fbpx

Augusti månaden har kommit och det regn som man trodde hade slutat fungera har nu visat sig på lite underliga sätt med översvämningar och inställda lopp i helgen.
Malmby Fairground nu på Söndag 12 Augusti tävling i Lightserien och ett ypperligt tillfälle att testköra bilarna även för Racing gänget.  Malmby tillhör det vi kallar för mindre banorna men är fantastiskt kul att köra då det är action hela tiden.  Vi kör 2×2 timmars tävling. Vi kommer ha paus utan grillning men istället ett perfekt läge för att testa bilen och även pröva enkel Time-Attack med gat eller racebil. 499 kronor kostar det att testa bilen och köra Time-Attack.
toro
Förra veckans nyhet om detta med Junior och Utvecklingsserien har varit väldigt kul att få dessa samtal och diskussioner om denna tanke med ett enklare insteg för racing och nu släpper gruppen Enkelbilsport ett liknande koncept med samma bilar fast man kör Enkel rallycross. Detta intiativ gillar vi att man med samma bil kan köra både racing och Rallycross.  Läs gärna om den satsningen på www.msrx.se .
Gotland resan och teamen har börjat boka 
gotlnad
2 Team från STEC Light bokade färjan i helgen vilket är kul att intresset finns att åka på denna häftiga bana. Det finns en flik på hemsidan www.stec.se som enbart handlar om denna resa med boknings rabatter osv.     Vad händer i kalendern jo
12 Augusti Malmby Fairground Strängnäs
25 Augusti Långloppsfestival Mittsverigebanan både 6+4 timmars i skymning vilket alltid kittlar oss ”Le Mans” drömmare.
1-2 September Bilsportfest på Tierp Arena   GT-Open och STEC Light helt ny bansträckning som gör att banan blir mer action och mindre raksträckor.  Ska bli spännande att som första racing serie köra Sveriges modernaste anläggning.  En perfekt tillfälle att visa upp era satsningar och Team Nordic Light i Klass 2 kommer för sina sponsorer ha medåkning på banan samt festbiljetter på kvällen.   Mycket uppskattat och en bra möjlighet att visa sitt team.   Vi kommer även köra time-Attack och mycket annat kul denna helg med STEC bilarna.
22-23 September Gotland
13-14 Oktober Final helg på Sviestad  Linköping  bankett på Lördag kväll och mycket mer information om detta längre fram.
yokohama Hur ser det ut med däck?
Yokohama är märket som vi förespråkar inom Svensk Endurance beställ genom oss på STEC och få bästa pris.
enkel bilsport 12 Aug
Har du ungdomar som det rycker i gasfoten på kom och låt dem pröva.
Malmby har ett helt flygfält att kunna ta sina första meter på banan.  Jag som tävlingsledare blir alltid varm i bilsporthjärtat när jag får uppleva en förare köra sitt första varv på banan. En stor upplevelse för 14 åringen som sen drömmer om att en dag kunna köra STEC.   Vi tipsar gärna om Krutcupens ungdomsläger
http://www.krutcupen.se/juniorverksamhet-10877675
Tack för att ni läser bloggen trots stavfel satsfel och allt möjligt men med stort hjärta bakom tangenterna och tack för att ni tävlar inom STEC för utan er tävlande så blir det inget race.  Nu laddar vi för andra delen av säsongen och kom gärna den 1 September det skulle glädja mig privat mycket på denna tillställning www.hansestrid.se