fbpx
Väldigt kul att racingfamiljen Adestam kommer med sin bil som heter Aquila till Linköping. Just detta med att visa upp bilar och bilsport av olika slag är viktigt för återväxten och vi har bjudit in olika förare till den 30 Mars för att det ska bli ett kul smörgåsbord med aktiviteter.
Beställning är lagd på de 30 stycken kameror till STEC 2019. Detta med Incam kommer till serien för att dels kunna göra riktigt häftiga mediaproduktioner men även utbildningssyfte och framför allt kan domarna begära in filmerna för granskning och kunna döma med videohjälp något som vi inom STEC är absolut först med i Svensk Endurance. Vi kommer också erbjuda er team att kunna köpa minnes kortet 32 GB för blygsamma 200 kronor för att kunna se racet i efterhand. Viktigt är att varje bil har ett ”Cigg uttag” för kameran behöver ström under tävlingen.
Team Radio har kommit och låt oss berätta hur detta fungerar i STEC 2019.
Vi Kommer utrusta varje bil med radio system som är 2 vägs kommunikation men enbart mellan tävlingsledare och de tävlande då vi kör på en öppen kanal nummer 1. Den är till för att informera föraren om hinder eller varningar på banan. Exempelvis gul flagg situationer oljespill rödflagg säkerhetsbil Code 60 eller liknande. Föraren har möjlighet att vid situation vid fara anropa tävlingsledaren om brand , olycka , eller av annan form av information av säkerhets karaktär inget annat. Detta är alltså radio mellan förare och tävlingsledning. Vi har valt att köpa in dessa för att höja säkerheten till en absolut toppnivå inom STEC och detta ingår i startavgiften. Vill ni som team köpa extra radio för att höra konversationen eller ha ett separat eget team radiosystem så kommer vi sälja detta komplett med 2 radios med öronsnäckor laddare kompletta system för racing för blygsamma 699 kronor. beställs som vanligt på stec@stec.se
https://www.youtube.com/watch?v=Usoy-qdaWRs
Underställ är på väg och priset 995 är för både topp och underdel . Skönt att byta under dagen när det är varmt kommer säljas på Sviestad och Mantorp.
Besök oss gärna på Elmia Mässan som enda Endurance serie ställer vi ut på Elmia även detta år. Team Orange , El Toro , Skeppsbrons , Svea Husbilar kommer ha sina bilar och förare på plats och vi kommer gå ut hårt med att berätta hur man kan starta eller återuppta racingen.
Detta är naturligtvis viktigt för seriens överlevnad men även viktigt att kunna marknadsföra er team på bästa plats på Sveriges största bilmässa. Välkommen i påsk.
Supererbjudande från Yokohama
995 kronor för AD08R däcken perfekt för Light och Standard 15-16-17 tum 205 breda
vid beställning av 8 däck fraktfritt hem till din garagedörr. Företag kan få på faktura + moms.
Sprid kostnaderna och köp däcken i Februari = Stalltips

Nummerskyltar

Nya startnummer 2019 är beställda från http://www.skyltstallet.se/
Kommer delas ut på Sviestad 30 Mars för montering i Lugn och ro inför premiären.
Skall monteras på sidorna av bilen och får ej klippas eller ändras utan nummerplattan framrutan och STEC.SE frontreklam får ej ändras. utan dispens.
Vill man ha STEC loggan för egen produktion osv så skickar vi gärna ut den på email.

STEC Merchchandise 2019.

Vi satsar nu på att ta fram nya STEC profilkläder och har beställt tröjor med otroligt mycket brody som kommer synas på mässor , bilträffar, tävlingar.

200 kronor kommer dessa kosta och vi kommer även ha en enklare pike med STEC loggan på bröstet för 150 kronor. Kommer finnas till försäljning på varje tävlingsdag och även overaller för era juniorer kommer vi kunna plocka fram med rätta looken. Detta är även det ett steg att växla upp STEC Motorsport som varumärke och vi är otroligt glada för er lojalitet och strävan efter att vilja köra med STEC som er arrangör inom bilsport. Vi kan inte passa alla eller uppfylla alla önskningar men ni ska veta att vi gör vårt yttersta för att STEC ska kunna vara en så bred sport som vi kan ge aktiva.

Boka in redan nu 4-5-6 Oktober i er Kalender på Tierp Arena. Mer information kommer men denna weekend ska vi försöka göra till STEC Magic Weekend.

Nya team och den eviga frågan ska vi nu försöka svara på.

Johan Varland Teamchef med nytt team i klass 2 dvs 225 breda R Däck kommer med ny BMW och vill skicka denna bild. till sina kamrater i klass 2 som nu växer med fler team som vill köra i den snabbaste klassen. Ständiga Frågan. Hur många team kommer det ? Ungefär som att vilka vinner valet 2022? Vi vet inte hur många team det står på premiären i Light 6 April eller Premiären på Mantorp 14 April Men om ditt team bokar idag så vet ni om att ni kommer och vi vet om att ni kommer. Vi har 2019 sänkt priset på Endurance men höjt sen startavgift med 1000 kronor 7 dagar före start för att uppmuntra teamen att anmäla er i god tid. Startavgiften är 6 timmars är 3,995 om man bokar nu gör man det dagen före är kostnaden 4,995 Light är det 500 kronor i Sen startavgift. Så boka in teamet i tid för allas skull och behåll 1000 lappen till teamkassan och STEC fortsätter vara Sveriges billigaste långloppsserie även 2019.

Garage bilder från Johans team som är noga med att inte sprida information om teamets förberedelser men en säker läcka har berättat om att bilen är byggd i Bayern.
6 Audi bilar nu klara för Standard och Light klassen för företag och förare som söker team.https://stec.se/hyrbilsteam/

https://stec.se/kop-fardig-bil-49900/

30 Mars växer mer mer bilsport och mer publicitet för STEC team i både GT-Open klassen och Endurance. Och känslan är att detta kommer bli en bra dag. Boka och dela gärna på social medier facebook https://www.facebook.com/events/405114543557327/
För er som gillar iskörning så har vi en helg kvar. Gillar du Alfa Romeo så är denna till salu perfekt för Light eller Standard klassen för 10,000 får du bilen inbjudan till is finns här
https://www.facebook.com/events/343910382850261/
Legend bil till Salu med alla starter inkluderat 2019https://www.blocket.se/stockholm/Legend_Bil_med_startavgifter_for_hela_2019_83092406.htm

Tommes Pack Duktiga Thomas & Christer kommer få hårt motstånd 2019 då vi har nu flera duktiga team på ingång i Klass 2 Senast idag ringde Lukas från Team LB Racing kommer med en BMW liknande den som Johan Varland Köpt så 2 nya team till Klass 2 som kan bli en spännande serie 2019 då vissa tendenser visar att Nordic Light kommer starkare än någonsin med deras Seat.Team Epin skickade just in en order på 8 däck samma gjorde nya teamet med en svart Seat i klass Standard. Vad ska detta sluta ? Men kul är det att STEC växer för alla inblandade och vi ser fram emot en kanon säsong och vill tacka för du läser bloggen men även tacka för förtroendet att vara er bilsportarrangör. Vi ses den 30 Mars Inskrivningen öppnar 07,00 och som vanligt kan man komma Fredag kväll från 18,00 Elstolpen lägger man 100 kronor för.
Här kommer 2 filmer som motivationsfilmer

Light

http://www.moviestone.se/?m=3045

Racing
https://www.youtube.com/watch?v=paCgP617-fg&t=174s

Ny i Klass 2 LB Racing Välkommen till STEC 2019