fbpx

Stort grattis till segrarna i Linköping och tack alla som varit med på och utanför banan under helgen. Det kommer en helt subjektiv resumé nedan. Men först lite basfakta med varvtider och Resultat

SM-LÅNGLOPP SVIESTAD – passings (1)

STEC SM-LÅNGLOPP SVIESTAD RESULTAT

Stort Tack Yokohama för ert fina stöd till teamen inom STEC.

 7 Maj 

Linköping premiär 2022. Flera av teamen hade kört redan den 9 April och på så sätt skapat lite grundfakta och inställnings data. Men i nästan typiskt STEC stil så ändrade vi förutsättningarna i sista stund och utan att ngn skulle veta så blev banan rakare på bortre lång. Vi hade kollat med flygledartornet och hade bra väderdata så att vi hade från STEC bra fog för att kunna ta beslutet att säkra banan med original spåret. Vilket kändes bra nu i efterhand då det flöt på bra under dagen.

Tyvärr och lite oväntat så hade flera team tekniska problem under dagen.  Synd även Raptor och Gugners närkontakt inne i cirkulationsplatsen? men just detta med tekniska problem som bla Pegasus och Team Willa i fick samt Schmiedmann med de annars så stryktåliga BMW motorerna kändes oväntad och naturligtvis tråkigt och är baksidan av motorsporten.  Men vi vet att samtliga team är laddade inför #3 28-29 Maj på Tierp.

Tidtagningen var enligt alla 100% träffsäker vilket gladde Theo som lagt minst 50 timmar från senast att träna träna tidtagning med kval , race mm.

www.tierpmotorfestival.se Nu tar vi en riktig kraftmätning inför 28-29 Maj med bla fordonsutställning SM Bilstereo bjuder in folk som är intresserade osv osv.  Kan vi få en läktare som ser ut så här?  Det vet vi inte men vi vet att om vi inte försöker så kommer det vara tomt. så vädjan till alla att sprida ordet.

Filmen från eventet ligger under produktion och vi vill tacka Erik ”Ludde Persson och Johan Lennart Sommevie för ert generösa stöd. Dela den gärna https://www.youtube.com/watch?v=__JZS4E9oJk

Vi önskar dig som följer bloggen en riktigt fin veckan i vårsolen.