fbpx

Mantorp morgon 10 April så här såg det ut på morgonen!

Vi satt nog samtliga under Fredag och följde alla väderstationer som går att följa i förhoppningen att finna någon strimma av hoppfullhet.  Personligen hade vi lyckats kört husbilen i diket på vägen söderut och fingrarna var lika blå som drömmen på aktiegolvet.

Detta är naturligtvis en mardröm som arrangör att de tävlande rent fysiskt inte kan ta sig till arenan och media rapporterade om gula varningar och att man inte skulle ge sig ut på vägarna utom i yttersta nödfall.   Vi klurade och beställde in sopning klockan 21,00 Fredag kväll?? Tony Ahl är första hjälten som skall hyllas och vem är då denna kille?

 

Tony ”Lexus” Ahl är operativ jour ansvarig på Linköping och att sätta sig och köra maskinen på Fredag kväll tyder på ett otroligt engagemang och kundmottagande som ligger långt över det normala. Test& Tune , Licenskurs osv genomfördes och även utbildningsracet med Krutcupen kunde köras vilket känns otroligt bra.  ”Mantorp gänget som skulle köra sin premiär” Ställde in tävlingen samma dag så då förstår du hur viktigt detta var men insatsen under Fredag kväll.

Licenskurs 1 var mycket trevligt att vare med och föreläsa om grunderna i racing men framför allt mycket om STEC och hur vi ser på rollen som förare och team. Tack ni som lyssnade men även tack till Dick Gromer,Stefan  Wettervik , Jimmy Stridh som var med och föreläste under dagen.  Detta med att utbilda förare är något som vi ser både som viktigt av säkerhets synpunkt men även som.

STEC Utbildningsracet som heter Krutcupen kördes under 4 timmar och flest varv fick Team Narding med dottern Jennifer och pappa Thomas som körde hela 159 varv . Hela Listan  Krutcupen Sviestad 2022-04-09 Resultat  Vi ser gärna fler team som börjar med just www.krutcupen.se som en viktig del för Krutcupen det har vi varit inne på tidigare.

Yokohama Vilket kanonföretag som levererade däcken enligt önskemål vid lunch direkt till banan. Allt fungerade bra och detta ska vi ha i bakhuvudet i framtiden för de team som önskar den servicen med att få däck direkt till banan.

STEC Teamchefsmöte 17,00 skedde i utbildningssalen på Sviestad .  Detta kändes mycket bättre än de stressade 15 minuters möten som man oftast har utomhus på en kall startplatta som egentligen inte ger mer än att säga hej och välkommen.  Fokus ligger inte på att lyssna då utan fokus är att komma ut på banan.  Så förarmöten kommer ske i framtiden i undantagsfall utan det blir digitala informationsfilmer som skall ses av samtliga förare /Team så börja redan nu genom att prenumerera   på STEC Youtubekanalen.

TIDERNA  måste nu alla börja kunna läsa sig till i framtiden. Dessa finner du alltid under fliken Anmälan

RESULTAT  Finner du alltid på hemsidan under fliken Resultat 

ANMÄLAN önskar  vi att du som team klarar av att göra på just anmälan sidan 

LIVE  sändningen var mycket bra och samarbetet med Solidsport kanon  finns att se i repris på STEC Play  

100 saker fanns på listan enligt vår lista var 95 saker bra och 5 saker arbetar vi på att förbättra redan inför Sviestad 7-8 Maj.

Möjlighet att testa prova träna finns under Valborgs helgen på Tierp Arena  995 kronor för att se att grejerna är i gott skick. Ta vara på dessa dagar för vi lider med de team som bryter tidigt med ”skitfel” som många gånger hade kunnat undvikas genom testkörning och fixats under icke tävlingsdagar.  www.tierpmotorfestival.se ett perfekt forum att vara på med sin tävlingsbil.

Besiktningen sköttes på ett föredömligt sätt med dyno maskiner , corner weight och klassindelning.  Stec har bokat med SVEP att komma fler dagar för de skötte detta mycket bra Känns bra att ha detta regelverk med Rättvis Racing och Tekniska Regler   

Elmia i påsk kom gärna till Montern och prata om STEC eller bara ta en kaffe vi finns i stora B-Hallen bland övriga seriösa bilsport arrangörer. Vi kommer ha ett special erbjudande med möjlighet att köpa en färdig BMW och Audi TT direkt på plats med startavgift och licensutbildning för 4 förare inför Sviestad 7 Maj tipsa gärna om detta.

 

Varvtider för teamet får du på mail. och grattis till alla som klarade att ta målflaggan under helgen.  Vad har vi i STEC lärt oss inför nästa race som vi ska kika extra på.

  • Kolla så inte den svarta Saaben tjuvstartar 1 timme innan de övriga bilarna i klass 4 C.
  • Trippelkolla att samtliga team startar på noll varv efter kvalet ( detta gjorde det stökigt på Speedhive appen ).
  • Skapa en Entrevärd som tar emot teamen och berättar var det finns ström , depåplats, och vara teamen behjälplig vid ankomst.
  • Dubbelkolla att teamen har rätt utrustning inför nästa start. Har teamet monterat startnummer , banner på overall etc.
  • Dubbelkolla detta med kockpit lamporna att de kommer tillbaka innan start nu saknas det 9 Lampor och 4 walkie talkie från Klass 6 A som hade dessa på prov denna gång.

Kan man som Arrangör jobba med 5 saker som kan förbättras varje race så kommer detta bli riktigt bra.

Vi ber dig som team att kika extra på dessa 5 saker.

  • Testkör bilarna innan racet startar
  • Läs varje veckas blogg som är mycket ett informationsblad.
  • Anmäl teamet minst 5 dagar innan och printa ut start PM.
  • Var Stolt över att vara en STEC förare. fundera på att köpa kepsar , tröjor och bjud in folk till Linköping.
  • Dela sprid att det finns Krutcupen , hyrbilar , medåkning jobba med dina kanaler och nätverk att det finns möjligheter.

Foton , filmer fler 1000 foton skall arbetas igenom  filmer ska redigeras klippas  men så fort detta är klart lägger vi ut detta på sociala medier. Dela det gärna och stort tack alla som medverkade under denna premiärhelg.

 

Resultat efter kval avdragen.  Det visar också vilka team som kvalar flitigast

Pegasus 6 B -12 varv

Onze Racing M3 – 11 varv

osv Tack Jeanette & Theo för denna Premiär med tidtagningen och allt som detta innebär.