fbpx

e-30 1
STEC har kommit över en BMW som vi ska göra i ordning och vi tänkte att det bygget skall dokumenteras så fler kan få inspiration till att bygga en tävlingsbil för Endurance.
Light serien är ett bra insteg och denna bil kommer erbjudas till tjejer och ungdomar under 20 år som vill vara med i teamet.       Grunden är en gammal men inte så rostig kärra.  För är det för ruttet med rost välj en annan bil då denna kommer gå hårt och styvheten och friskheten i karossen får inte bara vara ett stort rosthål.
Riv ut all inredning.   Det ger ett racing intryck och ”bullrar” skönt inombords när man kör och baksäten hatthylla mm är inget vi kommer behöva.    Sen beställer man en bur från www.finess.se.
Visst man kan kröka rör själv osv men från Finess är det måttat och klart och man vinner tid på att lägga till att montera in race stolar och bälten.   Detta förhöjer också känslan och släng i en Mocca ratt så blir det kanon.
Sen går vi på Motorn.  Byt olja filter glykol  även i bakaxelklump för dålig smörjning är inget vi vill rekommendera .   Det finns massor av bra knep med att rengöra kylarkanalerna med diverse medel.   Byt remmarna  just denna bil är från 1991 och fan vet om generator remmen någonsin är bytt kostar 39 kronor på biltema men kan förstöra en hel dag på racebanan om den brister.      Fortsättning av detta kommer i nästa blogg inlägg.
 
huvtröja
Tröjor är det något som ni team och förare önskar och finns det någon i nätverket som jobbar med detta?    Just Nätverk inom STEC är en sak vi kommer lyfta fram under hösten.   Det finns över 100 förare på varje tävling  varje kille eller tjej har säkert minst 10 kontakter i olika företag.  Vi räknar lågt men 10 företag vardera då har vi vips 1000 företag i ett nätverk.      Önskedrömmen vore att få dessa 1000 företag att vilja vara med i nätverket och på så sätt profilera sig och få en ökad kundkontakt och det blir win-win affär för alla inblandade.    Vi kommer med mer information om detta men vi börjar med tröjor.  säg 100 tröjor så varje förare får en tröja.  och 20 stycken funktionärer.    en  tröja kostar ca  300 kronor att trycka upp.   då är det  36,000  för 120 tröjor som alla kommer synas på Gelleråsen 23-24 September.     kan vi få 5 företag att betala 5000 kronor i marknadsförning så har det blivit en win-win situation.    Så får samtliga 5 företag exponeringsyta på tröjan.   Vi prövar  vi har redan tidigare gått ut med programblad och där har vi nu 4 företag som vill vara med för 2000 kronor  (tryckkostnaden).  för alla race under hösten.    Vem har vi i nätverket som har känning på tröjor eller trycka tröjor ? kontakta oss på stec@stec.se
halloween.jpg
16 Timmars tävlingar   2×8  är vår avsikt att köra ett redan i höst som avslutning på året 4-5 November med delvis helt mörkt inslag på Nya Mittsverigebanan som kommer ge  oss en riktig Halloween känsla.  Och man kan köra enbart 8 timmar om man är ont om förare  men denna avslutande tävling kommer det mer info om längre fram.
Nu först är det Linköping , Gelleråsen , Tierp och Final på Anderstorp   Detta kommer bli en fantastisk höst med otroligt mycket bilsport inom Endurance och vi välkomnar både nya och gamla team att vara med.  Hemsidan www.stec.se