fbpx

”Gratis” Racing Licens i STEC 2023? 

Stec provar ett nytt grepp inför 2023 och detta för att få fler chansen att komma och börja köra på ett enkelt sätt.  ”Gratis licens”  (Kostnaden inbakad i startavgiften)   Men vad är en Licens?

Licensen får du som förare efter att genomgått en förarkurs som sker den 29 April på Linköping Motorstadion. Det är 50% av Licensen har du erfarenhet och meriter av racing tidigare så får du gå en kort kurs på 50 minuter där vi går igenom stec tävlingsregler och grunder specifika för STEC. Är du en ny förare så får du gå en längre kurs som även omfattar praktik på banan. Samma datum 29 April Linköping Motorstadion. De övriga 50% i Licensen är en olycksfallsförsäkring för dig som förare. Den ger ett grundskydd vid permanenta fysiska  skador. Det täcker inte overaller ,bilar , stöld i depå , sönderkörda räcken , murar eller någonting annat än dig som olycksfallsförsäkring som förare , funktionär. Detta ”bjuder” vi på 2023 från STEC då slipper denna diskussion om andra föreningars Licenser för de gäller inte när vi tävlar i stec. Utöver dessa så har även vi som arrangör en försäkring som kallas ”Motortävlingsförsäkring” som skyddar oss som skapar arrangemanget.  Vi visar transparent upp dessa nedan.

Förar försäkringar info

Villkorsbrev

L304 Produktblad

Försäkringsbrev Motortävlingsförsäkring 

Har du medåkare eller extra förare som vill prova så kommer det som tidigare gå att köpa till extra försäkringar för 200 kr per dag. Men vi kommer vara hårda in SM genom att har du inte gått en licenskurs så kan du inte vara med och tävla punkt.  Detta är helt avhängt på säkerhet inom SM. På utbildningsracingen och STEC Light är alla välkomna för där har vi grundkurs på varje förarmöte.  Hoppas detta nu blir tydligt under hela 2023.

Lite nyheter men även lite nyttig läsning.  

  • 1000 Kilometer kommer köras på Mittsverige banan och Gotland Ring det körs samtidigt som 2,4,6 Timmars men fortsätter tills första bilen når 1000 km (ca 9-11 timmar) Detta är en utmaning för både team och förare och en populär klass i Europa.
  • STEC Light klicka  är mycket viktig för att kunna erbjuda enkel bilsport och perfekt för julklapp och nya team som vill ha en lite mjukare ingång till racingbanorna.
  • 7 tävlingshelger 2023 varav 5 bästa resultaten räknas. Vi kommer vara övertydliga med detta att 5 bästa räknas till SM då vi lider med ett team som inte uppfattade detta 2022. 5 bästa resultaten räknas och dubbla poäng i finalen på Linköping Motorstadion.
  • Fritt Däckmärke i alla klasser. men viktigt att kunna detta. Fri storlek på fälgen.
  • klass A-B max 225 breda däck ( ej slicks )
  • Klass C max 225 breda däck som är gatgodkända och ej på Rejsa R Däcklista 
  • Klass Light max 205 breda gatdäck ej tävlingsdäck ingen skärning eller svarvning.
  • Sprint klass kan ha andra klass regler som ex Legend och V-8 bilarna.
  • 2-4-6 Timmar och Sprint kan teamet köra på de sprint och Långlopp svar JA perfekt förde team som vill maximera helgens körning.
  • Kan jag som team hoppa mellan klasserna under säsong ? Svar Ja flera team byter motor under säsong exempelvis och kan du flytta upp eller ner i klasserna.

Samverkan har skapats för bla depåtält med EN-Tent med ett special erbjudande Klicka STEC-Racing Pop-up tält 3 x 6m 

Dessa är erkänt mycket duktiga på depåtält och som STEC team har du rabatt på hela sortimentet men just 3×6 har vi nu en super deal på och du kan få det direkt levererat till premiären 29-30 April

STEC Nätverket vill vi även ska kunna vara utanför den ordinarie ”racing boxen” vi är stolta över att kunna presentera https://www.facebook.com/veterinarklinikenbirsta De kommer vara med på STEC Jackorna 2023 och ”Pato” som är med i ägarstrukturen av företaget är en riktigt fin bilsportvän. Har din djurkompis problem med hälsan så tveka inte att ta kontakt med www.veterinarklinikenbirsta.se som bland annat arbetar med cancer på hundar. Otroligt proffsiga och fråga efter Patricio Rivero Vill även ditt företag vara med i STEC nätverket 2023 tveka inte att maila stec@stec.se

Vi får mail nu från nya förare om reglerna och det är kul att svara på men mycket finns att läsa och att höra ?  Läsa reglerna hänvisar vi till hemsidan Men längst ner så kan du även få reglerna upplästa både tekniska och tävlingsreglerna. Vi ber er alla både nya och erfarna förare att vid lucka i julfriden läsa och lyssna på reglerna. Finner du något märkligt eller svårt att förstå så maila oss direkt för vi vill reglerna ska vara lätta att läsa och lätta att förstå.

Sverige och Svenskarna går mot en lågkonjunktur med STEC sänker priset hur är detta möjligt? Vi resonerar så här att håll budgeten tight inga leasingbilar eller dyra kontor utan skapa samverkan. Då kommer vi kunna fortsätta med STEC och i framtiden hoppas kunna sänka kostnaderna ytterligare. Samverkan med Legend Cars 2023 samverkan med V-8 Nascar hoppas vi ska kunna bidra då detta även lockar förhoppningsvis en publik. 2020-2021 var det Covid och teamen och förarna fick bekosta allt. 2022 började kriget och el, bränsle priser stack iväg och det kände vi på ex publikplatserna. 2023 måste vi finna lösningar genom samverkan och vi sänker priset på årskorten då vi tror på kommande säsong. Vi tror på att du har företag och förare som vill köra Pay & Drive  med Audi TT bilar. Vi tror du har företag som vill samverka och ställa ut produkter och tjänster på motorfestivalerna.

Tveka inte att kontakta oss för en bra win-win och positiv samverkan. Nu går vi nu ut med att denna målgrupp ska få en julklapp från stec. Låt barnen komma och pappa eller mamma tar några varv helt enkelt en racing julklapp.10 minuter på banan och vi får lyckliga barn och genom det positiva föräldrar. kostar ingenting men ger vår verksamhet ett mervärde genom att de kommer och ser hur verksamheten fungerar och det är det viktiga steget in i racingen. Se bara hur otroligt många av er så läser denna blogg började inte med Enkla Krutcupen? har du barn , barn-barn som vill åka så föräldrarna maila oss på stec@stec.se  Kommer det publik till banorna så skapar det glädje och vi kan erbjuda företagen större publik och kanske vi kan sälja en hamburgare?  Små små bäckar blir till slut en stec flod som vi alla kan åka med på.

Startlistan 2023 Just nu har vi kontakt med många team ofta på sociala medier som facebook och instagram men även på mailen. Vi får även frågan hur många team kommer ? Vi vet ej men vi vet att vår ambition är att du ska trivas 2023. Målbilden är att varje år öka antalet team och 2022 var vi 54 unika stec team och 41 krutcupen asfalt = 95 team.Vi vet att några nya är på ingång så målet är 100 team 2023. Du är viktig för STEC för att nå målen så hjälp oss att utvecklas tillsammans är vi stec. Skapat av förare för förare. Så fort ett team anmäler sig så kommer det upp på startlistan på hemsidan.

.

Nästa blogg kommer om 14 dagar och välkommen på teamsmötet den 20 December klockan 20,00 med länk https://teams.live.com/meet/9461693371189  Enkelt att vara med och du behöver inga konton eller speciell utrustning en telefon eller dator så löser vi resten om du inte har provat teams möte tidigare.