fbpx

SVI 1
STEC På Sviestad  var organisatoriskt den tävling som det arbetats absolut mest inför. Det har varit flera möten med de 3 grupperna som nu har sina gruppchefer klara.   
Funktionärsgruppen Nina och Tessan hade styrt upp sin trupp på ett militäriskt nivå.    Som hade genomgång Fredag med utsättning  , materialvård  ,  strategimöte i de olika scenario som kan uppstå.    
Depågruppen Med Micke tränade på Fredagkvällen på de olika platserna med besiktning , Tankning , övergången , som var en nyckel till att detta flöt riktigt bra med 5 tekniker så besiktningen gick snabbt  och utan kö.  Samt alkoholkontrollen med dubbla blåsare vid testkörningen på morgonen var 100% negativ =  Samtliga förare körde alkoholfri tävling. 
Tävlingsledningen hade inför denna tävling ett organisationsbyte.  Tävlingsgeneralen Hasse var tillbaka men som en annan roll som i fotboll kan jämföras som en  fjärde domare.    Och det kanske viktigaste denna gång var Tiderna.  Stenhårt Huligantutan väckte nog alla på banan.
1 Låång  signal 10 minuter kvar     3 korta  5 minuter kvar till startbilen rullade exact 09,59 så starten släpptes 10,00  Prick .  Samtliga team var med i starten när starten gick i form av den gröna flaggstarten rycktes.  
13,00-14,00  Var det Lunch och test av olika bilar.     Elbilar för de yngsta  Gokart för juniorerna och V8 och Porsche test för den kommande grupp STEC förare som vi jobbar ska vara den som står för tillväxten som vi behöver inom bilsporten för att kunna fortsätta bedriva vår verksamhet.   
17,00  Var det TEAM SMK  TEAM TOMMES PACK ROSLAGENS RACING som vann de 3 klasserna.   GT -Open vanns av Team Kummerling     Light var Bilteamet Värmdö först över linjen efter en rafflande slutfinish av Kenneth team bilteamet
Team Gävlarna  hade tät körning med Kummerling i sina fina Renault bilar gävlarna
kummerling
Kul att så många kom och testade denna bil i pausen den kommer hänga med under de kommande tävlingarna för att marknadsföra STEC V8 Street Stock som är ett koncept ihop med Legend Cars of Sweden där vi kommer kunna erbjuda färdiga paket för dig som förare ska kunna köpa , leasa , hyra , pröva dessa bilar.  
pickis
Porschen kördes av flera förare i pausen och även i STEC Light där man hyrde in sig i detta team.    Även den kan man köpa  eller hyra in sig i ett team för att pröva detta.porsche 2
henrik bmw
Gatbilarna fick också sitt lystmäte med körning på banan och det kommer det finnas möjlighet att kunna köra med sin gat/ Racebil i samband med STEC helgerna.     
En sak som var för mig  som tävlingsledare kanske det viktigaste som skedde var mötet med de 2 Förarföreningarna inom  STEC efter tävlingen.   Klockan 20,00    3 timmar efter målgång då viss reflektionstid , duschning  och lastning skett.   Inbjudan denna gång var Musse på F-1 Motor  Martin Riheim  M- Motorsport   Förarföreningen  ( Henrik , Stefan )  och viktiga Susanne återkommer om hennes roll på mötet. 
Vi gick igenom tävlingen vilka punkter som vi hade förändrat och försökt förbättra från Mantorp senast .  Vilka punkter ska vi jobba vidare på och vilka kunde vi checka av.   Ett stort jobb som beslutades att jobba på var att helt ändra hemsidan.    Tydligare , enklare , sökning var budskapet och detta kommer bli Sommarens stora jobb och vi söker nu någon / några som har erfarenhet av att bygga hemsidor.      Detta möte såg jag som mycket positivt då det var högt i tak gott kött men framför allt var det tänkvärt då vi jobbar för att STEC ska vara av förare för förare och vi har möjlighet som ingen annan serie har att kunna ändra i regelverk då vi inte är bundna av något regelutskott som ändå inte är med på tävlingarna.      
Susanne hade som flickvän och publik mycket tankar om att göra tävlingarna mer publika och Endurance har ju det problemet att det kan bli lite långrandigt.  på nästa tävling den 25 Augusti kommer  det bli en satsning på publiken mer om detta men spika datumet.  25 Augusti på Mittsverige banan. 
Träningar efterlystes inom STEC och ta nu fram kalendern. 
träning / test      Sponsorsevent / pröva på körning     gat eller tävlingsbil  500 kronor i kostnad för ett STEC team att kunna komma och köra   övriga team 990 kronor 
30 Juni Lundabanan Uppsala 
12 Augusti Malmby 
21 Juli  Mittsverigebanan 
1-2 September  Tierp Arena 
Tävlingar efter sommaren 
12 Augusti Malmby   ( Light ) 
25-26 Augusti   Mittsverige 
1-2 September   Tierp Arena ( Light )
22-23  September   Gotland Ring 
13-14  Oktober   Final Sviestad 
Priser för hösten 
STEC RACING  6 Timmars  
4995 kronor     Nytt team första gången 2995 för att pröva STEC 
STEC LIGHT   4 timmars 
2500 kronor    Nytt team första gången 1990  för att pröva STEC  ”Light” 
STEC GT-OPEN    60 minuter 1990  kronor   120 minuter  2990  kronor 
LEGEND TROPHY  SWEDEN 
1 Tävlingsdag   1700 kronor 
Resultat listorna är uppe redan nu allas varvtider osv Light kommer upp under dagen.  Vi önskar alla våra förare, vänner , banägare , mekaniker , fruar , ungdomar, våra branch kollegor  ER, NSHC , MSLS    en riktigt riktigt bra sommar  nu tar vi semester och många team välkomnar garagetiden  och vi säger stort stort tack för att ni tävlar och kör inom STEC Motorsport.   Vår email har öppet hela sommaren för däckbeställningar men även ris och ros för vi är i linje med ständigt förbättringsarbete denna helg visade detta.     
el toro
svibreddlegend bilgayokohamapalmencogt open