fbpx

stec 1
Nyss hemkommen från ett besök i Ungern inför 29 Juli 2018 ?
Marcus Ericsson skriver kontrakt med Alfa / Sauber vilket är jättekul och viktigt att Media riktar fokus på bilsporten och då kan vi hoppas att vi inom STEC får draghjälp också av detta ökade bilsport intresse.     Vi kan garanterat säga att Thed Björk Bang-Melchior WTCC seger kommer öka intresset då jag fick ett email med frågan om att sonen vill sluta med gokart och nu börja med Touring och STEC är det naturliga steget.
Tack Thed för du är världens bästa Touring förare och grattis i förskott ( fyller år om 10 dagar )  Vi ska försöka vid tillfälle bjuda in dig till ngn tävling 2018.
istävling
Men i väntan på säsongsmöte så kommer STEC köra 2 tävlingar med IS race.  Vansinnigt kul ihop med gruppen www.enkelbilsport.se. och Facebook tråden .
https://www.facebook.com/events/382851152143929/. För de som saknar bil tänkte vi skrämma upp 2 Subarubilar som du kan få vara med och tävla i  skicka oss en intresseanmälan så får du vara med på något riktigt kul i Februari och Mars.
http://simplesignup.se/event/122315-iscupen-2018-11-2-och-17-3
Det händer massor nu i garagen och bilar finns det försäljning till alla klasserna  och många team från Light vill in i Racing och många team från Krutcupen vill in i Light serien så detta med trappstegsmodellen fungerar och vi ser fler bra samarbeten inför 2018.    Men vi vill inte heller dra på oss växtvärk inför kommande år och vi jobbar i styrgruppen mycket aktivt med dessa frågor som vi samlar upp inför kommande år.
Tommes Pack gjorde en fin exel fil tack Tomas som vi har arbetat med och ser vissa positiva saker med.   vi kommer inte ändra på Tekniska regler under denna 3 års period men Tävlingsfrågor är en annan sak och några nyheter som vi vill ta upp på mötet 18 Februari är
PARC FERME  segrarna i varje klass plus ev 1-3 ”slumpvalda” team kommer få genomgå en 10 minuters extra besiktning direkt efter målgång  där vi kollar vissa saker innan prisutdelning genomför ca 15 minuter efter checkflagg.
KVAL i samband med testkörningen kommer kunna införas att under hela 35-45 minuter kunna köra kval som en extra krydda inför line upp.  Synpunkter önskas om detta.

Nya banor javisst detta har vi haft hela tiden en tanke att kunna variera bankalendern med 1-2 byten varje år och vi har börjat lägga ut testkalendrar på hemsidan för undersökning finns under kalender på www.stec.se

Några viktiga datum för de som vill vara med
7 December Politikermöte i Sollentuna för bilsporten i Stockholm med gokartbana som fokus.
9 December Final med julbord på Tickstbanan i Rimbo www.krutcupen.se
24 Julafton med filmer från STEC under säsongen
16 Januari Idrottsgalan Globen  STEC har fått biljetter och inbjudan.
20 Januari Bilsportgala denna gång i Göteborg STEC har biljetter för de som vill gå.
17 Februari Middag i Stockholm  inför Årsmötet den 18
18 Februari stort årsmöte för hela STEC egen inbjudan klicka
19 Februari Hälsovecka med STEC  passar alla som tänker lite längre med hur man är som förare.   klicka  Alla är välkommen även dina medmänniskor som inte tävlar i STEC.
1 April testdag under påsken.  Premiär även för STEC Light på Malmby.
7 April Licenskurs utbildning förarutveckling denna skall ingen missa klicka 
polo_cup_racing_a1_1
STEC har en dialog om 9 stycken Polo bilar klara från  med  Moms för företag inklusive hela serien med licens osv för det teamet som vill ha startklart och potent vinnarbil i Racing klass 1.  Dessa har smygkörts tidigare på Sturup och är riktigt fina bilar. skicka oss en intresse förfrågan om ni vill ha riktigt bra byggda bilar.  1 är redan inköpt.
V8 Muller i STEC ?  Javisst det är också en framtid dock ej samtidigt som STEC Endurance men vill ni ha en bil med Cheva V8 och tävla med 2018 så prata med Freddy Larsson som nu är i Amerika och Fixar bilar till de som vill ha riktigt kul utan team.
Freddy på Facebook klicka. just det samma Freddy som hjälper er som vill köra Legend 2018.
Sist vill vi skriva om en Porsche ??  STEC har under förra veckan förvärvat en Porsche som kommer köras av Juniorer i STEC Light serien.   Detta känns riktigt bra och har du en ungdom från 14 år som vill få sin kanske mest fartfyllda present någonsin av jultomten så hör av er till stec@stec.se. Detta känns otroligt bra och vi söker sponsorer till detta team och en grupp engagerade vuxna och 6-8 stycken förare..   Det blev ett långt veckobrev  men stort Grattis igen till Världsmästare Thed.  känns bra i munnen att säga att Sverige har ännu en Världsmästare i bilsport.   Vill du börja tävla i Svenska Mästerskapet i Endurance hör av dig vi satsar på både bredd och Elit
roll up