fbpx

 

som har märkliga vädersvängningar. Just att inte svänga för ofta eller för mycket är viktigt för STEC så därför ligger de tekniska reglerna kvar även 2024 med stol,bur,bälte som minimum krav i racingserien. STEC Light är något annat och där går det långsammare med mindre regelkrav.

Vi får ibland höra att det fuskas inom stec? Att bilar har mer effekt än vad de ska ha osv. Det har aldrig hänt att ett team själva sagt att de har för mkt kilo/hk men nu ska vi prova ett system 2024 i samarbete med Mittsverigebanan.  Mittsverige presentation 2024 KLICKA

Här är det verkligen ”Balance Of Performence” som skapar klass indelningen i A-B-C. på Svenska Ärlig racing.

Vi tog upp detta även i förra numret av bloggen och fått några följdfrågor som varit positiva.

  1. Kan ett team köra i en klass och sen byta klass under säsongen ?

Absolut det kan vara så att det regnar första racet och perfekta förhållanden andra racet exempelvis men det kan även vara så att du som förare utvecklas och blir snabbare.Då banan kommer vara exact lika under dessa 4 deltävlingar så kommer du se dina skills som förare utvecklas under säsong. Ett annat scenario kan ju även vara att du har förbättrat eller rent av bytt bil under säsong och därmed bytt klass. Prata med oss i tävlingsledningen gärna om detta har skett inför tävlingen. Poängen kan flyttas från C-B eller B-A men kan inte flyttas från A-B eller B-C då vi räknar flest antal körda kilometer under säsongen. 

2.Kan teamet byta tidsklass och köra exempelvis själv en tävling för kompisen är bortrest?                            Detta går bra att hoppa mellan tidsklasserna dock så räknas enbart 4 timmars resultatet in i serien och du kan köra 6 timmars den 31 Augusti i samband med SM tävlingen men resultatet efter 4 timmar kommer räknas som resultatet i Norrlands cupen?  Låter det rörigt inga problem detta löser tidtagningen åt dig. 

3. Varför ska det vara Motorfestival och annat konstigt runt under tävlingshelgen med www.motorfestivaler.se Vi kallar oss hobby racing för det är precis det vi är och vill stå bakom inom stec. Då måste vi tänka på de viktigaste kunderna vi har nämligen de tävlande teamen. Vi alla brottas med ekonomi detta utmanande år då det är ofta en anledning att inte teamet kommer till start. Kan vi då skapa lite runt omkring saker som gör det enklare som arrangör att kunna hålla nere kostnaden för ditt team så hoppas vi verkligen det uppskattas mer än ett problem. Så se det som en indirekt sponsor som kommer till banan och vill du som team göra publikpaket eller bjuda in större sällskap så är vi absolut öppna för bra lösningar, Den dagen STEC har 1000 betalande besökare så kommer du som team kunna köra tävlingen  med gratis startavgift. Det är målet med denna satsning att inte du som team ska behöva betala allt. Så fortsätt gärna be betalande publik att komma. 

Priset är 100 kronor för en dag på motorstadion som vuxen alltid gratis för barn/ungdom. Har du kanske tips och tankar om detta med kringverksamhet och företagssamarbeten så lyssnar vi mycket gärna.

Detta är kanske det du kommer som tävlande se tydligast på racingabanan under 2024 samma helg som stec tävlar så kommer det finnas möjligheter att köra Time-Attack och detta är ett perfekt sätt för oss som arrangör att fylla på verksamheten på banan och som nya & erfarna förare köra T-A och samtidigt se vad stec är för något. Vi kommer köra mycket reklam med detta under året och ser gärna din positiva spridning för att gasglada vänner ska kunna komma till banorna i sommar. Speciellt vänner i Light kommer umgås mycket med T-A under säsongen.

Vill du köra 1 tävling i år eller vill du köra 15 tävlingar under 2024? STEC är Sveriges flitigaste racing arrangör med hela 15 dagar. Vi försöker skapa den absolut bästa förutsättningen för just ditt team att kunna tävla på fina banor. Vill du köra 1 tävling inga problem det går bra att lösa ett 1 dags kort med licenser ,startavgifter allt inkluderat.Vill du köra mycket inga problem kör både Lördag Söndag samtliga klass C bilar passar bra in i light utbildningsracingen. perfekt för team som söker mycket mängd träning eller team som hyr ut platser och ser en bra lösning att kunna köra med teamet båda dagarna eller kanske byta bil och köra Time-Attack på Söndag.

Var du med på stec avslutningsbankett efter finalen ?  Missade du den så var det riktigt trevligt med uppträdande och en social gemenskap bildades på flera håll. Detta ska stec nu riktigt gå i bräschen för 2024 med After race party. Vi vill skapa en kul helg där även det sociala samspelet kommer in och vi söker nu 2-3 stycken som vill ingå i stec depåkommitté som vi ser som ett positivt inslag i racingen. Ni som var med på Gotland Ring senast vet precis vad vi menar. mer info kommer anmäl gärna ditt intresse att skapa detta.

Nu finns det färdiga likadana Audi TT bilar som kan säljas eller hyras ut som färdiga Ready to Race lösningar. Det har aldrig varit lättare att köra racing än 2024. Välkommen att hyra eller köpa bilen direkt på plats. Lägg gärna ett E-mail för mer info.

Tack för du läser och delar denna blogg till dina racingvänner. Stec får ibland höra att vi är för aktiva med information. Men ändå får vi höra att ?? Hade ingen aning om att man kunde hyra en bil ?? Hade ingen aning om att ni ska köra på Gotland ring?? Detta med att nå ut till racingförare är svårt och vi har 5 grupper vi samverkar med på facebook som har över 10,000 följare men ändå är det svårt med info. Så tycker du bloggen kommer för ofta så läs den varannan vecka så blir det 2 gånger i månaden. Och alla bloggar sparas på Klicka

https://www.facebook.com/stecracing

https://www.facebook.com/groups/438687566324751

https://www.facebook.com/groups/427206271627528

https://www.facebook.com/krutcupen

https://www.facebook.com/groups/207556289304460

Nu önskar vi dig en fantastisk helg Ring gärna 018-265 06 41 om du har tankar,ideer,förslag om bloggens innehåll så tar vi gärna emot material.