fbpx

vinnarna
Premiären har körts och nervositeten  har släppt och här kommer en resumé.
Det började i Lördags på Sviestad med Licenskurs och uppslutningen var fantastisk kul över 40 förare i olika åldrar och kön lyssnade på kursledarna under de timmarna som kursen höll på med den teoretiska delen.
På banan stod Janne Flash Nilsson med kompisarna från Bavariaracing och presenterade bankörningens knep . Vårsolen lyste och Legend körde sina race och V8 Pick up fick lufta sig på banan.
litet klipp https://www.youtube.com/watch?v=Rk2uEgGTuRE&feature=youtu.be
All tidtagningen , servering , live sändning , resultat Appar fugerade på ett väldigt bra sätt och vill ni följa STEC Live sändning bli följare här klicka 
Tävlingen under Söndagen
resultat finns här http://www.stec.se/resultat-varvtider-37510004
Det man snabbt kan konstatera är ett ganska lågt deltagande och det är otroligt tråkigt när bilarna går sönder dagen före på testkörningar eller som flera team som hade problem  innan tävlingen på Söndag och tvingades  kasta in handduken i ett tidigt läge.     Men detta är baksidan av bilsport och händer även de bästa teamen.
Standard Klassen  
Här höll det hela vägen för den lilla Mazdan 323 med duktiga gokartgänget från Göteborg  bilen kostar 5000 kronor  och körde i princip felfritt utan strul och med lite nya bromsbelägg så kommer den tillbaka igen nu som den jagade i Standard klassen   König körde sönder Styraxeln  och Roslagens  Racing  körde in stabilt silverplatsen.  Vi har redan funnit 10  team som kommer vara med på nästa tävling den 2 Juni i standardklassen vilket känns riktigt bra mer info om detta längre fram.
Racing klass 1
Team 1 som är regerande mästare fick snabbt motorproblem och hålet in i motorblocket bidrog till en stund oljesanering men tyvärr rullgardin ner för teamet.  Team Hangover mosade vänster drivaxel på sin fina Calibra samma elände råkade Häsen Racing utför med sin nya fina välbyggda VW. Det finns 8 Stycken likadana till salu för mycket rimliga pengar nu kontakta oss för ett prospekt.
Team Skeppsbrons och Andersson hade en riktigt spännande finish med  mycket jämn körning och slutade på samma varv efter 6 timmar och 1 stop and Go bestraffning för kort tanktid.   Men åt Team SMK fanns inget att göra denna premiär.  Teamet spikade i första spiken i kistan då de hungrar efter guldet efter att blivit slagna med minsta marginalen någonsin 2017.   och får 25 friska poäng för seger.  Ryktet säger att team 1 redan slitit ut motorn i garaget på Ekerö.
Racing Klass 2
SEAT SEAT SEAT  dessa fina cup bilar knep samtliga pokalplatser  och detta kommer bli en grym säsong 2018 med riktigt fina team som presterar och levererar mycket fin bilsport.     Fillebaxter hade Turbo problem och hamnade långt ner i listan  M-Race bröt redan på warm up varven så det blev tunt tyvärr.   Men Jocke och Sören tog en rejäl skalp och detta bådar gott för resterande säsong.
Vad händer nu ?  
21 April kör vi nästa race på Malmby med Light bilarna
5 Maj på Kinnekulle kommer vi köra en GT-Open tävling perfekt för 1-2 förare med Bavariagänget STEC bilarna passar perfekt in i klassen.
2 Juni kommer vi köra åter på Mantorp då Tierp Arena bygger om anläggningen nu under våren.   Då kommer Endurance tävlingen köras ihop med Eontyre Cup  vilket kommer vara possitivt med fullt startfält  Så anmälan i god tid.
Mer filmer bilder etc kommer upp under veckan och vi tackar för förtroendet och tack alla tävlande som var med i vårsolen  och Tack alla duktiga funktionärer vi ses igen den 5 Maj då på Kinnekulle.
 
Här finns lite bilder
https://www.speedking.se/single-post/2018/04/10/Image-Gallery-Sviestad-Mantorp