fbpx

Nu är det bara 1 vecka kvar.  Läs först förra numret om du missade detta.  KLICKA 

Det känns nämligen ibland som att teamen inte läser bloggen ( Viktigt forum )  Det tar ca 10 minuter max att varje veckan läsa igenom vad vi vill du skall ha information om.  Men vi tar några frågor och svar som ofta kommer upp.

 • Finns det möjlighet till El på banan ? Svar Ja och bokas här Klicka
 • Kan vi komma dagen före och ställa upp depån? Svar är ja läs tidsschema. under ANMÄLAN 
 • Måste jag går Licenskurs ?  Vänd på frågan!  Vill du dina medtävlande ska kunna regler och framför allt säkerhetsinformation?  Jag personligen vill om jag tävlar i farter upp på 200 km/h att mina medtävlande kan regler om företräde, spårval , hålla ditt spår , osv osv. Se licenskursen som en hjälp till att bli en duktig säker förare. Vår uppfattning är absolut tag varje chans att går kurs och läs på reglerna inom STEC/KRUTCUPEN. För kunskap är aldrig tungt och det kostar placeringar att göra fel..
 • Kan jag besikta bilen på Lördag på Sviestad?  Svar Absolut vi måste besikta så mkt bilar som det går på Sviestad för att Söndag kommer vara kaotiskt ändå på Mantorp. Tekniska gruppen kommer ha besiktning öppet på Söndag men detta är i yttersta nödfall. Så vi besiktar under hela Lördagen från 08-17 kommer det vara besiktningspersonal på plats.
 • Kan jag få dispens för bredare däck , Slicks , köra utan bur , SVAR NEJ  STEC har ingen form av dispens då vi ser dispenser som ngt som inte tillför någonting positivt inom racing. Vi har istället fokuserat på att bygga ett enkelt regelverk med BUR,STOL,BÄLTE av bilsportmodell  Bilen skall vara med tak=Touring Sen är det mesta väldigt fritt. Du kan få köra med Slicks , hur breda däck du önskar men inte under STEC tävling utan då sker det vi kallar Trackday.. Okey då hoppas vi detta går fram = INGA DISPENSER!!!!
 • Andra serier har böter och insamlingar till olika saker om man gör fel har STEC detta ?  Svar  NEJ  I STEC kan du inte betala för att få fördelar! Detta tillför inte någonting inom Rättvis racing att du som team kan köpa dig fri från ev bestraffning!.  Vi samlar inte in pengar till politiska saker!  Inom STEC har vi straffsatser från Stop& Go till tidsstraff , poängavdrag och i sista hand uteslutning från serien.
 • Kan jag boka transponder på plats.  Svar Nej  Transponder bokar du här KLICKA  så vi vet hur många transpondrar som vi behöver ladda och fixa klara inför tävlingen.
 • Kan jag anmäla mig dagen före för jag vet inte om bilen är klar ? Svar Nej Men du kan göra så här. Kontakta oss på STEC@STEC.SE och ta en dialog berätta hur det ligger till så anmäler vi dig och stryker om du inte får grejerna att lira.  Det underlättar för oss att kunna göra så för tidtagningen är stressad på morgonen med namn, siffror , bilmärke , klasser så vi gör gärna detta dagen/dagarna före och sen på morgon trycka ”delete” om ni ej kommer till start.
 • Kan jag betala på plats i inskrivningen ?  SVAR JA Men helst då kontant och är det företagsfaktura så skall den vara betald före start.
 • Jag hittar inte till banan ?   Lördag 9 April Linköping/Sviestad    Söndag 10 April  Mantorp Park
 • Jag har inget startnummer på bilen kan jag skriva vad jag vill ? SVAR NEJ  Du får startnummer och arrangörsreklam av oss på Sviestad som du i lugn och ro kan klistra på.
 • Teamchefsmöte klockan 17,00 Den 9 April .Vad är detta ? Det är ett ypperligt tillfälle att samlas och i lugn & ro ha förarmöte för teamcheferna som är budbärare till sina team. Så 17,00 tar vi en sittning 1 tr upp på Linköping innan vi åker till Mantorp och bygger depå.
 • Vad händer om det bli snö som 2021 ?  SVAR Force Majure är ingenting som någon kan råda över. Just idag 2 April är det fantastisk fint väder men vi planerar att inför 2023 starta STEC i slutet på April för att råda bot på det nyckfulla April vädret. .
 • Krutcupen vs STEC vad är skillnaden och varför är de viktiga i symbios ?  SVAR Krutcupen står för det enkla med budget tänk och att nya förare enkelt ska kunna vara med. STEC står för spetsen och är Svenska Mästerskapet inom Långloppsracing. Nästan alla förare inom STEC har börjat i Krutcupen. Skillnaden är att det går långsammare i Krutcupen = Billigare bilar. Men otroligt viktigt att vi som organisation kan erbjuda båda modellerna och även gruskörningar. www.krutcupen.se 

Kan du inte komma till Mantorp på Söndag så köp sändningen direkt Här KLICKA 

Det kommer även visa sig hur populärt detta är med TV sändning då det kostar 99 kr att få 7 timmars live sändning.

Vill du testa att köra på banan eller Time-Attack så välkommen på valborgshelgen till Tierp Arena Klicka

Yokohama Däck kommer direkt till Sviestad med monteringsmöjligheter 9 April.  Behöver du däck så boka detta nu snabbt på Klicka Där finner du priser osv

April April ?  Men var detta bara ett skämt ?

Krutcupen försökte skoja till att ”Silvertejp” skulle förbjudas inom Enkel Bilsport. men det var det få som gick på för det vet ju alla att den produkten är livsviktig på Krutcupen tävlingarna.  Men STEC försökte med lite mer allvarligt angående bränsle ”All STEC Racing skall köra på Akrylat för 38 kronor litern och köps i 5 liters dunkar”  Detta är precis var Svensk Gokart har infört på både träning & Tävling ?? Allt måste köpas genom Aspen som enda godkända märke för just ca 38 kronor litern. Vill du köra på Akrylat inom STEC så varsågod men att tvinga alla team känns som att slå på den som redan ligger med dagens bränslepriser..  Drömmen vore om ngn har anknytning med ngn tankbil som kan komma med 10-20 kubik direkt till banorna. Hör av er om ni finner den kontakten.

Enkelt att anmäla sig genom att klicka Så blir detta smidigt för alla

Box på Mantorp finns 3 platser kvar bokas direkt på STEC@STEC.SE  1500 kr per team 

Biljetter till Premiären   Vill du ha Biljetter att dela ut till Fans och sponsorer , vänner beställ dem hos STEC.  för detta är ju allas önskan att det kommer mycket folk till banorna.   Välkommen Team 177 Racing som nytt gäng till STEC från en stark Krutcupen period flyttar ni nu upp till STEC. 

AMB Fäste finns nu hemma för 100 kronor att köpa till ditt team betalas kontant på inskrivningen.

Så här rekommenderar AMB att monteringen skall göras för transpondern. Obs alltid Teamets ansvar att transpondern sätts fast och fungerar.   Borttappad Transponder är 4000 kr

Nu önskar vi dig välkommen till 9-10 April. Saknar du något ? Maila oss på stec@stec.se   

Ring i nödfall för nu börjar det bli mycket…