fbpx

monter 2monter 1.jpg
Solvalla visade upp sin bästa sida 17 Juni.   Det var rejäla startfält mycket folk på läktarplats och massor av fina bilar.  Perfekt forum för gängen bakom STEC och Krutcupen att träffa nya förare och samspråka om bilsport i allmänhet. 
STEC hade bland annat rullande tv från tidigare race vilket är perfekt att verkligen kunna visa med Youtube  racen och verksamheten.    
Det som jag själv kände var bra igår var att kunna få träffa flera teamchefer i ”kostym”  kunna sitta och ta en öl i lugna former prata om första delen av STEC säsongen.  Ett par saker kom upp vid minst 1 tillfälle.   Startförfarandet i STEC . Vi har valt det så kallade rullande startförfarandet för vi anser det är det säkraste sättet att släppa starten om det är över 30 team som ska iväg samtidigt.  Men då krävs det 1 sak för det skall bli en rättvis start.  
1 Tight led ?
Tight Led betyder att man ha ca 1 billängd framför sig till kompisen.   Säkerhetsbilen släcker lamporna och går in i depå och flagg funktionärer drar flaggan ”sent” om han är nöjd….. Är han icke nöjd med ledets startfält så kommer ingen startflagga utan det blir 1 varv till  under säkerhetsbil tills startern är nöjd och anser att det blir en fair start för samtliga team.
Detta kanske kan tyckas fånigt då tävlingen är 6 timmar men vi strävar efter en sjyst ärlig bilsport och då är detta en del av det hela. 
Programblad till publik tävlande med hålltider  tävlande team och anmälningsförfarandet.    Detta har vi snuddat vid i tidigare blogg.  Men vi tar detta igen.  Minimum 5 dagar innan race skall anmälan vara inlämnad betald klart med teamnamn och teamchef.  Det räcker så länge.     Skulle det strula riktigt illa så får du nästa start fritt om det är inom 48 timmar till start.  För då hinner vi trycka ett programblad värt namnet. Men lite grundfakta om tävlingen. Stoppa in några sponsorer  som lägger en slant till tryckkostnaderna och publik tävlande får ett proffsigt bemötande. 
23-24 September kommer vi köra en riktigt bilsportfest på Gelleråsen.  Legend får stanna hemma och vi ordnar  Sprint lopp istället samt bankörning  med egentligen vad som helst på 4 hjul.  Testa gärna detta med sprint för det är något annat än Långlopp.        Mer info om den dagen kommer men för er som har vänner som gillar att köra på bana kan ni andas om denna weekend då STEC kör Lördag och STEC Light kör Söndag.  
7-8 Oktober  kommer vi köra 2 dagars bilsportfest på Tierp Arena.   Med bilutställningen knallemarknad  sprintlopp om det önskas.   Här kommer också finnas ett perfekt forum att visa sponsorer , kunder samarbetspartners produkten STEC och sitt team.  1000 kronor kommer vi fakturera för företag att ställa ut på Tierp Arena med 3×3 meters plats och detta hoppas vi kommer göra Höstfesten till en attraktiv helg även för de som inte ser bilsport som sin främsta hobby  ”ännu” . Det kommer köras Light race vilket är perfekt att bjuda in kunder på ett enkelt sätt köra racing. 
21 Oktober  ”Grande Finale Anderstorp Raceway”   MSLS  NSHC ER-CUP  ingen kör på denna fantastiska Formel 1 bana.  Därför anser vi att detta är den banan som en final ska läggas på då inget team har fördel av ”hemmabana”   Vi kommer göra som tidigare år bjuda in alla team som kör Svensk Endurance till att vara med i den Småländska torvmossen för att kunna hissa pokalen bäst i Sverige.   Duktiga racingförarna Otto Tjäder och Lukas Sundahl  kom överst 2016 i denna Final. 
Finalfilm från 2016 https://www.youtube.com/watch?v=7g1LciKqqBU
Nu väntas Midsommar och garagetid  och vi kommer finnas på Nurburgring 12-16  Juli på http://www.nuerburgring.de/en/events-tickets/automobile/fia-wec-6-hours-of-nuerburgring.html 
Ha en härlig Sommar önskar alla från Styrgruppen och nu laddar vi för upplösningen i Le Mans kan följas bla på  denna sida http://www.lemans.org/fr/page/TimelineKeynote/suivez-les-24-heures-du-mans-en-direct/27