fbpx

Resultat listor

Lördag 6h (1)

Söndag 4h

Varvtider totala resultat osv finner du på hemsidan Klicka 

Fler filmer Bilder kommer skicka gärna in dessa på stec@stec.se  så lägger vi in dessa.

Halvtidsvila ?? Redan 

Känns lite skumt ska vi inte träffas nu innan slutet på Augusti ??   Lugn vi kommer finna lösningar på detta mer om detta längre ner i texten.   Som tävlingsledare så vill jag passa på att reflektera lite denna Söndag natt.

Vi åkte från Knutby i Fredags 06,00 med dubbla lastbilar som lastades under Onsdag/Torsdag det är inte klokt vad med grejer som ska med men vi har ju valt att ta ett stort ansvar med denna serie ”STEC”   Det lastas skor , underställ hjälmar , Licenser , brandsläckare , funktionärsvästar , madrasser ja det är en lastbil full. Detta mycket för att du som tävlande ska kunna känna att vi bryr oss om dig. Saknar du en slangklämma eller missade du att ta med hjälmen så hjälper vi varann att lösa detta.  Ser är därför vi bär dina grejer med oss till race. En racearrangör som bryr sig om de tävlande lite extra helt enkelt!

STEC har en uttalad strategi vilket bygger mycket på att ”alla” skall kunna vara med och köra.  Man börjar i Light och sen kan man klättra vidare så långt engagemanget och budgeten för sin hobby känns rätt för dig.   2020 är ett tufft år för STEC pga Corona och www.linköpingmotorfestival.se blev framflyttad. Det var mycket som var inbokat men som vi nu kan planera till 3-4 Oktober.  Men tyvärr blir detta tufft ekonomiskt så vi kommer vädja till 100 företag att kunna vara med för 2020 kronor synas i samband med utskick , reklam på hemsidor , sociala medier osv.   Vi kommer också bygga 3 stycken till Audi TT för pay&Drive  körning så sprid gärna det budskapet att bilar finns att hyra.  Det blir vårt sätt att klara detta genom att satsa ännu hårdare.

Sportslig första halvlek i STEC 

Förvånande neråt   Team Willa , Team HH och Bilteamet  Dessa team har varit ”super team” 2018-2019 men haft ett sagolik oflyt 2020 Team Willa missade Mantorp bilen ej klar  1 varv på Tierp 4 varv på Sviestad. Robban ramlar från hustak dagen innan race ?? Det enda positiva det kan bara gå bättre.  Team HH Mästarna 2019 i 4 timmars som tävlar även i världstoppen i Toyota Gazoo Racing missade båda första racen pga Corona med växellådor som ligger i japan men som inte kan komma hit? Laddar i med toppförare inför Sviestad med över 30% podium statistik slutar med haveri efter 9 varv.  Team Bilteamet Värmdö med Kenneth teamchef bröt efter 43 varv inget annat team körde mindre än 100 varv. Drivaxel problem igen samma problem som Mantorp. Vi lider med er alla team för vi vet att kapaciteten finns.  Klassiska versen bryta ihop och komma igen kan passa.

Team som levererat efter förväntningarna . Team Orange visste vi är starka och Bröderna Finneman hade lagt ribban högt med uttalande som att vi kommer köra för att ta alla 6 segrar.  Mycket snyggt 3 race och 3 väggtavlor.  Team Fillebaxter likaså med teamets A bil. 3 segrar men Sviestad höll på att glida dem ur händerna när Edvardsson med Porschen bjöd upp till dans men man kan inte tanka i 5 minuter om man har F-Baxter bakom sig med timmen kvar så rutinen käkade upp de nya teamet.  STEC Pay and drive med Audi 3,2 liters motorn har 3 stabila förare som Johan Varland , Johan Lindberg och Philip Karlsson som vi tycker kört mycket bra med de förhållanden som funnits. Nu senast körde 7 Litauer första 2 timmarna och då är det tufft att nå SM pokaler men trion kör snyggt och lever upp till förväntningarna.

Team som överraskar positivt.  Team STEC women team. Vilket gäng. Fantastisk bra kört för de flesta helt nya tjejer på banan helt ny bil mini coopern. Hans Beckert Niclas Thorin som teamledare har verkligen lyckats få tjejerna att leverera.

Team Onze som efter 2 bottennapp visade på Sviestad som B bil spöar alla andra team. Fillebaxter , Hooka Hey , Gula garaget alla 3 med 1 miljon varv i rutin-säcken. Samtliga blev avklädda när Seaten fick bitarna att passa . Snyggt Rickard Eriksson med duktiga förarna att ta denna skalp.

Team NSM har varit väldigt duktiga denna Lettiska förare har kört enastående bra under första halvan. Team EL&Diesel jouren har dominerat i Light och kanske blev nonchalansen för stor eller en taktiskt miss som bidrog till årets första torsk under helgen genom att komma till banan ca 20 minuter efter starten gått ? Inte ens El&Diesel kunde rädda en sådan fadäs och segern gick till Ledworks från Lidingö.  Ett par andra team som hade riktigt bra start är Garage 72 som radade upp segrar med nya bilen leder sin klass ihop nu med Team Onze. Skeppsbron har inte haft det flytet som de behöver och jag stod precis i depån när duktiga Jonas kom in och kastade nackkragen i frustration när backaxeln rasade under Sviestad.  Team Windmaker har kapaciteten med bilarna måste hålla för att vinna men en pokal fick Jerry med sig hem till ingarö. 2 år för sen men en pokal värmer gott.

Det är så härligt att gå och snacka med er i depån under tävlingen och Dalens silverryggar är ett av de team som tar detta på ett skönt sätt.  ”Vi vill ha mest glädje per satsad krona” Stefan och Hasse från Arvika har en fin inställning till sitt tävlande och detta med att kunna vara 2 ”gubbar”  som drar iväg på sin hobby och kör racing är ju fantastiskt så här ser garaget ut 

Lite startfilmer från helgen

Lite kommande datum

23 Maj Premiär med racing Sprint ?? Prova gärna detta 

6 Juni Svenska nationaldagens trackday med STEC 

Vi vill gratulera Epin , Orange och Marcus Finneman som fick födelsedagssång. samt Ledwork som vann under Söndagen

Vi vill tacka samtliga team för denna första halvan av säsongen tack för förtroendet att vara er tävlingsarrangör.  Vi ber er använda ert ambassadörskap under sommaren. Vi kan erbjuda hyrbilar och kommer ni på bra saker som tillför serien bra saker så ring 070-798 23 78 telefonen är öppen hela sommaren.   har ni kontakt med företag som vill vara med för 2020 kronor så söker vi 100 klubben för att säkerställa årets ekonomi.  Kan vi göra något för er så ring. All info inför Gotland finns redan uppe på hemsidan passa på att boka boende, färja osv.

Vi kommer köra bloggen varje Måndag hela sommaren så läs den och dela den gärna vidare.  Varje team som värvar in ett nytt team får 1000 kr som premie.  för Samverkan skapar gemensam framgång och vi känner stor glädje över att vi gemensamt kunna köra 6 tävlingsdagar under dessa besvärliga tider som 2020 bjuder oss på

Extra inkallat Specialrace för stec vänner sponsorer  6 Juni Tierp Arena…

5000 kronors race den 6 Juni på Tierp Arena.  Mer kostar det inte för ett jippo där allt ingår såsom bil , hjälmar nackkragar ,licens och ett perfekt sätt att kunna visa teamet och framför allt ha kul.    2 timmars race med Krutcupens billiga bilar och 6 timmar trackday. Boka snabbt er bil för de går snabbt åt eller kom med er egen som skrotas efter racet.  5000 kr läs mer på WWW.MOTORKULTUR.SE