fbpx

Snygg start.

Tack Schmiedmann Klicka för en snygg inramning av starten i Lördags. Detta från Fjärås baserade BMW experter tog täten och höll den ända in i mål.

Tävlingsresultat Lördag+ Söndag  finner du här Klicka  Samt alla varvtiderna ligger ute nu.

Liten noteringar från domartornet. 

6 A Gula garaget var tillbaka på startplattan. Det Karlstad baserade teamet med den gula beetle har haft strul med motorn och kom nästan för att provköra. En satsning som verkligen höll i mål. Grattis teamet hela 604 kilometer är starkt och blev med det främsta team under dagen.  Otroligt synd tycker vi om Quantum som fick problem under kvalet och kammade noll varv under tävling.  Birdsong hade hyrt ut sin starka förare Theo Jernberg till Next Gen Cup så det såg kanske mörkt ut redan inför racet men en hedrande liten pokal fick följa med hem.  Team Kilafors troligtvis problem med koppling eller Växellåda och det får bli en analys i garaget i veckan.

6 B  Hade gänget från Söder en bra dag med Saaben Eke Bygg som visade åter att de är duktiga både att bygga hus och köra racingbil. Sin Frenos hade ny bil och fick fina 554,5 kilometer. slaget med blott 2 kilometer efter 6 timmars körning.  Motsvarande är att köra Stockholm-Mantorp fram och tillbaka och förlora med Västerbron ca 2 km skillnad. Riktigt Tight. Bronset till Team Lidefeldt.

6 C  Alltid tigt i denna stora klass där NMK fick dra det vinnande strået.  590,1 Kilometer före JBR 583,3 och 560,7 för KR-Racing. De sistnämna var gladast under hela dagen då 560 kilometer är deras bästa resultat för året som varit verkligen en berg och dal bana. Även ED Racing körde över 500 kilometer i denna täta klass. Snyggt presterat säger vi från Domartornet.

4 B Kommer avgöras på sista racet med stor sannolikhet då Narding och Mid Sweden Motorsport är förare som inte ger sig. Även detta race knallhårt med Porschen som segrare 422 Km  respektive 405 km mot Narding Saab och Thomas tackar alla för vacker sång med ”Ja må han leva” som hördes ända till Mantorp från den glada publiken. Snygg gest för en duktig teamchef och förare.

4 C  Vinner Deablo med duktiga Dea och Hasse.  Noterbart där är att team JBR kommer innan start med en baklykta till teamet? Loppet innan blev det trångt mellan JBR och Deablo och mycket snygg gest från Opel gänget att lämna ett lyktglas som ”Tack för senast”  Sånt gillar vi från Domartornet och det skapar en fin känsla i depån.

2 C  Här hade det laddats från Värmland. De förra teamkamraterna Hasse och Stefan gjorde en hård skillsmässa 2021 som slutade med axlar som fick ta stryk på Arvika pojken Seymar. Nu skulle den hårfagra vikingen knäcka Stefan i den Gröna golfen! Båda rullade på Fredag eftermiddag till bananutan att samtala ett ord. Depån var välfylld när de kom så det fick plats jämte varann.  Båda nästan sprang till Sekreteriatet och protesterade men efter samtal med Tävlingsledningen så fick det bli depån bredvid varrandra . Kvalet förstördes av Quantum Dieselproblem. och de forna vännerna fick gå ut precis efter varann klockan 12,00. Team OTR med rutinerade Tomas ställde sig en bit bakom för här kunde det smälla redan i första kurvan. Volvon med överladd kördes på jag tror varvstopp på varje växel Hasse hade siktet inställt. Hellre motorhaveri än att torska mot Stefan. Gröna golfen pressades så domartornet aldrig sett en Golf GTI gått så fort på banan. Efter första 60 minuter var det exact samma varv”  Klockan 16,00 Så skulle det avgöras och det var overtake och bromsomkörningar runt hela banan. ”Slaget om Värmland” skulle avgöras denna Lördag på i Östergötland. G-Bar med Stefan Andersson som är uppväxt på Linköping med otroligt med körrutin vinner tillslut med 205 km över Hasses 201. Hasse tog emot silverpokalen och sa till prisutdelare ”Jag lät han vinna men i finalen 14 Oktober då jävlar” med sin sköna Värmlandsmål.

2 B Torstens Byggkonsult hade jobbet frenetiskt med sin fina Abarth och med ny röd kostym som gjorde snygg entre lyckades köra ifrån Team Zito som hade duktiga göstförare med.

2 A var det Eke Bygg med Hondan som körde snabbt 180 Km blev resultatet.  Noterat från Domartornet så vann Torsten totalt 2 timmars klassen före G-Bar och Dalenssilverryggar som båda presterade fler kilometer än övriga A-B Team.

Hade 6 timmars varit en klass så skulle Gula Garaget vinna totalt före NKM och JBR de 2 sista klass C bilar  Med det sagt så ska man inte stirra sig blind på mycket hk/Vikt då Långloppsracing omfattar så mycket mer än snabba varvtider.

STEC Light blev tyvärr en blöt Historia men heder åt föraren Jana Som körde sitt första race någonsin. Teamet blev utan pallplats men Jana fick sin pokal som”Driver of the day” och vi säger på återseende.   Flying Focus vinner årets första seger före Fållan och Ovansjö på bronspallen.  Stor eloge till dagens gladaste förare som kommer bli oerhört snabb en dag på banan.

Vad händer i framtiden ? 

Tierp Arena 27 Augusti redan om en vecka  4 timmars race och 4 timmars Time-Attack special pris 3000 kr startavgift under www.motorfestivaler.se  passa på att kör den märktiga Tierp Arena ihop med www.krutcupen.se

Sen väntar Gotland Ring Anmälan Klicka  Ska man välja ut ett enda lopp under året så är det Gotland Ring. Rabatt på biljetterna , rabatt på Boende  Kika på 23 September 2-4-6 Timmar och hela 1000 kilometer för det som verkligen vill köra Lååånglopp. Årets utmaning för Endurance teamen i Sverige , Norge , Finland samt Danmark då denna tävling ingår i den Nordiska serien som växer fram inför 2024.

STEC-Egenkontroll Missa inte att trycka ut ett par Egen kontroll papper underlättar för alla att dessa är klara innan besiktningen.

Kika på www.motorfestivaler.se Nu önskar vi dig och dina gasglada vänner en riktigt bra vecka så hoppas vi att vi ses på Tierp Arena.

Stec Tackar alla som varit med under Österrgötland Motorfestival. en riktigt bra tävlingshelg.

Foton finns från Leif som är otroligt duktig dela , tagga gärna men glöm ej att ge creed till fotografen Leif Daremo 

Lördag Klicka   Klicka 2 Album perfekt att dela och sprida stec

Söndag Klicka Facebook Album perfekt att dela