fbpx

Viktigt budskap och förtydligande inför säsongen 2020 

All form av STEC verksamhet är sanktionerat och försäkringar finns men inte på fordonen. Detta är viktigt att alla känner till och visar stor respekt för allas bilar och kör på ett vårdat sätt..Läs gärna ytterligare detta papper innan ni sätter er och kör stec.  Denna anmälan skall lämnas in av samtliga startande team inför start. Team med årskort räcker det med 1 gång.  ( finns även på anmälnings sidan klicka ) Se gärna filmen efter 2 minuter sker en olycklig masskrasch och då är det bra att veta vad som gäller.  Förare har ansvar för sitt körande för vi ska vara rädd om varann och om bilarna.

STEC-ANMÄLAN-START-2020 (9)

Utbildningskörning ?  All form av verksamhet som STEC och samverkansgrupper bedriver är vad vi kallar utbildningskörning. Vill du att du vill bli förarinstruktör och vara med i förarcoachningen så kontakta oss på stec@stec.se 

Nya Team anmäler sig varje vecka. Sveriges kanske enklaste sätt att anmäla sig?

Swish , Bankgiro , Företagsfaktura , Kontant , betalkort , och email    stec@stec.se  Då är man med.  Tänk på att det blir dyrare ju längre du väntar med anmälan och till slut kanske det inte finns plats för ert team. Detta för att kunna säkra serien och kunna visa upp vilka som anmält sig ( Startlistan )  Vi får ibland frågan vilka och hur många som anmält sig ? Titta på hemsidan under Anmälan Där finns listan som har anmält sig.  Finns ert team inte med ? Då har ni nog inte betalt anmälan.  Viktigt för alla att detta sköts 2020. Har man ingen email så kan man inte köra STEC. Så inga sms, telefon , flaskpost anmälningar önskas.  Team med årskort behöver ej anmäla sig inför varje start.

Viktig information från Race Världen som berör oss inom STEC 

Renault Call out FIA for Preventing Innovation Like DAS in F1

Vi får ibland frågan varför kör ni inte ihop med SBF / FIA  Vi svarar oftast retoriskt att det har vi varit.

Utskottet skulle då stoppa SM Mästerskapstiteln med motiveringen att det fanns så mycket SM ??   STEC har 100 tals förare och så finns det klasser som har 5 förare så den bluffen fungerar inte. Nästa grej Utskottet skulle ha bort är namnet STEC ? För nära en annan serie som bytt namn 3 gånger och 2 år efter gick i konkurs.Nej STEC är mycket glada över att vara fristående och kul att läsa att även Formel 1 teamen börjar ledsna. För detta med innovation är viktigt inom bilsporten. Sätter vi som arrangör massa begränsningar så försvinner glädjen att kunna vara just innovativ i garaget.   Grunderna i STEC 2020

Säker bil  Bur stolar bälten av Racing modell.  Hålla sig inom 3-8 Kilo/hk och däck regler.  Sen får du ha turbo , kompressor , förgasare  Man får ha automat , paddlar , H låda eller remdrift. Man får ha vingar ,splitters, spoilers så länge bilen är max 2 meter bred.  Vi hejar på alla sim snickrar och fixar i garagen. Låt innovationen flöda därför är vi inte med inom SBF /FIA eller någon organisation som ska begränsa verksamheten.  STEC är av för förare av förare. En slogan sedan starten.  Stolt Mästerskaps arrangör.

Anmälan lägg gärna dessa på minnet 

Steg 1 skicka in en bild på bilen samt lite kort info om teamet.
steg 2 årsavgiften på bankgiro 595-3260 märk med teamets namn eller swish
steg 3 Licenskurs 990 kan betalas på samma sätt eller kontant på plats Årslicens 900 samma swish
steg 4 läs på Måndagsbloggen som kommer med nytt nummer varje just Måndag på stec.se
Steg 5  kolla om ni behöver ngt  handskar balaclava skor vi hjälper er med allt ni behöver
steg 6 Sprid info om ert rejsande bjud in vänner  speciellt till de stora festivalerna på Tierp Linköping
Steg 7 Ha kul och sikta på att hålla budgeten nere. Trimma inte motorer  då det går lätt sönder.
har med sig osv så kan man som nytt team finna mycket bra lösningar från de som varit med länge.
steg 8 Meila oss med minsta funderingar ,Hellre ett email för mycket och få svar än att fundera och kanske inte känna att man har koll för denna email stec@stec.se är just till för att hjälpa er team.
Välkommen till stec och jättekul att ni vill köra med oss under 2020 Samverkan skapar gemensam framgång.Ni som inte vill boka årskort gör samma sak och betala startavgiften men tänk på att ALLTID  märk betalningar med teamnamn  datum ni ska köra underlättar stort i ekonomi hanteringen. 
Testdag 22 Mars 
Så här kommer en testdag se ut på Tierp Arena en skön mix av bilar och glada förare. Viktigt bindande anmälan och betalning på email stec@stec.se 

Ännu fler som bokat och betalat årskortet

Birdsong Racing.Bjuder alla sina vänner och fans på en fribiljetter till STEC Light premiären 4 April på Björkvik Ring.

Detta med STEC Light vill vi lyfta upp extra mycket nu under Mars månad för det är ett optimalt sätt att börja eller återuppta sin körning på banan.

Formatet 60 minuter x 4 är perfekt för team med 2-8 förare.
Reglerna är enkla och du kan komma helt utan förkunskaper och får information och enklare utbildning på förarmötet.

Bilarna är standard bilar utan trimning med gatgodkända däck för att hålla kostnaderna nere.

STEC kommer ha hyrbilsteam och önskar ni sprider detta med Light till era gasglada vänner. Under samma dag kommer man kunna köra på banan med egen bil sk Ticket to Drive eller Time-Attack. Utbildning inom Aktiv säkerhetskörning.

Vill du få mer info meila på stec@stec.se

Welcome Racing Drivers.

Ni önskar vi alla läsare en riktigt bra vecka när vi går in i Mars