fbpx

Gotland here we come.För många väntar semester , kall bira, hängmatta osv men för bilsportvännerna står det även racing på Schemat. En stor fördel är just att man kan hoppa i klasserna och tävla kanske 1-3 timmars om man för dagen är ensam och teamet är ute på semesterbestyr som gör att kanske inte hela styrkan kan vara med.  Andra team kanske har vänner som nu är lediga och vill köra racing.  Vi ser detta med Semesterracing som både utmanande men viktigt då livet ser så olika ut för oss alla.

Så ser datumen ut för sommarens race. finns även på sociala medier facebook med starka Mid Sweden Motorfestival först ut 27 Juli

https://www.facebook.com/events/7235297366584206

Tätt följd av Vålerbanan som känns väldigt spännande ut 4 Augusti

https://www.facebook.com/events/853304602834013

31 Augusti med SM tävlingar på Mittsverige känns väldigt kul att det skapas i samarbete med bla Berners bil och PowerSport center som båda är Sundsvallsbaserade företag och ser ett mervärde att vara med på stec racet med kunder och på så sätt skapa energi runt tävlingen.

Motorextra skapar bra reportage som bla detta Klicka För att detta kommer vara en hjärtefråga för oss inom stec 2025.

A-Team Snabbaste, B-Team snabba team ,C-Team snabb + gatdäck

Diskussionen kan aldrig mer bli i depå och domartorn att den C-Bilen är snabbare än B bilen osv vilket mycket väl kan uppstå med dagens regelverk.  Vi testar detta nu på Mittsverige Endurance Cup Mittsverige presentation 2024  Tycker du om detta så prata med oss och gillar du det inte så ta en dialog med oss även om detta.  Det finns nämligen alltid fram och baksidor men vi vill skapa en racing där du som tävlande åker hem med eller utan pokal och känner att detta gick rätt till.

När STEC startade 2017 så frågade vi innan om vi inte kunde skapa en samverkan med MSLS,NSHC,ER Cup som då fanns på racing scenen med Endurance. Ingen ville samköra.  Nu ser vi lite resultatet av detta med ER-Cup som är bort och ingen minns. MSLS har knappt en handfull team som kämpar i motvinden. Detta är naturligtvis inte bra. Utan nu provar vi en modell den 27 Juli som ger en direkt kickback tillbaks till dig som tävlande team.

Blir vi under 10 team så kostar det 5,995 kr  Blir vi 10-20 Team så kostar det 3,995 kr och blir vi 20+ team så kostar det 2,995 all inclusive.

Detta är för att du som team tydligt ska se vinsten i att vi kör flera team samma dag på banan.  STEC har pratat om samverkan under så många år och nu provar vi detta den 27 Juli för ju fler vi är tillsammans desto gladare vi blir som gamla sången gick med Thore Skogman.

Fredag 26 Juli har vi möjlighet att mellan 12-15 Stå på stora torget i Härnösand och promota Mid Sweden Motorfestival. Vore jättekul om du med ditt team vill vara med och ställa ut på detta.  kontakt E-mail

Gotland 10 Augusti så har stec fått inbjudan att köra Time-Attack och träning inför Gotland Ring 1000 km som körs 28 September.  För att åka till Gotland krävs som bekant färja och nu har vi förhandlat fram rabattkoder

Augusti koden arrgmf2024

September koden  arrstec2024

Informationsblad

Information arrangemangskod Gotland Motorfestival

Information arrangemangskod STEC Gotland Ring

Arrangemanget på Gotland är

https://www.facebook.com/events/475771518258853

samt https://www.facebook.com/events/341937895112044

Årets Sommarlåt med stec finner du här Klicka

Team Pelikan med pappa Pär och sonen Kewin kommer vara ambassadörer på Nora Motorfestival och detta med Fair Racing kommer stec jobba oerhört mycket för att du som tävlande ska gilla och att det skall finnas en serie i Sverige som håller detta med ren bilsport högt.  Nu hoppas vi att vi ses på banorna för som sagt det är ett utmanande år där vi alla måste samverka för att hålla racingen igång.

E-mail stec@stec.se kommer vara öppen hela sommaren för att du ska smidigt få kontakt med oss.