fbpx

2019 års STEC jackor är under produktion och Petronas ihop med Lewis Hamilton vann Formel 1 så vi tar rygg på dem och tänker låta trycka upp jackor till er förare , team , supporterar , samarbetspartner. Vi kommer göra dem i Softshell som har en bra kvalitet och de kommer bli blå med gul text och loggor i brodyr. Jackorna kommer finnas till salu för 299-599 beroende på hur vi lyckas få med partners som vill synas på jackorna så de får det rätta Racing utseendet men också ett sätt att få ned kostnaden. Så nu går frågan ut först till ordinarie vänner men även till er som läser denna blogg och vill profiler er på ett trevligt sätt för blygsam avgift. Priset är 3000 på arm och 5000 på bröst på faktura. Och vi har nu 4 klara företag. Detta erbjudandet kommer finnas till den 8 Mars sen tar vi beslut så de hinner sys upp inför Premiärerna på Malmby och Mantorp. Kontakt för att vara med på jackorna 2019 är ett samtal 070-798 23 78 eller stec@stec.se

Team inom Racing behöver husbilar vagnar osv och STEC kan med glädje presenter Svea husbilar som kommer kunna hjälpa tävlande och STEC med lösningar. gå in på hemsidan och läs mer och Svea Husbilar https://sveahusbilar.se/
Det behövs grejer till säsongen och Autoracing har ett enormt lager med bra saker. STEC teamen har 10% rabatt på hela lagret på vad ni behöver. Skicka oss en inköpslista så löser vi allt med frakt och rabatter. hemsida

30 Mars kommer på Sviestad kommer vi utföra vagnsböcker , dela ut dekaler , startnummer , Licenser och ha informations möte för er tävlande , funktionärer och vi ber er dela inbjudan som finns på sociala medier. Länk till facebook   

Tävling med Elmia biljetter.

Vi kommer dela ut 2 biljetter på båda premiärerna i April.

6 April Malmby 14 April Mantorp. Tävlingen går ut på att visa STEC på ett kul eller innovativt sätt. På din Facebook och dela den till STEC så väljer vi ut 2 biljetter a 300 kr styck till 2 glada besökare.

Flera team som anmäler sig och denna vecka så bokade och betalade in

Team Snail Racing , Team Roslags Racing , Team Nord , Team Pettersson , Team Driving Event Sweden team Strängnäs Team Värmland ,
G-energy racing har anmält sig under denna vecka. Frågan är om Startnumren kommer räcka 99 stycken team under 2019 är målsättningen totalt. Delas ut 30/3 På Sviestad.

. Nu är det dags att sälja min otroligt välballanserade JTCC Seat 2010 då jag har köpt hus och har en liten som tar upp min tid.

Är standard motor 1.6 90hk nu ca 115hk.
Med en lika standard växelåda

Chassi: Alla gummibussningar utbytta till ledlager med Öhlins dämpare och fjädrar runt om. Bromsvåg med stoptech belägg.
6 kilos ROTA fälgar 16″-7 9 fälgar och lite däck.
KBT Safety Crome Molly Cert. Bur (Vilket ger en grymt vridstyv kaross)  Denna bil säljes som all inclusive = Alla tävlingar ingår i STEC klaendern i Klass Standard för blygsamma 75,000. Att bygga denna bil kostar minst det dubbla. Så vill ditt team köpa ett färdigt paket med extra fälgar. Så förmedlar vi denna affär och gör ett nytt lyckligt team. snabb smidig affär stec@stec.se bara tanka under hela säsongen.

Väldigt kul att presentera Ella Benje

Ella kommer vara med i STEC organisationen som förarutvecklare och ta chansen att prata med henne om din körning. Ella kommer också vara instruktör på våra förarutbildningar Välkommen Ella till STEC.

Tidningen Rally & Racing gör reportage med Enkel Bilsport. Detta kallar vi i STEC för Light klassen och den kommer starta den 6 April på Malmby och vara oerhört viktig för framtidens STEC genom att nya förare finner bredden i bilsport och sen ta trappan uppåt emot STEC.
Nu har även funktionärsgruppen börjat komma igång och vi vill alltid bli fler även där så är du bilsportintresserad så välkommen det finns plats för alla kunskaper inom STEC

Övrig Bilsport och nyheter är att Ferrari var snabbast på första träningarna i Formel bilarna med 0,003 måste nog tyda på en jämn match mellan Vettel och Hamilton.
Kimi Räikkönen var långt bakom på ”Marcus” plats och det ska bli härligt att följa Felix och Marcus 2019 i Indy serien.

Många team trimmar nu bilarna men hur många av er tränar förarna? Det står inte något i regelböckerna om detta utan ligger på alla team egna ansvar hur fysiskt tränade vi är. Se filmen som inspiration och vi har pratat tidigare om löptest på Sviestad och nu är det 1 månad kvar så varför inte börja köra just lite kondition ?
STEC Light har nu en egen Facebook tråd under säsongen 2019
klicka här för att vara med i Light serien 2019
Nu har vi även klart med företagsevent på Strängnäs Tierp Arena och vill du göra något kul med kollegor eller kunder kolla våra lösningar både för gasglada men även för de som vill ta det lite lugnare. stec@stec.se

En av Svensk Endurance främsta fyller idag 59 år. Stort grattis den alltid unga jan anders fridh från Enköping Vi tar av oss hjälmarna och gratulerar

STEC har nytt bärgningsteam. Martin Kock kommer med sin fina bärgare till Sviestad den 30 Mars. Han kommer inte kunna vara med alla race men försöker så många det går och detta känns väldigt bra.

STEC kommer kunna erbjuda 5 stycken Trackday ihop med Bavariaracing på Tierp Arena. STEC Bilarna betalar blygsamma 500 kronor för hela dagen och datum finns på hemsidan www.bavariaracing.se

Man kan betala hur man vill men boka in att ni kommer för att göra allt lättare. Det är inte fel att boka in sig och sen ev behöva avboka vi vet hur livet inom bilsport kan se ut. Team som splittras , bilar som går sönder och därför har vi skapat detta med GT-Open har du bil men inga kompisar kom och kör ändå. 2,4,6 Timmars GT Open kommer med stor sannolikhet bli 2020-2022 kunna bli race som är 200 , 400 , 600 eller 1000 km långa. Det avgör ni team men vi från organisationen STEC vill kunna erbjuda er aktiva ett bra tävlingsformat. och vi vet många fina bilar i garagen som tyvärr inte kommer kunna vara med för teamet är splittrat. Men vi hoppas detta format ska kunna passa just ditt team. Som bonus får vi flera vinnare i de olika klasserna och den känslan ska man inte heller förakta att få gå upp och få kompisarnas applåder och vara bäst den dagen på banan oavsett om man kör klass Standard Klass 1 och klass 2 eller Light. Vi har även pratat med Emelie Moe fd STCC föraren som är på väg tillbaka efter en krånglande höft och det vore jättekul om de kommer tillbaka. Vi har även fått in en jätteduktig förare i en av hyrbilarna det är David Lefévre 16 åriga son som nu startar sin karriär inom Touringbilarna.

Schema den 30 Mars Sviestad öppet för alla med fri entre

07,00 Inskrivningen öppnar / Vagnsboks besiktningen öppnar

09,00 Licenskurs teori startar (Stora huvudbyggnaden)

12,00 Informationsmöte för gäster ( Stora huvudbyggnaden )

15,00 Informationsmöte för Legend gruppen (Stora huvudbyggnaden)

16,00 Informationsmöte för STEC teamchefer ( stora huvudbyggnaden)

17,00 avslutning för dagen på depåområde.

18,00 Middag för de som önskar. Mer info kommer om detta men boka gärna in detta och bilarna kan stå kvar inlåsta på Sviestad över natten.

08,00-16,00 Körning på banan specifikt schema för dagen kommer finnas på tavlan vid inskrivningen. Viktigt detta är en öppen informationsdag vi alla är ambassadörer för STEC Motorsport. Vi kommer ha provkörning av bilar vi kommer ha utbildning på banan med duktiga förare. Visa respekt för varann och våra Gäster , Sponsorer , Samverkansgrupper. Bjud gärna in vänner som är intresserade av denna verksamhet.

Rött Plats för trailers och team bilar som en är service fordon.
Blått Depå yta för tävlingsbil OBS glöm ej Miljömatta/presenning samt brandskydd
Svarta bilar är infart till depå samt utfart från depå.
Stor röd markering är platsen för vagnbok besiktning.
Blå rund markering är sekretariat och inskrivning skicka dit teamchefen när ni kommer.
Gokartu är den stora Huvudbyggnaden ( utanför banan)
Det kommer bli trångt i depån så inga trailers i depåområdet
Önskar man ström för husvagn , kompressor , ( ej Svets ) lägger man 200 kronor elavgift
samt respektera ingen kommer till banan före Fredag 18,00 med respekt för LMS verksamhet. Lunch fika osv kommer finnas på området.