fbpx

  STEC 2023 , 2024 vad skall serien landa och vad tänker förarna och arrangören för framtiden och vad har det med ”Bengans Boys” att göra ?

Det har gått 2 deltävlingar och det är ju sjukt jämt i bla Klass 6 C ?   Kika på tabellen efter 2 race så har Kilafors kört 115 Mil det har även Landsbro gjort så vi betar ner till kilometer  Kilafors 1154,1 km och Landsbro 1150,9 Det skiljer ca 1 varv på Mantorp 3,1 kilometer efter att de kört från Piteå-Göteborg  Detta är helt sinnessjukt jämnt och skall bli otroligt spännande att följa denna säsong Serietabell

Tierp Arena 27-28-29 Maj Nu ska vi satsa hårt på att få med publiken och visa STEC att vi menar allvar med SM Mästerskapet i Långlopp. Vi kommer ha SM Bilstereo med under helgen. Vi kommer ha Scumball Sweden Vi kommer ha Gokart , Prova på slalombana , Burn-out platta, Bilförsäljning , Swap Meet men vi behöver all hjälp vi kan få för att detta bygger på Samverkan.  Så hjälp STEC och därigenom hjälp hela serien att nu visar vi framfötterna.  Har du tankar ideer ring 018 265 06 41 som är vårt nummer. hemsidan är www.tierpmotorfestival.se

Under veckan så gick Bengt ”Bengan” Johansson bort i sviterna av sjukdomen Parkinson. ”Bengan” var för många tränare , ledare en stor förebild också för mig när jag tränade spelarna inom hockeyn. Något som jag känner finns inom mig även när jag ”Coachar”  STEC.  Bengan lät spelarna ta många egna beslut och det var en del av storheten samtidigt som han satte ner foten i de beslut som krävdes med en briljans. Självklart gjorde även Bengt felbeslut men han fick spelarna med sig och ”Bengan Boys” blev en ikon både under Bengts styre men även under lång tid efter.

Senast på Sviestad kände jag mig lite som Bengan kanske gjorde efter VM Guldet 1999 i Egypten när Sverige vinner med 25-24 över meganationen Ryssland.  En stolthet och en känsla av att ha klarat av något stort. Jag gick under racet och kikade på hur bra Sjukvård & Rescue teamet var. Jag kikade på flaggfunktionärerna och hur tjejerna serverade goda hamburgare. Jag såg en Theo som gjorde en 100% insats bakom datorerna vid tidtagningen. Jag gick 1 gång upp till Lasse och Thomas i tävlingsledartornet mest för att lyssna av..

”Jag mådde väldigt bra.”  Detta vill jag uppriktigt tacka dig för som varit med under denna resa 6 år nu sedan premiären med STEC.

Men ska man vara riktigt nöjd någon gång ? Nej inte som tävlingsmänniska. Då kan man inte lägga sig i hängmattan utan hela tiden försöka jobba framåt. Modellen heter och kommer alltid stavas Samverkan skapar gemensam framgång. Så innan man tar och göra regeländringar så måste man enligt STEC prata med de som skall ta till sig regeländringarna på gott och ibland ont. 2023 -2025 ligger väldigt nära oss i planeringstid och vi kommer vilja lyssna av , ta telefonsamtalen, läsa era mail med stor förhoppning av att STEC skall kunna fortsätta utvecklas och skapa en framtida bra racing i Scandinavia ??  i September kommer det ske ett ”provlöp” på den norska sidan som pionjär för Norsk Långlopp så är STEC / Krutcupen inbjudna att arrangera långlöp i Norge.  STEC Scandinavia Touring Endurance Championship  Sug lite på namnet prata med ditt team prata med dina bilsportvänner. För detta vill vi skapa men inte utan dig!  Kalendern är tänkt bli 6 Race totalt per år.

Förslag 2023   ( obs utkast, Förslag )

STEC North

Sviestad/ Mantorp  Premiär 6-7 Maj precis som 2022 med test/Tune/Licens  Lördag + Race Söndag.

4 Race på Sviestad / Tierp / Mittsverige

Finalen Gotland Ring Oktober  7,3 Kilometer

STEC South 

Sviestad/ Mantorp  Premiär 6-7 Maj precis som 2022 med test/Tune/Licens  Lördag + Race Söndag.

4 Race på Sturup,Ljungbyhed, Kinnekulle , Anderstorp

Finalen Gotland Ring Oktober  7,3 Kilometer

STEC West 

Sviestad/ Mantorp  Premiär 6-7 Maj precis som 2022 med test/Tune/Licens  Lördag + Race Söndag.

4 Race på Rudskogen , Våler , Vinstra

Finalen Gotland Ring Oktober  7,3 Kilometer banan

STEC East

Sviestad/ Mantorp  Premiär 6-7 Maj precis som 2022 med test/Tune/Licens  Lördag + Race Söndag.

4 Race på Porsche Ring , Alastaro ,Ahvenisto – Hämeenlinna, 

Finalen Gotland Ring Oktober  7,3 Kilometer banan

2,4,6 Timmars alternativ och flest kilometer vinner. Totalt.

De 6 främsta resultaten räknas ihop men du skall köra premiären och finalen för att kunna kalla dig Svenska Mästare och några blir även Scandinavisk Mästare 2023. Förslaget är spännande men kommer aldrig genomföras om inte förarna önskar köra på många olika banor för naturligtvis kommer det behövas en ekonomiskt trygghet som arrangör för att skapa detta.  Men ambitionen finns och detta kommer diskuteras under året och just nu realistiskt är att det blir 2-3 STEC öppna serier 2023.

Det finns roliga fördelar med detta och det är att det finns utrymme för de som önskar att kunna köra många olika banor.  Nackdelarna är som de oftast är ekonomiska aspekterna. Men systemet med flest kilometer under en säsong känns väldigt ärligt system och då kan man prova flera olika banor under året.

Det finns några Yokohama AD 08 till salu inför Tierp främst 205 45 17 pris 1250 kr. annars så finns det att beställa på https://stec.se/stec-kop-dina-grejer/ 

Vi önskar dig som läser bloggen en fantastisk vecka och du får gärna vara med med inlägg , tankar , för att föra STEC framåt.  Nu provar vi även detta på kommande dagar.  Lär känna din bil Klicka  Hoppas det slår väl ut och kan locka folk.