fbpx

Först något som alltid är tråkigt att förmedla men väldigt viktigt att inte vika en tum på inom STEC. Bemöt dina medtävlande och funktionärer som du själv vill bli bemött. Denna bild finns på STEC Regelsida och i veckan har vi meddelat en person att han inte är välkommen under ett tid som sträcker sig under 1 säsong 2023,  Det fungerar på liknande sätt även inom SBF men skillnaden är att vi väljer att inte hänga ut hans namn som SBF gör  Klicka . Vi har meddelat anledning till teamet och till personen som har 1 månad på sig att lämna en en skrivelse. Avstängd naturligtvis under handlingstiden och detta är tyvärr 5  personen som vi stänger av under STEC 6 åriga historia. 2 förare och 2 funktionärer har fått långa avstängningar  (1 Säsong)   som misskreditera tävlingsledning ,domare , funktionär på banan genom att uttrycka sig med ord som att du är ”dum i huvudet” och ”du är en idiot” Bristande respekt som resulterar i avstängning men även skall ses som en väckarklocka att vi alla skall bemöta varann med respekt även om ilska , sorg , eller vad det nu kan handla om. Men på banan och på sociala nätverk skall vi alla behandla varann på ett korrekt sätt enligt STEC Modellen.

STEC trappan har fått en ny röd nyans som en symbolik för den ”röda tråden”  Det skall och måste vara lätt att köra STEC. Det börjar ofta som publik. Kom till banorna titta studera och var med på utbildningsmötet som kommer vara på varje tävlingshelg 2023. Där vi dels kan informera om STEC generellt men även skapa tävlingslicens.   Denna trappa kommer vi trycka mycket på under hösten samt budskapet ta med 1 vän!  Vänskap och samverkan har STEC skapat under hösten så nu finns det 95 unika team i STEC Mail lista som har kört minst 1 race med STEC och nya STEC Light som är en direkt samverkan med tidigare Krutcupen Asfalt.

STEC Sprint tar vi omtag med som dog ut under Covid.  Hemsidan Klicka

Sprint Sker under Lunchpausen och mellan heaten i STEC Light. Söndagen. Detta för att skapa en mer komplett lösning för förare som vill maximera körningen och som arrangör maximera bantiden och publika glädjen. Perfekt lösning även för bilägare som saknar team eller vill köra korta intensiva race istället för Långloppsracing.  Känner ni någon som du tror kan gilla detta så tipsa gärna om detta med STEC Sprint.  som kommer med det smidiga regelverket kunna vara med med en stor bredd av bilmodeller.

                       

stec sprint info i PDF format.

Facebook denna gigantiska anslagstavla  här kommer våra 3 viktigaste sidor och evenemang

STEC.SE Huvudsida https://www.facebook.com/stec.se

STEC Light     https://www.facebook.com/events/5442287772514214

Mittsverige Motorfestival https://www.facebook.com/events/946785796719655

54 team i STEC 2022 och över 40 team som kört utbildnings serien som flera av dem kommer nu till 2023. Sen kommer vi säkert tappa några team som haft oflyt eller blivit oense i teamet och glädjen försvunnit. En förare skrev i enkäten ” Det roligaste med STEC är att det är mycket bilar på banan samtidigt”  Det är för oss som arrangör kanske det högsta betyg man kan få. Nöjda kunder som kommer tillbaka.  Vår utmaning är att få dessa 54 team att stå på startlinjen på Mantorp 30 April 2023.  Vi tror på det och vi tror på bredden och mångfalden. Har du stol , bur , bälte så kan du vara med i STEC. Vill du köra mycket enkelt så väljer du STEC Light. Men vad du än kör oavsett var i trappan du befinner dig så vill vi tacka för förtroendet att vara din promotor för din racing. Genom denna bredd så kan vi sänka priset inför 2023 på årskorten och det gör vi med glädje. Nu när vi går in i vinterläge.

Lätt att anmäla sig 2023!!  Nu bygger vi ett enormt lätt system att anmäla sitt team.  Första gången fyller du namn personnummer osv.  Sen i framtiden om du har årskort så behöver du inte anmäla dig alls till racet ( redan anmäld)  och vill du köra enstaka race så räcker det med att fylla i startnummer eller teamnamn så är det klart.  Hemsidan   eller Direkt till Anmälan Betalning kan du göra med banköverföring eller kontant på plats. Företag kan få faktura.  Vi tackar företaget Simple Signup för detta smidiga bokningssystem.

95 Stycken team 2022 kan vi nå 100 Team  2023? 

Vi tror absolut på detta och ett par nyheter har vi skapat och framför allt det enkla finns kvar!  När vi läser enkäten så framgår det att det enkla regelverket är bra och det ska vi inte förstöra. Nyheter är att STEC Light får en fartbegränsning på1,17,000 på Linköping och detta för att vi anser att att Light ska få vara en enkel bilsport som inte skall gå för fort med det enkla säkerhetssystem som finns.  Samt att det ska vara lätt att börja köra som ny inom bilsporten.  Allt blir dyrare men STEC sänker priset?  2023 kostar ett 6 timmars årskort race mindre än 5000 kr. slå ut detta på 5 förare så är det 1000 kr per race/förare  som jämförelse såg vi V-8 Thundercars pris  Early bird  priset var 120,000 kr säsongskort  6 race på 1 förare. Gör man denna jämförelse så kan man enkelt se att STEC kommer vara prisvärd bilracing 2023.  Sprint race 2,4,6,12 Timmars racing  tror vi mycket på att kunna erbjuda en stor grupp för både Bredd & Elit och framförallt bygga serien med stort antal team.

 

 

 

Välbehövlig paus och semester för förare och team.  Nu går vi in i vinterförvaring och välbehövlig garagetid till den 29-30 April. då det är premiär på Linköping & Mantorp.  Bloggen tar också en välbehövlig paus under vintern och kommer skrivas varannan vecka istället för varje vecka som sker under säsong. i nästa nummer kommer reglerna ut för 2023 samt vi hoppas kunna släppa kalendern. Vi hörs i November.