fbpx

Läs om tjejernas team https://unt.se/artikel/wjveg1or

Hur svårt ska det vara att köra racing 2021 i Sverige ? Den frågan måste vi ställa oss då jag ofta får höra att det är omöjligt och för dyrt samt man dör i racing ?  Jag brukar ställa motfrågan ”vad kostar det” med racing?  Jag har aldrig fått ett bra svar utan svävande om att det är flera 100,000 tals kronor för att köra racing. Jag vill nu som ordförande slå hål på myten och presentera faktiska kostnader för racing i Sveriges största Långloppsserie. För tjejer kostar det 1,995 kronor att vara med i tjejteamet och då ingår allt som lån av utrustning , dagslicens , och plats i en Mini Cooper med körning 30 minuter.  för killar kostar detta 2,495 kr och då kör man i en Audi TT.  Då vet du som läser detta vad det kostar att köra racing 2021. Ingen har dött i STEC och olycksstatistik är otroligt låg så sporter som padel,innebandy,skidåkning,badminton kan jag lova har en betydligt högre skaderisk än STEC Racing.  Det är snart Morsdag passa bå att boka ett presentkort till den mor , dotter ,fru som du tycker om och bjud in dem till Sviestad eller någon trackday på Tierp Arena.

Träna med din racebil eller köp ett presentkort till den som du vet gillar att gasa.  995 kronor kostar det att köra på Tierp med egen bil.  Välkommen att köra STEC Trackdays perfekt sätt att köra in bromsar osv.

Nya team till Sviestad ramlar in  Team Metz är knappast nytt men gör nu årsdebut och samma med teamet Its Fun som är Stockholms baserat och nu laddade inför Sviestad med bla seger sist i R4F på Anderstorp.  Metz kör en blå Golf och Its Fun Opel.

Svårt att finna datum på STEC ?? Kika alltid på länken Som heter anmäl här på hemsidan. Där finner du samtliga datum.

Gotland Boende Kika på hemsidan 

STEC har bokat samtliga 150 bäddar i Visby 8-10 Oktober på rävhagen. Vi skulle redan nu önska att ni börjar kika på hur många bäddar ni önskar och bokar detta på mail stec@stec.se  Vår planering är att på kvällen den 9 Oktober ha en avslutningsmiddag och segerbankett innan vi alla tar vinterlov från varann. mer info om detta kommer löpande samma med färjebiljetterna.

banderoller (1)

Veporna som du kan beställa. Så här ser STEC bokade vepor ut.  5 meter långa kommer bli snyggt på Sviestad så passa på att sälj reklam plats och få en kickback ut av detta.  Vepan kostar 2500 kr styck. Du säljer den för minst det dubbla. (valfritt) hur mycket du vill tjäna till ditt team.

Teamsmöte på Onsdag innan nästa start den 3 Juni klockan 19,00. Vill du vara med i Teamsmöte inför Sviestad så är du välkommen. Under tävlingsdagen hinner vi sällan eller aldrig prata mer än korta stunder då fokus ligger på tävlingen. Men inför en tävling så skulle det ju kunna vara perfekt att kunna informera och diskutera fram olika lösningar.  Känns detta som ett sätt att ännu mer kunna knyta ihop oss inom STEC och framför allt kunna hålla en öppen dialog.  Klura på den så kan de som vill prova. LÄNK 

Publik på Sviestad ?  STEC följer lagen och det ser bra ut.                                                STEC har följt precis som alla andra arrangörer samtliga remisser och beslut. FHM kommer nu med ett nytt förslag (Som alltid följs) och skulle inget annat exceptionellt hända så kommer vi kunna ha 100-150 gäster i publiken.  Detta kommer naturligtvis behöva regleras och kontrolleras så vi gör så att du som team får först möjlighet att boka publiken. Pris 100 kronor per biljett.  Swishas in på klubbens konto 1232658102.  Där man skriver PUBLIK och teamets namn.    Exempelvis  PUBLIK TEAM ONZE x2  om man önskar 2 publik.  Entre personalen får en lista på antal biljetter sålda och skulle det finnas biljetter kvar till tävlingen så säljs dessa på plats för 200 kronor styck.  Läs mer om förslaget från FHM här KLICKA

FUNKTIONÄRERNA INOM STEC kommer ha en utbildningsdag den 29 Maj på Tierp Arena. Vi bjuder nu in dig som är bilsport intresserad att bli STEC Funktionär.  Detta är ännu ett steg i det hela tiden pågående förbättringsarbetet som pågår hos STEC för precis som hos dig som tävlande som vill att bilen ska gå bättre och du som förare vill bli snabbare så vill vi från STEC bli vassare runt arrangemanget.  Vi önskar fler duktiga funktionärer för att racen skall bli så bra som vi bara kan.  Bokas på stec@stec.se Vi kommer i nästa steg erbjuda företag att sponsra Funktionärerna med tryck på tröjor osv och vi tackar Yokohama för 50 stycken kepsar som nu går till funktionärerna som en liten men fin gest till hjältarna runt banorna.

Vi kommer ha ett digitalt förarmöte även på Sviestad och det är väldigt viktigt att du som teamchef sprider denna film som kommer på mail och på den officiella youtubekanalen. Har du ännu inte hunnit prenumerera på kanalen så gör detta för då får du en avisering  KLICKA    

Träninsgdag och test kommer det vara den 26 Maj+29 Maj och detta är helt kostnadsfritt för er team med säsogskort övriga betalar 995 kr. Gat,Sport,Tävlingsbilar.

STEC går nu först ut i bräschen av samtliga arrangörer att kunna försäkra din bil på banan även rena tävlingsbilar??  Detta är ett unikt samarbete ihop med https://trackday.moris.co.uk/trackday_swe.html Där vi kommer kunna försäkra bilarna på Träningar och tester dock ej under tävlingar än så länge.  Men det kanske kommer det med.