fbpx

Välkommen till ännu en stec blogg där vi börjar med att presentera och säga välkommen att volta med oss på Mittsverigebanan?? Det är i samband med Mid Sweden Motorfestival Klicka 

MHF kommer och visar upp denna vältbil och har information med sig om alkoholens påverkan osv. Vi från stec ser detta som nyttigt att prova att krypa ur en bil som ligger på taket etc. Även om slogan till eventet ser lite lattjo ut.  ”Kom och volta på motorstadion” 

Samma dag 27 Juli kör vi även Skandinaviska mästerskapet. Klicka  Scandinaviska mästerskapet 2024

Det är en serie som kör 4 datum under 2024 ihop med Norge och då klassar skandinaviska mästarna.  Fördelen för de team som kör SM serien är att det är 3 av 4 race som är med i serien så det räcker med 1 extra tävling för att köra Skandinaviska mästerskapet i Endurance , Långlopp  Mer info om tävlingen finner du här Klicka 

Team som har årskort på SM betalar 4000 kronor för racet på Mittsverigebanan allt inkluderat och kommer bli ett kul event.  som också är en del av Mittsverigebanan Endurance & Time-Attack  Klicka Mittsverige presentation 2024  

Det som känns lite extra spännande på Mittsverigebanan serie är klassindelningen som gör att du får köra med vad som helst under 95 db max 225 breda däck och bilen skall ha BSB=Bur,stol,bälte sen klassas bilen in efter varvtiderna teamet presterar oavsett om bilen har V-8 motor på 500 + hästar eller 1,6 liters turbo så kan alla vara med och tävlar i en klass som kör ungefär lika fort. Ett nytt grepp som stec gärna vill prova.på Mittsverigebanan för att sen utvärdera.om det är en modell även för SM 2025 (finns för och nackdelar) men som alltid måste det prövas ordentligt innan man kan gasta ut rätt eller fel.

Boende på Box Hotell Linköping med hela 20% Stec Rabatt. Klicka Dessa samarbeten som gynnar förarna och teamen gillar vi skarpt. och öppnar gärna dörren för fler samarbeten. Vi samverkar bla med www.motorfestivaler.se  Som kommer vara med oss på några av arrangemangen under säsongen.

200 dagar till Svenska Öppna Långloppsfinalen.  (Varför kallas den så?)   Gotland Ring  Klicka  Stec har under flera år arrangerat Svenska Öppna Långloppsfinalen för team som gillar Endurance. Sedan starten har vi kämpat för att Sveriges förare ska kunna köra just Svenska Mästerskapen i Endurance. Finalen har varit på olika banor under årens lopp som Anderstorp , Tierp , Linköping men sedan 3 år är Gotland arenan som vi har skrivit flerårigt avtal med om att köra just Svenska öppna Långloppsfinalen i september, Oktober. Vi flyttade datumet till 5 Oktober då NSHC la sent datumet så det det skulle krocka  21 September ? Sen kom NE 1 med sin kalender som då ska naturligtvis krocka med Svenska Öppna Långloppsfinalen 5 Oktober. Du som förare får välja fritt var man vill köra men Gotland Ring är Sveriges i särklass finaste racingbana för förarna med 7,3 kilometer körglädje. Så vad du än väljer att köra i sommar missa inte Svenska öppna Långloppsfinalen.  200 dagars att planera in detta unika race.

Dolda avgifter?  En förare ringde oss i veckan och frågade om Licenskursen? Den är gratis svarade vi. ”Gratis den kostar ju 2,900 kronor på Gelleråsen”.  Jaha men hos stec är den gratis.  ”Konstigt  svarade han som ringde vad kostar då licensen” Den är också gratis svarade vi  ”Men hur kan den vara gratis när den kostar 1325 kronor på SBF”  Sen kostar ett medlemsskap 3-600 kr ungefär  Så om vi räknar  på 4 förare i ett team.

4×2,900 kr licenskurs = 11,600

4×1325 kr årlig Licens =5300

4 x 500 Kr medlemsskap= 2000

Total summa 18,900 kronor och då har inte startavgifterna börjat. Vi nämner inte de olika serieavgifterna för det är ju varje arrangörs modell att styra men stec har serieavgift även där noll kronor. 

Vagnboken i stec kostar Noll kronor 

Tidtagningen My Laps transponder inom stec kostar Noll kronor 

FIA Stämplar i overallens nacke?  osv så här kostar racingkläderna 2024. Ser du andra högre priser så ifrågasätt varför skorna ska kosta 1000+ eller overaller för 3-4-5-6-7-8-9000 kronor men det är ju valfritt att köpa.

Vi belyser detta så vi inte kan förstå varför man vill göda ett förbund istället för att pengarna ska gå till arrangemanget. STEC håller inte på med dolda avgifter du som förare väljer var du vill köra…

Startlistan just nu inför stec premiären https://stec.se/anmalning Tack för förtroendet

Förare sökes?  Team Sökes ? = teamwork kan skapas Vi vet bilar och fordonsägare som söker förare och vi vet om förare som söker team. Vill du köra eller söker du förare. Tveka inte att kontakta oss för att koppla ihop er så teamet kommer ut på banan. Det är viktogt att alla som vill köra 2024 får möjlighet.

Vi önskar dig en fantastisk helg och vill du ringa stec så går det bra på 018-265 06 41 och prata racing eller samverkan. 2 roliga saker i livet.