fbpx

Lucia nummer 13 December

13 December 2020 var det nära att hela STEC kastades i soptunnan ? Jag satt mitt uppe i en Lock Down situation med mask och utegångsförbud. Jag läste tidningar och såg Elitserien som ett riktmärke men det såg allt annat än ljust ut!  Hemsidan 

Jag hade kontakt med Polis och tillståndsmyndigheter samt banägare. Ingen visste och framför allt vad skulle förarna och teamen tycka? Jag klurade och kikade på hur gjorde branschkollegorna?  och jag pratade med mina förebilder. Bollplanken som är viktiga i medgång men framför allt när det är jobbigt.

Lösningen var att STEC har SM statusen i Långlopp? Jag fick papper från Polisens jurist att Elitidrott var tillåtet om vi kunde kontrollera att ingen publik kunde komma in på området. Hurra vi kunde starta serien och köra på trots flera andra fick ställa in tävlingarna så kunde SM köra hela serien 2021. Tack alla som var med och tack Glenn?

Glenn Olsson vad har han med STEC att göra ? Glenn är Svenska Rallyt starka man och för mig en förebild som slåss mot starka krafter som FIA,Väder och nu även samer? Men han skapar verksamhet och är mycket lösningsorienterad och jag har honom som en stark förebild. Inför 2022 har STEC mycket aktivt ja vi har bönat , tjatat och försökt få till 1 helg på Gelleråsen och 1 helg på Kinnekulle samt Ring Knutstorp. Men samtliga banägare har tyvärr inte lyckats få fram ett datum 2022. Vår ambition var 7 tävlingar på 7 olika banor.  Nu får det bli 7 tävlingar på 4 olika banor då även Rudskogen haft svårt att komma fram med datum.  Jag vill inte tro det är politik eller något annat som ligger bakom detta utan vi försöker igen inför 2023.

9-10 April Notera i kalendern

Vi ber samtliga att notera 9-10 April i kalendern för det är då det startar 2022.

Krutcupen kommer köra 2+4 timmars race 9 April  Premiär  STEC kommer ha test av bilarna men även viktiga Licenskurs och besiktning av tävlingsbilar samt teamchefsmöte. Tiderna kommer komma upp under våren men kom inte och säg att du inte hade koll på detta datum.  Däcken , transpondrar , lampor skall finnas och fungera denna helg..  Funktionärerna skall trimmas in och hela organisationen skall nu toppas.

Julklappstips finner du här KLICKA Saknar du någon present hör gärna av dig för skräddarsytt paket

Krutcupen 2022!  STEC har ett nära samarbete med Krutcupen och det är en mycket viktig del 2021 för att kunna erbjuda ”Enkel Racing”  STEC kommer inte köra samtidigt som Krutcupen men vi kommer finna gemensamma helger som exempelvis 9 -10 April. Vi ber er förare och team att alltid ha en bra framtoning mot våra vänner i Krutcupen för de skapar nya team i STEC och detta i symbios och varje år kommer det team till STEC från Krutcupen.

Betalning inför årsskiftet kan ske på 2021 års företagsfaktura.  årskort 27,000+Moms för företag för privatpersoner kan vi fakturera utan moms. Priset ökar med 1000 kr sen per månad precis som i fjol. .

Nytt team som vill prova STEC 2022 kan göra detta med gratis startavgift på Mantorp Park 10 April. Dock kommer vi önska att teamet är med och går Licenskurs den 9 April och gör en vagnbok för 500 kr så vi vet vilken klass teamet skall starta i samt att vi kollar bur,stol,bälte som ska vara av racing modell.  Behöver ej vara FIA märkt men skall vara sjysta grejer då det handlar om din säkerhet precis som personlig utrustning.

Dessa redskap kommer STEC kunna använda oss av under 2022 för att kunna så säkert som möjligt ”Rättvis Racing”  KLASS A behöver ej mäta på dyno men B och C skall efter dialog med tekniska gruppen mäta bilen och det kommer bli kontroller under året.  och det är enbart STEC mätmetoder som gäller i STEC villkorslöst. Bilen vägs utan förare fulltankad. Hastigheten mäts på flertal punkter på banan som ett redskap för vår bedömning. Vågen kommer finnas med på varje tävling för av tävlingsledningen utvalda vägningar. Detta för du som tävlande skall veta att vi gör allt vi praktiskt kan för att säkerställa STEC som en rättvis tävlingsserie. Finner vi anledning att flytta upp eller ner team under säsongen så kommer detta diskuteras intern med teamchefen och synas i resultat listan.  Vi vädjar också till teamen att byter man motor eller motoroptimera man under säsong så prata med oss innan start allt för att ingen ska behöva känna sig som en fuskare.

Jackorna kommer beställas inom kort och just nu är det

Yokohama , Garmin , Vettris, GP Store, Mekdelar, , Starkeberg betong och STAKK som visat intresse det finns plats för några platser till så passa på för en blygsam avgift 4,995  kommer ditt varumärke synas ordentligt.  Jackorna kommer säljas för blygsamma 250 kronor på Sviestad,Mantorp så skapas det en bra win-win.

Kanske det roligaste upplägget någonsin ”Beat the Boss”

Detta erbjuder nu STEC 2022 med Audi TT bilarna eller om företaget kommer med egna fordon all bokning företagsevent på stec@stec.se

NYTT DATUM # 3

Obs justera kalendern till sista helgen i Maj.  Vi ber om ursäkt för ev problem.
# 3 Tierp Arena
6 Timmars Lördag
2+4 Timmars Söndag
10 Timmars Lördag+Söndag
Klass A,B,C + GT-OPEN