktionärer så stannar SC inne i depån.  krävs det en större åtgärd så går SC ut och samlar ihop fältet för att kunna sänka farten vid eventuellt en brand , större bärgning , sanering osv. SC kan också vid speciella situationer stanna hela fältet ute på banan istället för Röd flagga. Målet är att låta fältet köra 60 km/h ingen omkörning och när TL ger klart så byter Cock-Pit Lamp färg och lamporna slocknar ute på banan och funktionärerna flaggar med gröna flaggan samt full fart råder.

SC = Saftey Car   VSC = Virtuell Saftey Car  TL=Tävlingsledaren  Cock-Pit Lamp = Blinkande lampa inne i bilen.

STEC modell inom Balance of performance? 

Detta system med klass A-B-C som beräknas genom Motoreffekt/Kilo skapar en stor dynamik för en mångfald av bilar inom STEC. BoP är förkortningen och alla bilmodeller som är utrustade med Burbåge , Stol , Bälte av bilsportmodell är välkommen. Personlig utrustning för Racing sen är du och teamet Ready to race.

Utbildningsrace vad är detta ? utbildningsracing  Detta är 4 tillfällen som Krutcupen gör under 2022. Detta tror vi är en modell för att under åren man tävlar i Krutcupen så skall man kunna erhålla kunskap för att smidigt kunna går vidare in till STEC.  Vi har bla väldigt smidigt ungdomsteam pay/Drive som vi gärna gör reklam för. www.krutcupen.se en viktig del även inom STEC Racing

Har du beställt däck ? https://simplesignup.se/event/188492

Har du anmält teamet till Mantorp ? https://simplesignup.se/event/188695

Har du bokat el , boxar Test & Tune osv ? https://simplesignup.se/event/188021

Har du bokat Licenskurs ? https://simplesignup.se/event/186017

Har du bokat biljetter till fans , vänner , samverkanspartners ? https://simplesignup.se/events/185098

Varför ligger vi på så tidigt som i Januari / Februari ?  Jo för vi vet hur det är med tid. Den är ständigt en bristvara för oss racingförare utom på banan då vi alltid jagar tiden. Vi vill se just ditt team på startplattan den 9-10 April då har vi båda parter lyckats med tidsplaneringen.

Startlistan är uppe på och saknas ni så är ni inte anmälda. hemsidan 

Tack för du läste ända hit ner men vi har en hög ambition inför 2022 och då behöver vi engagerade team , förare Har du någon form av dyslexi eller vill prata om regler i telefon istället så går det alltid bra att ringa.

Tekniska frågor Stefan Wettervik 070-824 16 83  Tävlingsfrågor Hasse ( Mannen med Hatten ) 070-798 23 78

Veckans Ambassadörer är Team K Racing som skapat en Youtube kanal Klicka

Prenumerera gärna på den och följ teamets väg till pallplatserna 2022.  Nu önskar vi dig som läser bloggen en fantastisk vecka och ta och printa ut reglerna och lägg dem nära toaletten så har du något att fördriva tiden vid toalettbesöken. Må gott och håll dig undan från virus så kommer en ny blogg redan inom 1 vecka.