fbpx

Premiär i STEC 14 April Mantorp park 

April vädret kan vara nyckfullt och Kvicksilvret låg runt 0 när bilarna rullade in för besiktning.  Men precis innan warm upp så sprack de spröda molnen upp det var nästan så man blev religiös.  Vårsolen lyste på teamen , funktionärerna. Det var som vi säger inom bilsporten  ”Ready to Race” 
Det är häftigt att se denna energi som killarna och tjejerna besitter inom depå området när man går och kikar lyssnar och det är med värme emellan de tävlande som man blir glad över att vara en del inom.  Team KFR och Team Calibra  hade oflytet att snabbt få bryta båda med motorer som gav upp ledsamt nog alldeles för tidigt.   Detta är en baksida på motorsporten att det är tekniska faktorer som ibland inte vill som har tänkt sig.
Micke och Daniel jobbade hela dagen med dessa AMB / My Laps transpondrar som registrerar varvtider men det var något tekniskt strul som vi kommer behöva kolla över inför nästa race.  Det märkliga är att några team fick varvtider medans andra inte fick det.  Vi kommer göra så inför Sviestad att vi kör med både AMB och även RFID  transpondrar för att ge er tävlande dubbel säkerhet rörande detta.  Jag som tävlingsledare kan inte göra annat än att djupt beklaga det tekniska och kommer följa noga vad det var som var fel och kontakten med Holländska företaget är redan igång nu Måndag Morgon.

1 Minut 43 sekunder och 12 hundradelar satte företaget nytt Svensk rekord med husbil på Mantorp Park Svea Husbilar 

Detta team har hyrt en Audi A3 STEC bil och sprider skön glädje runt depå och tävlingsbanan. Följ dem gärna på sociala medier 

Mycket bilder osv kommer från dem under denna helg. och så rekordet på banan.

Nu väntar påsken  

För oss Bilsportvänner betyder det Jönköping Elmia. Vi har valt att ställa ut även 2019 med monter osv för just den anledningen att STEC ska synas för att kunna bjuda in nya förare inom Light serien som kommer vara insteget hela tiden för bygga den bas som behövs för att kunna bedriva även STEC Racing.  Hjälp oss att hjälpa dessa förare in för bilsporten är en djungel för en ny sugen förare.  Vad ska man ha för grejer hjälmar bilar burar däck ??? STEC önskar nu samarbeten men många olika aktörer och våra relationer med Yokohama . Autoracing , LTK , Ledin Motorsport gör att vi nu kan hjälpa er med egentligen allt som behövs.  XXL overaller är nu snabbt beställda och vi kommer kunna lösa det mesta så hör av er stec@stec.se För vi vill hjälpa er att trivas både på och utanför banan.

Funkis of the day  och Driver of the day 

2 priser som ska vara tanken att extra lyfta någon som vi tycker gjort en speciell liten extra knorr under dagen av positivitet eller av domartornet bara ren bonus för något kul.    Jessica Nyström får årets första  Funkis of the Day  för hennes engagemang är härligt att se. Tog med sig en kompis och stod på postering 8 sektor 3 och gjorde detta med bravur snyggt Jessie.

Driver of the Day   blev team Blekinge Endurance Team  vars förare ställde upp BMW Combin i ett enormt ja nästan driftingliknande  ställ genom målkurvan och med några följande retursladdar så rätar du upp bilen snyggt.  Jag undrar om det blev byta av kalsonger efter för du kom in med rejäl ingångsfart men styrde upp det snyggt.

Nu väntar ett jobb som många ser som bonus och en del fasar för det garagetiden emellan racen.  Vill ert team ha hjälp däck montering turbobyten coliovers bromsar så skicka oss en spec för vi har samverkan med flera duktiga mekaniker på olika platser som mycket gärna skruvar rejsbil.

Anmälan är öppen och för allas skulle lägg anmälan så fort du vet att ni kommer  Så kommer vi uppdatera startlistan nästa Måndags blogg inför Sviestad den 27 April.  Samma upplägg med 1,2,4,6 Timmars upplägget som gick riktigt smidigt och eloge till att tiderna hölls på minuten.

Vi kommer komma med tidsschema osv på nästa blogg och hemsida den 22/4 för varje Måndag kommer nyheterna ut i detta format. Nu väntar ett hästjobb för LXP Media som ska klippa filmer av allt detta.  Vi vll tacka alla som var med på Mantorp.  Detta gav mersmak och vi kommer fixa en resultatlista som kommer vara fast efter samråd med förare och My Laps  men Team Orange vinner Standard 4 Timmar   Team Bet vinner klass 1 6 timmars   R&R Vinner 6 timmars Standard  Team Thomas Glaad vinner Ariel Atom klassen  Vi tar även bort Legend Trophy från programmet och istället kommer vi kunna erbjuda STEC ÖPPEN SPRINTKLASS  som då får köra under pausen.  Nu så stänger vi Måndagsbloggen och kommer fylla den när fler filmer osv kommer in.  Men vi fick denna ganska beskrivande bild från sagan David och goliat som vi tycker stämmer bra in med att SBF har glömt bort vilka som betalar deras löner och arvoden.

Vi vill tacka alla medarbetare på Mantorp Park för bra samverkan och vi ser nu fram emot en riktigt bra spännande säsong 2019.     Tack för du läser och sprider denna blogg.   Tycker du det saknas innehåll så skicka oss gärna bilder reportage eller reklam som exempelvis företaget som är bäst i Sverige på allt som berör TMA och dess kringutrustning https://vickyteknik.se/ 

Snygg gest att dela priser till prisbordet och till Rescuebilen med fler blixtljus allt för att synas på banorna.

XXL overaller och jackor underställ team-Tröjor kommer vi ta med till Sviestad till försäljning vi har även handskar balaclava skor osv allt för teamens säkerhet   Preliminär resultatlista finns nu uppe på hemsidan