fbpx

Finalhelg i Svenska Öppna Mästerskapet och först det teamet vi tycker mest synd om.  Garage 72 fick inte ut bilen på banan pga tekniska problem och tappade guldet. Vi lider med er och detta sker i Formel 1 och även i STEC 2020. Vi tackar för ert fina engagemang under säsongen och inbjudan kommer inför 2021 för ni är riktigt trevliga killar.

Linköpings Motorstadion Svensk motorsport absolut främsta multiarena och STEC tar av oss hjälmarna och vill tacka er samt Gotland Ring, Tierp,Mantorp Park för gott samarbete under detta annorlunda Corona år. Tack för att ni finns och vi önskar nu er personal en riktigt bra höst och vintersäsong. Stort plus för de nymålade curbsen som syntes jättefin i duggregnet.

Vinnarna 2020 som får känna sig Jagade inför 2021

Klass 6A Totalvinnare Gula Garaget denna del av bilen var det som de flesta fick se denna säsong vill även lyfta fram Team Wettervik som vann på Sviestad och hjälten Stefan som kom i rullstol men körde finalen och blev snabbaste föraren under dagen en prestation som visar en enorm vinnarskalle från en fin bilsportskille. Grattis Gula garaget.

Totalsegrare Klass 6 B  Team Onze som fick ny förarbesättning inför Sviestad. så stor Eloge till Dalarnas stolthet Rickard Eriksson som gjort ett enormt arbete.  Grattis även till Petri och teamet från Örebro som gjorde en bra finalinsats.

Totalsegrare klass 6 C  Team NSM  som med sin internationella förargrupp gjort en bra insats med deras tunga 4 wd Audi som gick förvånande bra under säsongen. Grattis teamet NSM

Totalsegrare 2020 4 timmars blev dessa duktiga team

4A Team H+H med Nils-Arne , Ortwin , Alec som också tävlar flitigt i Toyota Gazoo Racing  Mycket stabil körning hela säsongen och vi säger stort grattis från tävlingsledningen för ni är mycket fina ambassadörer för STEC internationellt.

4B Finner vi duktiga killarna Tord och Marcus Bonte från Stockholm i Golfen som visat sig tapper och Tord vill vil lyfta fram extra som teknisk bollplank med sina nu  snart 50 år inom bilsporten är vi otroligt glad över våra långa och givande regeldiskussioner.

4C finner vi Team Orange som har gjort en fantastisk säsong med 5 raka segrar med deras välbyggda Audi A3. Micke och Marcus Finneman från Värmdö skall hyllas som de mästare de är.

Klass 2 C Här kommer kämpen Ede Norbert med sin fina Peugeot och som alltid kör till och från banorna i Alingsås. Få har ett större bilsporthjärta än just denna kille. Grattis Norbert

Årets Junior blir duktiga Charlie Dahlin från Vallentuna blott 12 år gammal har du visat stor körkunskap och det ska bli mycket spännande att få fortsätta din karriär .

Lördag

Resultat 6hKlassvis

6hKlassvisVarvtider (2)

Söndag

Resultat     

Varvtider sviestad oktober light

Resultat på hemsidan Klicka 

Hur arbetar vi nu för att 2021 ska kunna bli bättre än 2020 ?

Arbetet börjar nu främst att få fram en så bra kalender som möjligt.

Tierp har skapat en fantastisk fin kalender Som vi valt att inte kalla Light ?? Vi får signaler om att det är svårt att se skillnaderna mellan STEC  STEC Light och Krutcupen Asfalt och Krutcupen grus.  2021 blir detta solklart

STEC =RACING Klasser 2,4,6 Timmar  Bur stol bälte + racing kläder och 3 klasser A B C  Kilo/HK men även varvtider ska kunna ge tävlingsledningen möjlighet att fritt kunna dela bilar i klassen. Så anser tävlingsledningen att 1 team har hamnat fel klass så kan tävlingsledningen besluta efter dialog med teamchefen att klass byts under pågående säsong.

Tekniska regler ligger kvar fast 2020-2022 Tävlingsregler kan ändras och bland annat kommer poäng räknas efter antal varv. 1 poäng per varv eller efter en skala beroende på om banan är 3 kilometer som Gelleråsen Mantorp Gotland  eller 2 kilometer som Sviestad och Tierp Arena. Andra banor är inte aktuella inför 2021 främst pga teamens garageplats är inte i Södra eller Norra Sverige utan vi lägger detta i mellan Sverige.

Krutcupen blir samlingsnamnet för Sveriges enklaste och billigaste bilsport och där kommer tidigare STEC Light kunna ingå. Reglerna är enkla = Ingen Trimning däck för vanliga gata  med eller utan bur och framför allt kommer vi vilja att de främsta teamen i Krutcupen kommer kunna få prova STEC Racing för att kunna vara transparant med ”trappan” Racingtrappan som består i att börja med Krutcupen och sen vid tillfälle ta klivit in i Svensk Mästerskap Racing med STEC.

Priserna är klara inför 2021

25,000 kronor Årskort Racing

12,500 Kronor Årskort Krutcupen

Licens Helårs 1000 kr  Racing licens kurs 1000 kr  Endags licens Racing 400 Krutcupen 200

GT-Open klass 2 timmars Racing årskort 15,000 kronor  Krutcupen 7500 kr

Kan faktureras företag med +10% + Moms

Säljer du in samverkan för stec så erhåller du 50% till teamet i startavgifter däck utrustning.  070-798 23 78 för samtal.

Företagsbilar Pay&Drive  vill vi gärna fylla med Audi TT i STEC  Och Audi A3 till Kriutcupen.

1 bar sak som årskortet omfattar för båda grupper.

Krutcupen kan testa sina bilar på STEC dagarna  utanför tävlingen  och STEC teamen kan köra på Krutcupens bandagar samma licens gäller.

Datum ej helst spikade för Racingen men 2 viktiga datum är klara

2-5 April STEC Elmia ställ ut din bil eller kom som ambassadör

11 April Premiär på Mantorp Park Racing

16 April Premiär på Tierp Arena Krutcupen

STEC Söker nu personer som vill vara med i organisationen STEC Motorsport  Det som kommer bli klart är att det blir nu både förening och företagsdriven verksamhet. Företag ska kunna få bra fakturor och privatpersoner ska kunna fortsätta köra utan moms exempelvis.  Vi söker nu med din gemensamma hjälp klass sponsorer som vill profilera företaget med bilsportens kraft vi har flera olika lösningar men tanken är att vara klass ska kunna ha en huvudsponsor som kan ge ekonomiskt vinstpengar i klass 4 B eller segerpremier i klass 6A  kan även vara produktstöd etc.

Vi söker ambassadörer , marknad , funktionärer , tävlings media etc allt för att STEC /Krutcupen ska kunna bli det självklara valet för Svensk Långlopp. Idag finns det 4-7 Stycken andra organisationer och vi sträcker ut handen till Samverkan men det ska vara ordning och reda med god säkerhet och tydliga regler.

Vi avslutar Bloggen just nu här på facebook har vi lagt ut massor med bilder , filmer är under produktion och kom gärna den 17 Oktober till Tierp Arena Final i STEC LIGHT och Krutcupen Asfalt. Alla bilar är välkommen. Hasse kommer vara ledig för spännande samtal och vi kommer ha Prova på verksamhet för att testa Pay&Drive inför 2021. 100 kr per varv får du prova detta med att hyra ett färdigt paket. inbjudan-STEC-payDrive-2

Tack samtliga för denna säsong som nu börjar lida emot sitt slut. 2021 hoppas vi allt som har med Corona kan få blåsa bort.