fbpx

  Nytt Team från Ljusterö blev klart i mellandagarna .

Team Allt i Allo med föraren Jonas Boman ställer upp i 2 timmars klassen. och detta med att kunna köra själv eller med 1 kompis i 2 timmars klassen är en perfekt lösning för fåmans team. Bilen en Golf är potent i klass 2 C och vi önskar teamet lycka till och årskortet är bokat och betalt.

 

Gillar du trav ? kika på detta spelbolag som kommer spela 7 gånger V-75 under 2022 Klicka

Funktionärerna får 5 Andelar och resten är fritt för vem som helst att vara med i STEC travgäng. Lyyyyycka till

Bilda ett eget Gokart race på Tierp Arena? Samband med STEC tävlingarna så kommer vi kunna köra gokart på Tierp Arena. Nu kan du sätta ihop ett eget gäng och köra ett ”långlopp” hela 25 minuter med 1 depåstopp för förarbyte. Bjud gärna in teamet , samverkanspersoner osv till en kul aktivitet under racinghelgen.

Skapa Racing med Företaget med STEC Audi TT bilarna 2022. Vill ni göra ett fartfyllt event så skapar vi nu möjligheterna  kika gärna och prata ihop er. Kommer köras i samband med Krutcupen tävlingarna.

audi TT Race

Fler Nya team 

Team OLAH-B Racing Team bygger nu på sin fina BMW som varit med under 2021 på mycket Trackday och det är så kul när STEC Trappan fungerar . Förste förare Ervin Olah-Bako fyller 15 år just på dagen 10/4. Detta vill vi lyfta att killen har kört mycket bana tar tävlingslicens på Lördagen den 9 April på Sviestad och gör debut på Mantorp Park i STEC som 15 åring.  Grattis i förskott och fantastisk att STEC skapar nya förare.

Samt Team som bygger nytt

Krracing
Glada grabbarna från wermland
Teamchef Fredrik
Jörgen
Niklas
18-årige William och
Depåpersonalen Hugo.
Efter ha kört en beprövad o gammal Ford Puma så bygger vi nytt till nästa säsong!
En fiesta st150 till 6c
Tanken är väl att vi ska va med o slåss om segrar nästa säsong med

 

STARTLISTA Mantorp

Ligger nu ute på hemsidan under fliken anmäl här  Där lägger vi även in team som köpt årskort för de kan aldrig bli bortsållade pga för många team anmälda. innan Årsskiftet så passade även team Epin och Team RB. Nu fungerar all fakturering med nya bolaget osv för de som önskar en företagsbetalning.   Nu ligger också Tiderna för Sviestad och Mantorp uppe på samma sida https://stec.se/anmalning/

På denna Länk kan du boka det mesta inför 9-10 April KLICKA Vi uppskattar om ni team kan göra detta på länken men alla startanmälan önskar vi fortsätta med i mail på stec@stec.se men just allt detta som ström , frukost , lunch Licenser licenskurs.  Obs för team som vill bli fakturerade så kan vi baka in licenser osv och som tidigare så för företag 10& plus moms för utbildning eller kundevent osv.

SPECIALNUMMER REGLER VARJE NY MÅNAD ??

Varje Blogg som kommer ut varje ny månad Måndag skall vara special nummer om regler i STEC.  Vår ambition är att 10 April skall alla förare , Team kunna STEC reglerna för att slippa problem på banan.

Denna gång tar vi upp dessa 5 moment!  Läs , dela med dig till teamets förare.

 • Tankning Tankning SM Långlopp Kort du får tanka hur du vill men Icke i föraroverall Teamet får ej söla och tankning sker uteslutande i Tankzon.

 

 • Förarbyten förarbyteKort förarbyte skall ske på anvisad plats eller i din depåyta. Max 80 min förartid som sen efterföljs av minst 60 minuter vila. Trixa inte med förarbyten för det syns så väl.

 

 • Vikt/HK STEC Modellen Effekt som har mätts på drivhjulen , räknas om till motor HK.
  Drivhjulseffekt + 13 % = motor effekt HK.
  Och det är MOTOR EFFEKTEN som STEC utgår ifrån när bilar klassas in i grupper.
  Vägning av bilar : Bilar vägs utan förare . Bilar vägs med full tank
  Ballast i bilen : Ska bultas med 2 st M10 / 10 kg vikt , och placeras på säker plats ifrån föraren

 

 •   Anmälan STEC-ANMÄLAN-START  Detta är för oss i inskrivningen viktigt att du som team alltid kommer till inskrivningen direkt när du kommer till tävlingen. Räcker med teamchefen mycket folk ändå i de ganska trånga utrymmet som inskrivningen besitter.

 

 • Besiktningen  Besiktningsprotokoll-Egenkontroll (1) Ha detta gärna ifyllt varje gång du kommer till banan och skall besikta för det skall du göra varje gång? Detta kan tyckas vara fånigt men vi önskar från STEC alltid kunna göra en säkerhetsbesiktning och ev stickprov på vägning , däck osv osv Detta är inte på ngt sätt för att ”Jävlas” utan vi vill kunna med de medel vi har kunna stå upp för att samtliga team körde exempelvis på godkända däck på Mantorp.  Hur kan vi säga detta ? Jo genom att vi kollade alla däck innan start. Den modellen tror vi på och hoppas du gillar detta.

Mindre än 100 dagar kvar till 9-10 April är du Race Ready ?  Jag har kört och varit verksam i över 30 år med Svensk Långloppsracing och tro mig planerar du inte blir det en kamp mot klockan. Check Lista för tävling Detta är är några punkter som du kan ta med dig om du vill..  Inget krav utan bara lite stöd.

BOX på Mantorp 1500 kr per team. Vill du slippa stå ute så har Mantorp Park 6 Boxar där 2 team får plats. Box 1 är alltid bokad för besiktningsbox och Box 6 har historiskt sett Fillbaxter bokat i god tid även 2022. Box 5 har Team Onze bokat Så nu finns det 3 boxar kvar. Först till kvarn får stå inomhus. mail stec@stec.se

10 Januari kommer nästa STEC Blogg ut håll ut och fram till dess önskar vi från styrelsen en riktigt bra vecka.