fbpx

2024 om några dagar här kommer en lathund som kanske kan hjälpa dig inför säsongen.

Racing är planering som börjar redan nu.

Steg 1 Boka och betala dina tävlingsavgifter med årskort för att sänka priset. Stec har ett mycket subventionerad årskortspris. Detta är bra att göra upp i Januari för då är man också med ”på riktigt” och lättare att ta övriga steg. prata runt med företagsvänner kanske 5 företag kan dela på årskortet som event eller utbildningsdagar?  Stec kan fakturera din samverkanspartner direkt om du är privatperson.

Steg 2 Februari gå igenom bilen beställ hem bussningar , bromsbelägg , däck , smörj upp allt så bromsoken glider lätt, byt samtliga filter vätskor och beställ hem de saker som du anser dig behöva för en hel säsong. Speciellt om du handlar från utlandet med all knepig leverenstid tull , moms osv så du får hem grejerna i tid.

Steg 3 Mars perfekt att kolla den personliga utrustningen , beställa reklamkläder kanske däcken på biltrailern ska bytas osv. boka ev boende runt banan.

Steg 4 April Nu är det dags premiären är den 27-28 kika gärna efter en test& Träningsdag innan så du får köra med bilen. Börja försiktigt med att köra in bromsarna och har du renoverat motor eller kanske ny turbo? Kör lugnt in dessa nya vevstakar, kolvar,lager du har säkert bytt bromsvätskan och rensat kylsystemet.

Steg 5=Målet nu står du startklar och planeringen har gått utan stress och du kan börja njuta av en tävlingssäsong 2024.

Stress är en av våra stora folksjukdomar och nu ska vi komma med ett riktigt bra julklappstips.

Ge bort Entré biljetter till din tävlingsdag till vänner,brorsan,pappa,Svärmor, grannarna Många av dessa vet du kör racing men har ingen aning om hur det är att komma till Mantorp , Linköping , Mittsverige Gotland osv.Du kan baka in en upplevelse att åka med i en Audi TT eller rent av köra själv.  boka in Lunch biljetter och genom att bjuda in folk med en biljett så ökar statusen på eventet och naturligtvis ökar det ekonomin för stec totalt. Kunde vi sälja 1000 biljetter på varje tävlingsdag så skulle du som tävlande kunna köra kostnadsfritt!  Vi är inte där ännu men vår målsättning är detta med samverkan med www.motorfestivaler.se  Du slipper stressen och bokar dessa paket på nätet och får en snygg presentbiljett att ge bort i jul och födelsedagar etc.  Anmälan på E-mail Klicka

Samverkan skapar win-win situationer och dubbla SM tävlingar på Linköping denna helg tror vi oerhört mycket på med stora möjligheter till exponering både för stec men även för företag och det kommer bli kul med fest på Lördag kväll och publikrekord på en stec bana. Vi skapar denna samverkan ihop med www.lms.se STEC Racing kör Lördag. Time-Attack , Light kör på Söndag med bla ett samlingsrace ihop med Krutcupen som firar ett jubileum som 15 år som bilsport arrangör. Vill du kika på detta race så www.krutcupen.se

Ber även om ursäkt om det blir lite kast i kalendern men det är oftast av en god sak och denna gång ser vi det som mycket positivt att kunna köra just 25-26 Maj som är ett bra datum med att fira sin mamma på racingbanan.

Sociala medier är en viktig del av synligheten och nu ligger Gotland tävlingen öppen på facebook. dela sprid till dina racingvänner som vill köra Gotland Ring 2024  https://fb.me/e/3a6Wxlg38

Vi får mycket frågor om Mittsverige Endurance & Time-Attack Facebook Klicka  Det vi inte gått ut med är priser? Detta finns en tanke med detta inför Mittsverige att inte skriva priser kors&tvärs på öppna forum. Det finns kanske familjemedlemmar eller andra som inte ska se detta utan vi gör så att alla som skickar in intresseanmälan får hela konceptet på E-mail som är det forumet vi kommunicerar på. Vi bygger ju också prismodellen efter antal team som tävlar och nu har vi satt en budget på 10 Långloppsteam och 10 Time-Attack förare som köper det subventionerade årskortet. Känner du till racingbilar som står och vill ut till sommarens race så skicka gärna en inbjudan. Vi söker också samverkan till bilutställning , och event som upplevelsen bra för publiken. E-mail stec@stec.se

Sundsvalls tidning är med under 2024

Kalendrar spikade 2024 

                   

Lite från arkiven.

Racet börjar ca 1,09 in i Live söndningen från Tierp Arena 2021 under covid

December och mörkt ute vi bjuder på en till film. från Gula garaget ett team som aldrig ger upp film från 2020 Mantorp. Som visar action men även drivaxelhaveri.

Vi plockar fram även en fin förarfilm från 2018 SPEeD s60 Racing bjuder på denna från Linköping som lockar fram bra racing pirr i kroppen när man ser denna film. Snyggt kört i närmare 200 som max på rakan.

Kalendern känns nu spikad.

27-28  April  Lördag premiär Light + Test&Tune Licenskurser , bilbesiktningar.  Söndag STEC premiär Mantorp

25-26 Maj  Lördag STEC racing  Söndag Light -Time-Attack

1 Juni Utställningsdag på Trollhättan Motorfestival. kom och var en ambassadör för STEC serien.

8 Juni Premiär för Mittsverige Endurance & Time-Attack egen serie på Norrlands finaste bana.

27 Juli Deltävling 2 på Mittsverigebanan med Motorfestivals tema.

4 Augusti STEC Racing premiär Vålerbanan Norge.

31 Augusti Lördag Light /STEC  Time-Attack en fin bilsportdag på Mittsverigebanan

28 September Final i Mittsverige Endurance & Time-Attack serien.

5 Oktober fantastisk att STEC kan leverera Gotland Ring som enda Långloppsarrangör 2024.

19-20 Oktober Grande Finale Linköping med STEC Lördag Bankett på kvällen och Light på Söndag

Vi ser det på 2 sätt inför 2024 och det är antingen att dra ner på tävlingar eller skapa fler arrangemang och detta nu med denna Norrländska satsning hoppas vi kommer påverka racingen norr om Tierp på ett positivt sätt.  Det finns ett uttryck  “Bring to the table” på Svenska handlar det om att skapa något som ger glädje för andra. Nu skapar STEC Riktigt bra tävlingsserie 2024 med mycket möjligheter att köra på fina banor i samverkan med förare, team,banägare , funktionärer, samverkanspartners så vill vi gärna bjuda in dig till STEC 2024. Hoppas vi ses på banorna även nästa säsong.  Nästa blogg kommer ut på Julafton. fyll den gärna mer info/erbjudande bara att höra av sig swedish.touring.endurance@gmail.com