fbpx

För 1 decennium sedan så förlorade Svenska Bilsportförbundet rätten att genom riksidrottsförbundet vara ensam om att skapa SM status på diverse tävlingar enligt domen som kom då Klicka  Detta såg jag som första möjligheten att kunna starta Svenska Mästerskapet i Långlopp. men jag försökte först under flera år köra bilracingen inom SBF rörelsen men racingutskottet var helt ointresserade av att det skulle kunna bli RM/SM i Långlopp.  Efter ett halvt decennium gav jag upp detta och skapade då STEC= Swedish Touring Endurance Championship. Svenska Mästerskapet i Långlopp som nu korat segrarna under drygt ett halvt decennium.

Samma killar Claes Elofsson , Olle Odsell inom racing utskottet sitter nu och hejar på att det skall bli ännu ett SM i Långlopp. Smutsiga killar är min första tanke men tänker också i nästa andning att detta kan bli något bra. Jag tycker ju om samverkan hellre än konkurrens. Men det viktiga i slutändan är att det fortsätter växa med långloppsförare för jag ser hur teamen brottas med ekonomi och att kunna ta målflaggan efter 6 timmars intensivt krigande på banan.  Vi får se hur denna NE 1 serie utvecklas och självklart önskar jag Emil Lycka till.

Grundstommen ska vi värna om inför 2023 och grundstommen är naturligtvis de team som kör STEC 2022.  Vi har tagit fram ett erbjudande som gäller fram till årets slut.

Samtliga tävlingar 2023 för 20 , 25  30,000 kr  kontant , bankkort  eller faktura företag.  2,4,6 Timmars Racing.Mantorp ,Linköping , Gotland Ring , Mittsverige ,Tierp-Arena , Kinnekulle , Gelleråsen , Rudskogen ,  är de banor vi har ställt frågan till om att få köra 1-2 tävlingar på i STEC Kalendern 2023. Som ni förstår ser vi gärna att dagens team skapar en ekonomiskt stomme för tävlingarna och vi är mycket öppna för kreativa lösningar som kan skapa positiva synergier.  Allt i samhället blir dyrare men genom detta ”Early Bird” så har inte STEC gått upp i pris utan vi siktar istället på att flera team är med och kör.

Slattefors Herrgård  15 Oktober 

Känns som vi funnit en pärla Klicka med behagliga 5 kilometer från Linköpings Motorstadion för en riktigt bra festkväll. Smidigt alla tävlingsbilar kan stå kvar inlåsta på motorstadion och vi går , cyklar , tar bilen , taxi över till Slattefors för prisutdelning , fest , middag och planeringskväll inför 2023.  Ta med kavajen dansskorna och det kommer finnas bar öppen hela kvällen.  Bokningslänk  

Här kommer vi under kvällen dela ut priser från säsongen presentkort från samverkanspartners osv. Vill du hålla tal eller anförande så klicka gärna det i bokningen.  Vill du uppträda eller hjälpa till att duka så vore det tacksamt. hör av dig till fest gänget på stec@stec.se

Tiderna på Mittsverige  memorera eller printa ut. 

Banan på Mittsverige info   KLICKA

Ludwig 2 år gammal var med och testade gokart senast under helgen. 

Preliminär Säsongspremiär blir sista helgen i April 2023. Tack Mantorp Park för detta förtroende.

skönt att kunna skjuta premiären till denna helg och förhoppningsvis en fin vårdag.

Facebook Live från Mittsverigebanan.  Vi provar detta och du är välkommen på en  pre-race Live  

29 Augusti klockan 21,00 gör vi en Live sändning direkt från depå efter testerna är gjorda för att ta pulsen på förare , team , funktionärer , tävlingsledningen välkommen.

 

STEC Bloggen kommer ut senast varje Måndag året om.  Önskar du få med ngt innehåll så maila gärna på stec@stec.se Vi ser med stor tacksamhet att du är en viktig del inom STEC Racing.