fbpx

Team Birdsong Årskort bokat för 4 timmars Klass C med sin fina Saab 9,3 

Otroligt kul att se att ännu ett team tar klivet upp från Krutcupen och nu går in i STEC Familjen. Anders Håkansson från Mariefred är teamchef och vi tar detta ännu en gång med Krutcupen info och hur lätt det är att börja med bilsport? Jag skriver lätt för 90% av de jag pratar med tror att tävla med bilsport är otroligt dyrt,svårt och farligt.. 3 Onda myter som tyvärr skapats utan en tanke på att bilsporten ska överleva även i framtiden.

  1.  Dyrt vad är dyrt ? Det är ju som att fråga hur långt är ett snöre eller vad kostar en bil. Denna fråga är ju helt upp till betraktarens ögon. Jag som hållit på med bilsport i 30 år vill skriva att Krutcupen är otroligt billigt och STEC är genomförbart med vanlig lön. Visst kan företag vara med och ta lite fakturor som årsavgift ,däck ,bensin så underlättar det men framför allt detta att man är 2,3,4,5,6 antal förare gör ju detta med STEC helt klart rimligt och nu kostar ett årskort 27,000 kronor för 7 stycken tävlingar och 6 stycken testdagar. Slår man ut detta så är vi under 2,000 kronor per dag och räknar man sen på 4 förare så ligger avgifterna till STEC på mindre än 500 kronor för en heldag på Sveriges fina racingbanor.  Så skippar man att skjuta motorer eller köra in i staket och murar så är denna form av Långloppsracing helt klart en överkomlig hobby.
  2.  Svårt Va där det som är så svårt? Det klart det är ju lätt att ge sina ungdomar en ny gaming data. Och vips är man en guldpappa. Men man missar så mycket positiva synergier som denna bilsport har. Samma råder kamratskapet i teamet mellan vuxna män. Kunna få komma till garaget med ett 6 pack och få sätta sig och byta bromsbelägg med kompisen som byter olja samtidigt. Få prata om allt annat än corona , fruar , eller jobb. Umgås ihop under tävlingshelgen ser många som ren avkoppling och racet ör pricken över i och få köra med likasinnade människor och få vara just racingförare. Vi ser många fördelar med Familjeteam , företagsteam, eller rena tjej och ungdomsteam.
  3. Farligt Detta är för mig kanske den svåraste att få ofta mammor att förstå att vi har kört minst 1 miljon varv säkert flera miljoner varv med Krutcupen och STEC. Det mest allvarliga är när Wettervik provade däcksbarrikaden 2019 Tierp genom att köra ut på banan utan att kollat bromsarna efter beläggbyte.Visst det kostade smärta och brutna revben. på 1 miljon varv och tusentalsförare ?Jag har ensam brutit mer ben än samtliga dessa bilförare gjort under mina år på Endurocykeln ,skidbackarna och framför allt inom ishockeyn.Jag ska inte sitta och skriva att bilsport är ofarligt men åter igen detta med långlopp är definitivt ingen högrisksport. Även våra ungdomar 12-17 åringarna som inte har körkort. Ingen har på ngt sätt skadat sig i Krutcupen eller STEC. Vi har på samtliga race utbildad sjukvårdspersonal , hjärtstartare, första förband, klipputrustning , brandskydd. Jag skulle mycket hellre skicka ut mina barn på racingbana än att gå ut en kväll i Uppsala med personrån,misshandel,ofredande och gängväldtäkter som jag aldrig sett eller hört förekomma på en racingbana. Hjälp mig finna fler argument att denna bilsport är inte farlig så det blir en annorlunda syn på denna ”högrisksport”.

Prenumerera gärna på STEC Youtube kanal. Där kommer vi lägga upp allt material med media bolaget under året. Vi har bokat inför Mantorp både livesändningsklipp som sen också kommer upp på Youtube. Vill du presentera filmer från loppen på Youtubekanalen så meddela oss för samarbete för ju mer live sändningar desto roligare och bättre för att sprida budskapet STEC.  Obs vi tar INTE betalt för att filma fota under STEC utan allt detta är fritt att använda för reklam.

Fler team anmäler sig nu till STEC 2021 denna gång är det Team SEV på facebook som tar klivet upp till Svenska Öppna Mästerskapet och ska försöka vinna äran pokaler och prispengarna på 100,000 kronor. Klass A bil och har även en fin Porsche till salu för team som nu letar bil.

Yokohama fortsätter satsa inom STEC 2021 vilket vi ser väldigt positivt. 

Boka och beställ dina däck på HEMSIDAN

Inom STEC får du som team köra på andra märken men genom detta avtal kan vi presentera ett kanonpris på exempelvis Advan AD 08 däcket som du får kostnadsfritt hemkört till din dörr vid beställning om minst 8 däck. 2020 köptes så mycket däck så vissa dimensioner tog slut. Så säkra din däcksäsong redan nu genom att beställ däck nu i Februari.

Kanske blir tjatigt men detta kan inte nog förtydligas hur viktigt Krutcupen är för STEC. Krutcupen är stec ”planskola” Racingutvecklingsgrupp som varje säsong får nya förare att börja med Enkel Bilsport. Kan jämföras med korpen och Allsvenskan båda är viktiga men är 2 olika nivåer. Datum som 5 April 1-2 Maj 24-25 Juli och 18-19 September kommer vi köra Långloppsfestivaler och vi kommer bjuda in STEC förare till Krutcupen för att berätta vad STEC innebär och gärna visa bilen utrustningen som är skillnaden mellan grupperna.  Vi kommer även från STEC kunna hyra ut en av Audi TT Pay&Drive som vi nu skapar till Krutcupen bil i dess färgsättning.

Detta gör vi för att fler förare ska kunna prova att köra racing så har du gasglada vänner tveka inte att bjud in dem till 5 April pris 995 kronor per bil en hel dag körning 09-17. 200 kr försäkring per förare eller medåkare. Vi kommer erbjuda tidtagning , prova att racingbil , väga och mäta hk , allt måste bokas på stec@stec.se då det kommer troligtvis vara publikfritt bara för medlemmar så i varje startavgift kommer du lägga 20 kr av startavgiften i medlemsavgift till klubben. Så länge Coronan pågår så är det publikfritt och ej en allmän plats.

Nu vill vi önska dig en riktigt bra helg och boka och betala ditt årskort idag för det blir dyrare ju längre du vill vänta. Man kan så klart köpa lopp per lopp men det blir dyrare så vi tipsar gärna om årskorten.  Företagssamverkan söker vi hela tiden nu som klassponsor och vi Tackar nu Yokohama , Mekdelar , GP Store och Garmin som nu bokat som klassponsor 2021 men vi söker till samtliga klasser. Så kolla gärna i ditt kontaktnät med kickback tillbaka till ditt team https://stec.se/sponsorer/