fbpx

Svenska Mästare Långlopp 2023 (2) Vi minns Vinnare i denna Blogg men även blick in i framtiden.

Vi tittade igenom filmerna från 2017 och 2023 för att studera liknelser men även olikheter. Några reflektioner

  1. Inte ett enda team som körde 2017 körde 2023!  Detta är något som vi verkligen måste analysera och fråga oss orsaken till detta 100% tapp. Det betyder att det finns väldigt många fina bilar i garagen som längtar att få komma ut i April 2024. med systemet 1-3-6 Timmars hoppas vi kunna skapa en klass där man helt ensam kommer på morgonen. lastar av bilen kör test/Kval på morgonen.  Kör 60 minuters race för 1500 kronor tar en fika och lastar upp och är hemma till middag. Enkelt , ekonomiskt , kul att kunna vara kvar på banan och i stec gemenskapen.  Fundera på en sådan dag om du är ensam i teamet.
  2. Bilarnas kvalitet och nivå. Det var 2 bilar som stack ut 2017 genom Brovallen Design Audi bilar som även kördes detta år i STCC. Flång nya TCR bilar men de vann inte serien. Vilket var som arrangör viktigt att man inte kan köpa sig till en STEC seger genom att komma med bilar som kostar 1,3 miljoner om jag minns rätt på dessa  fina Audi bilar
  3. Antal team under Säsongen 2017 var ca 30 och 2023 över 60. Men det var fler sålda årskort 2017 än 2023? Detta vill vi även kika på varför teamen 7 år senare inte vill ”Chansa” med att köpa ett subventionerat årskort utan istället väljer att betala racet till en högre avgift men utan att förbinda sig för säsongen. Nu provar vi även en ny variant på årskort som vi kallar det låånga årskortet som man som team lägger en mindre avgift och sen tar man med sig 1000 kr per förare per gång. Det kostar 17,000 resp 13,000 som en grundavgift för samtliga 6 Race 2024. Som arrangör är det viktigt att få med tidigt köpta årskort för det sätter grundtryggheten ekonomiskt. För banor ska ha förskott , Försäkringen ska betalas , samt 2024 kommer ett nytt tidtagningssystem köpas in till stec som ser mycket lovande ut.  Första prisutdelningen med Hasse i Kavaj på Mantorp park
  4. Positiv framtid som vi inte kunde påvisa 2017 är den viktiga Light serien. Klicka Det kommer fortsätta 2024 men förhoppningen är att 5 team varje säsong skall ta klivet upp till A-B-C för att stec ska kunna visa upp en tydlig trappa vilket vi hela tiden velat jobba med för att det ska finnas möjlighet att inom samma organisation kunna ta steg och framför allt jobba med nyrekryteringen.
  5. Samverkans företag 2017 vs 2023 Så ser man på skylten på prisutdelningen Finess Burar 5000 kr. Rekordet var 2012 när STEC kunde dela ut 100,000 Kronor genom företagssamverkan. Ambitionen är att komma tillbaka dit och vi arbetar nu med detta med bla Klassponsor men även tävlingssponsor som kan vara med 1 tävling och dela ut priser till teamen. All info finner du på hemsidan Klicka Hjälp oss att sprida detta då det är en direkt positiv lösning för de aktiva teamen.
  6. 6 Tävlingar 2017 och 6 tävlingar blir det 2024 och de 5 främsta resultaten räknas fram genom flest körda kilometer. 1 tävling kan du missa eller ha en ”skitdag” när det jävlas. Vi har valt att ta bort Tierp och vänder blicken västerut mot Norge och Vålerbanan. Det är flera Norska team som vi nu har kontakt med och detta känns oerhört spännande att kunna vidga STEC till att kunna bli Scandinaviska Touring Endurance Championship.
  7. Faktum är att detta är vår andra rejäla satsning mot Norge men fick vi en tuff motståndare så allt fick läggas i malpåse pga pandemin. men nu tar vi tag i detta och skriver 2024.
  8. Youtube prenumerera ? Vi fick mail om att stec kan erhålla några kronor om vi når över 500 prenumeranter ? Just nu 466 som prenumererar så kan vi be 34 stycken trycka på knappen prenumerera så är vi tacksamma. Vi söker också någon inför 2024 som vill göra just Youtube filmer. är du intresserad så hör gärna av dig på  stec@stec.se
  9. Vi fick frågan vad kan vårt team göra för att lyfta stec ? Det bästa är att fortsätta vara den fina ambassadör som du är idag. Dela denna blogg , skriv på Facebook , Instagram. Prata runt med gasglada vänner. Bjud in dem till tävlingar och påvisa det enkla regelverket och indelningen A-B-C + Light boka och betala årskortet så vi kan skriva på startlistan att Team xxx är med.

Tanken är att det blir en STEC North Endurance serie 2024 STEC har alltid strävat att även Norrland ska kunna ha en serie. Mittsverigebanan har utvecklats för varje år och planen är att köra en Stec North Serie. med Långlopp och Time-Attack. Datumen är lite osäkra men ambitionen är att kunna spika kalendern inom kort. Kopia av STEC North Så fort detta är spikat så släpper vi ut anmälan så vi ber er starta upp bilbyggandet.

Nordic Time-Attack läggs ner 2024 kommer bli ett utmanande år och stec kommer fortsätta försöka att erbjuda Time-Attack Klicka Detta med Time-Attack ser vi som ett positivt sätt att kunna erbjuda gasglada en bra plattform att köra under stec racing weekend.

Fin bil till salu på Blocket https://www.blocket.se/annons/stockholm/vw_polo_cup/111047314

Nya overall märken inför 2024. Vi kikar nu på att ta hem nya badge märken som sys på overallen. För att symbolisera Norge med i kalendern så är detta första utkast framtaget. Vad tycker du om detta? kommentera gärna.

Fina bilder som vi gärna delar med oss är bla denna på delar av Team Epin med Tord & Jenny Båda har kört massor med både Krutcupen & STEC så denna bild med mycket värme och glädje får avsluta veckans Blogg