fbpx

solstol
STEC tar fram solstolen redan i Maj  varför?    Vi vet att detta med Endurance bilsport är en gruppverksamhet.  De flesta team är 3-5 förare och då är det svårt att få ihop kalendrarna med familj semester och racing.  2017 la vi denna planering med paus från slutet på maj-Augusti. Sen finns det alltid för och nackdelar med alla beslut.   2018 kommer det bli en sommartävling för det handlar mycket om att kunna presentera en produkt som kan vara flexibel och variabel.   
calender

Kalender och nyheter.      Vi sitter nu mer 2018 års kalender jobb och får in mycket förslag och tankar från er förare och team.  En del är genomförbara och vissa får vi lägga på framtidshyllan.  Men vi vill erbjuda mycket bilsport och i slutändan är det teamen som avgör vad som skall genomföras.  Därför är bokning 2018 års stora nyhet.   Som det är nu är det ett kaos förhållande inför en tävling .    Några kör med Simple Sign up  några ringer  några har årskontrakt och några dyker bara upp.     Så kommer det inte kunna vara 2018 för det går inte att planera eller presentera en startlista och omöjligt att göra ett programblad för publiken.   Vi kommer pröva en metod inför Tierp 2 dagars 7-8 Oktober.   Betald bokning före 20 September 4500 kronor betald bokning före 1 Oktober 5000 kronor  och senare 5500 kronor. Då finns det för ”snabba” team pengar att vinna  och för långsamma team pengar att förlora.    De team som har serieanmält sig betalar fortfarande ordinarie 3000 kronor men där vädjar vi om att var snabba med er anmälan och det gäller samma med er som köpt årskort anmäl er alltid.   Maten boende el transpondrar  detta med planering gäller.   Vi som jobbar med STEC vet hur det är i racing allt kan hända med motorer team osv men nu börjar nivån bli så bra i depå och vi hoppas ni team känner att detta är bra och inte något negativt.   legend logga

20 Legend bilar på startplattan i Lördags kan detta ha varit ketchup effekten som vi väntat på?  Spelar ingen roll men kul att se så många förare på gridden och nu laddar vi för en kanonhöst med Kalender 
26 Augusti  Linköping Motorstadion 
7-8 Oktober med 4 race totalt samt Finnkampen med hela Finlands eliten inbjuden 
21 Oktober finalen på Anderstorp  Mästaren ska koras. 
ready
Är du ready to race???  STEC har inlett ett samarbete med en organisation som heter www.enkelbilsport.se De kommer servera ett 10 timmars race på Gelleråsen och Tierp.   efter sommaren och varför vi valt att ingå samarbete är väldigt enkelt.  Vi har alla inom STEC en gång varit nya förare….    Vi hoppas ni alla är ambassadörer för verksamheten och detta med enkel bilsport är perfekt för er med sponsorer att kunna erbjuda något tillbaka.   Tips 1 Sätt i en stol och låt sponsorn åka med några varv sjukt bra tydlig verksamhetsbild.  Tips 2  köp en billig bil dekorera med sponsors namn och coacha dem under en tävlingsdag där de får köra med i denna enkla bilsportsform.   billigt men kan ge mycket tillbaka.     datum 24  September  Gelleråsen . 
le mans
Le Mans drömmen för många av oss som kör Endurance.   STEC vill inte vara sämre och titta på denna 24 Timmars 
26 Augusti  Linköping  23 September Gelleråsen 
7-8 Oktober Tierp Arena  21 Oktober Anderstorp   Totalt 24 timmar och en segrare skall koras   
Special pris  20.000 kronor  samtliga race  lunchbiljetter och middagsbiljetter på finalbanketten i Anderstorp den 21 Oktober fritt antal förarlicenser ingår.   Bokningen för detta skall vara inlämnad innan 20 Augusti och betalningen görs i 2 steg    bokning skall sändas i email stec@stec.se 
 
30 minits race
30 minuter race på Gelleråsen 23 September  med 1 byte ?? 
Vi kommer köra ett Sprintlopp i Pausen detta för att publiken och er förare ska kunna få pröva  något annorlunda. Bilens regler är enkla det ska vara bur godkänd stol och bälte och bra hjälm overall 1-2 förare i teamet  obligatoriskt förarbyte när som helst under dessa 30 minuters race.      Pris för att vara med 500 för Endurance teamen som tävlar samma datum  övriga lägger 1000 kr.    Hoppas detta kan bli ett kul inslag på tävlingsdagen. 
stugor
TIPS BOKA STUGA NU FÖR DE KOMMER TA SLUT
Både Gelleråsen och Anderstorp har fina stugor och ett perfekt sätt att vakna på är inne på banan utvilad och frukost kaffe och macka står serverat. 
500 kronor per gubbe och detta bokas i samband med övrig bokning 
samma med bokning av depåbox  dessa kommer ta slut och först till kvarn metoden råder.   
email
Vet du om att du kan få bloggen direkt till din email adress ?  det gör du längst ner eller skicka oss ett email så hjälper vi dig. För detta med bloggen är perfekt för snabb information och uppdateringar.  Vi jobbar även med hemsidan www.stec.se som kommer få en uppfräschning under sommaren . 
Okey det var allt för denna gång Vi ses på racingbanorna träffarna under sommaren 
Boka höstens race 
Linköping   https://simplesignup.se/event/90298
24 Timmars  https://simplesignup.se/event/96306
Gelleråsen https://simplesignup.se/event/90269
Tierp Arena https://simplesignup.se/event/94657
Anderstorp Finalen https://simplesignup.se/event/88399
 
Light klassen och 10 Timmars
Malmby 3/9   https://simplesignup.se/event/96752
Gelleråsen  Tierp   https://simplesignup.se/event/95020
special dag i Norrland   https://simplesignup.se/event/88679