fbpx

inbjudan stec Tierp Arena skall läsas ihop med informationen på hemsidan 

Vi hoppas detta kan förenkla för er på Tierp Arena för det handlar ju ofta om detta.  Hålla tiderna , tydlig information , Läsa informationen , förstå informationen.  Detta är inte helt lätt men jag är glad över att de 3 senaste loppen har tiderna hållit perfekt. Vilket är både förare och funktionärsansvar. På Tierp kommer detta gå till att Rescue/Pacecar  rullar enligt tidsplan är man inte på plats så då missar man starten helt enkelt.  Viktigt med tidig anmälan då allt blir enklare. Så swisha gärna redan nu så ser vi att allt är grönt eller betala kontant på startdagen

Vill du sponsra Nascar med en dekal? Nu har du chansen att gå in och köpa dekaler för 80 kronor så blir du en Nascar Sponsor kommer finnas att beställa och kommer säljas på plats direkt av teamen själva.   80 spänn kostar dem och är ett sätt att dra ihop till startavgiften.

Dela dina tävlingar med STEC så växer serien och ditt team kör billigare 

Facebook , Twitter , Instagram mfl är fenomenala verktyg för STEC och detta är viktigt att i detta otroliga mediabrus försöka få fram budskap.   Nu har vi gått ut med 3 kommande år 2020-2022 Ett tekniskt regelverk är ute på förslag. Flera har kontakta oss och haft synpunkter ,förslag , ideer tack  för utan ert förarengagemang så kommer inte detta kunna att bli Large och Large menar vi med att serieavgifterna kommer kunna hållas på denna nivå som gör det ekonomiskt hållbart för teamet att kunna bedriva sin motorsport.

Dela vidare och jobba för att det kommer mycket folk till den 5 Oktober till Tierp det enda gästerna behöver uppge är ert teamnamn i kassan. på Prisutdelningen kommer detta redovisas och betalas till er direkt som sänkt startavgift till finalen på Sviestad.     200 kronor per bil oavsett antal personer är billig entre  sen att det går oavkortat till de aktiva ser vi som en samverkan mellan arrangören och aktiva på ett sätt som jag aldrig sett inom bilsport.     10 besökare =2000 kronor 20 besökare =fri startavgift   om man är 5 förare i teamet så ska man försöka locka in 4 bilar vardera för att kunna starta fritt på Sviestad ska detta vara en omöjlighet ? Vi testar men det är upp till er själva att trycka på knappen dela  tar ca 1 sekund i veckan.

Depåkarta över Tierp Arena   

Biltrailers kan med fördel backas ut på gräsmattan och vi kommer i form av ata band visa tydligt var det svarta linjen på kartan är för det är där man tankar och byter förare i det området.  Röda pilen är ut till banan  Blå pil är utgången från banan.  Detta kommer synas tydligt när ni kommer och inskrivningen kommer vara vid cafeterian , lunch där vi också kommer köra tidtagnings TV.

Funktionärer önskas inför höstens race 

Vi kommer önska fler funktionärer som kan rotera i insläppet , tankning , depå , tjejerna killarna ute på banan är nu ett inarbetat duktigt team men vi behöver bli fler för att kunna göra fler sysslor som gagnar alla inblandade så har ni vänner som vill vara med så be dem kontakta oss direkt stec@stec.se  Mat , utbildning , jacka ingår  som tack för deras engagemang.

Test , träning , När tränade du bilsport senast ?

16 Augusti har STEC bokat hela dagen på Tierp Arena  500 kronor kostar detta för STEC teamen att testa hela dagen och träna på de nya inställningarna , köra in bromsbeläggen  eller lär känna skillnaderna genom att ställa om coilovers , camber inställningar .  Du kan även bjuda in andra bilägare med de får betala 1500 för de kör ju inte i STEC.  09-17  Lunch finns på plats kom och träna.

Låt kidsen åka med på Tierp och skapa ett intresse 

Den 31 Augusti  5 Oktober  12 Oktober 26 Oktober kommer vi från STEC kunna erbjuda alla barn ett varv med racingbil. Det kostar barnen 1 teckning och farten är baserad efter ålder kör ett varv med barnen och bjud på att de ska få drömma om att i framtiden bli STEC Racing förare.

stec tekniskt regelverk racing 2020-2022

För att förtydliga detta Regelförslag så skall det ses som just ett utkast för flera har ringt och haft bra samtal, Vi ska vara glada över att vi har korta beslutsvägar STEC är av förare för förare Den slogan ska vi värna om sen förstår vi absolut att regler ibland kan vara emot eller för sitt team beroende på hur det är uppbyggt och därför är vi noga mycket noga med att inte byta framför allt de tekniska reglerna under den kommande 3 årsplanen.   2020-2022 Samma regler för allas skull.   Några har gladeligen lovordat satsningen med Sprint medans några har ogillat den men killar  ( bara killar har haft synpunkter ) Inget team ska tvingas att köra sprint race. Det är en helt valfritt. Så sitt lugn i båten men engagera er. Regelgruppen är lyssnande och vi är säkra på att det kommer bli en bra produkt som vi hoppas kommer attrahera ditt team att köra STEC även 2020-2022.   Vi kommer också kunna gå ut med en möjlighet för teamen att säkra upp serien och garantera er plats 2020-2022.

 

Vill du veta hur ni kan köra 2020-2022 och ta det som en företagsfaktura så kontakta oss priset är det absolut bästa möjliga för garanterat 6 race per år.  Detta vore kul om det gick att lösa att era sponsorer i teamet kan dela på osv. så beställ ert team Guldkort 3 år framåt samtliga tävlingar. Säkra STEC och ert tävlande kommande 3 säsonger.

Resan till Goodwood nästan full finns 2 biljetter kvar klicka 

Tack Krutcupen att ni vill samverka ihop med STEC 2020-2022 ??

Detta är mycket positivt för STEC att den enkla formen av bilsport samverkar med Mästerskapet i Långlopp. För att det måste få finnas

”Hockeyskolor för att skapa seniorspelare”  Därför är detta ett otroligt viktigt steg för att skapa en inskolning så du som läser detta tipsa gärna nya förare om Krutcupens Hemsida  

Super Weekend   Fredag Test träning  Lördag STEC  Söndag Krutcupen allt går under benämningen motorfesten på Tierp.

The Red Wall?  Titta på M Verstappens  Orange Wall på F1 läktaren

Nu ska STEC Women team bygga en egen Red Wall på Tierp den 5 Oktober.  Det går ut på att samtliga 12 tjejer tar med sig 5 vänner som kommer med bil = 60 bilar med i snitt 4 personer i varje bil = 240 stycken som alla klär sig i rött. Jackor , mössor, flaggor  allt i den röda färgen och får en VIP plats på A läktaren.  Vill du vara med i tjejernas fan club så kom till Tierp 5 Oktober i rött.  och säg till i Entren så får du en biljett till läktaren. Välkommen.  Facebook för att dela 

Denna Måndag startar även nedräkningen till nedräkningen till STEC Light 

31 Augusti och som alltid Dela denna information till likasinnade som gillar att gasa men som inte funnit möjligheten att kunna starta ett racing team för jag skrev om detta under veckan som ni kan ha med er lite info

STEC  samverkar med flera organisationer. En sak som vi ofta får höra är att motorsport är dyrt ?

Ja allting har ju en prislapp men vi ska försöka göra en jämnförelse med exempelvis Ishockey för en 12 åring kontra en 12 åring inom Krutcupen.

En utrustning kostar ca 10,000 i ishockey komplett 
En bil kostar ca 3000 kronor komplett oftast mindre

Ett hockeyläger kostar ca 3000 kronor 
En tävling kostar 2000 kronor

transport till och från Hockeylägret eller till och från arenan 
kvittar vi ut som lika men framför allt och här kommer det viktiga.

Hockeyutrustningen krymper varje år för spelaren växer 
Bilen kan delas på 4 förare även pappa /mamma kan vara aktiva och inte bara sitta på läktaren eller stå och sälja lotter , kaffe. 
samt att bilen kan hålla flera säsonger för det finns inga försäljningskrav.

Tro mig jag gillar både ishockey och bilsport men skulle min ekonomiska situation bestämma vad mina barn skall bedriva så skulle jag inte tveka skicka in dem i Krutcupen. några bieffekter är dock att de utvecklas till duktiga bilförare och kommer inte ha problem att klara uppkörningen för körkort. 
Ungdomarna får ett tekniskt sinne att kunna laga , byta saker som de har med sig hela livet. 
Ungdomarna fixar med bilen istället för att supa och testa droger och jag som förälder kan veta var de finns.

Men största bieffekten som jag ser som mest positiv det är att jag får umgås med mina barn vi vinner ihop och lagar ihop. 
Mina barn får respekt för fart och säkerhetstänk byggs in.

Bästa sättet är att pröva själv men jag hoppas denna lilla ekonomiska och info text kan få upp intreset för det vi kallar familje Racing läs mer på hemsidan  med enkla regler och mycket körning www.krutcupen.se 

Trevlig vecka och hoppas vi ses på Fredag 16 Augusti nästa Testdag Tierp.