fbpx

Bloggen efter finalen här kommer den rykande färsk. 

Lördag 14 Oktober

Leif Daremo är en genuint motorintresserad mediaintresserad kille. Här kommer foton som får användas fritt på Sociala medier så passar vi på att tacka fotografen Leif som fick pris som årets media kille 2023.

Del 1  https://www.facebook.com/media/set?vanity=leif.daremo&set=a.6420248961434299

Del 2 https://www.facebook.com/media/set/?vanity=leif.daremo&set=a.6420321744760354

Del 3 https://www.facebook.com/media/set/?vanity=leif.daremo&set=a.6420372761421919

 

Segerbanketten var som alltid en trevlig avslutning 77 gäster som åt och drack och avslutade säsongen i kavaj. Tack alla som förgyllde Lördagskvällen. med diverse bonuspriser som årets farmor , årets tjej, årets kvinna , årets junior osv osv  Tävlingsledningen fick också ett pris som årets ”Vevstake” Tack till Jakobski jammers för uppträdande och tack Skyltstället för hederpriset som gick till KR Racing 2023.

SlutResultat STEC 2023 klasser 

SM Vinnarna 2023

6 A Team Birdsong hade laddat upp med bla Robert Dahlgren som förare inför finalen. då Melker haltade runt på kryckor och duktiga Theo Jernberg höll för trycket och vann klassen på fina 2660 kilometer på de 5 främsta resultaten som räkandes ihop under säsongresultat.

6 B  Team Epin Den fina förargruppen med far&son Bonté och Jenny Liden från Vallentuna/Österåker har kört stabilt och farfar Tord har lagt ner mycket energi mellan tävlingarna att bilen skall vara i bra skick. Johan Lerjebo har varit en viktig del av teamets framgångar och vi skriver stort grattis till 2691 körda km blott 9 mil fler än Team Lidefelt som var de närmast jagande

6 C  Alltid en tuff klass som kräver många kilometer för att vinna just 6 C. Men Team JBR från Karlstad gör det bra med hela 3313 km med sin blå Opel Astra. Silver går till ED Racing på 3283 Km vilket hade gjort dem till segrare i både klass 6 A och 6 B och med detta menar vi att Klassen är tuff tight och jämn och bronset till KR som fick pris som årets kämpar. Men ändå 2766 km totalt under säsongen. Grattis team JBR

4 A En liten klass som har körts bra av bla Team LBR från Motala och gör dem till årets vinnare i klassen. Niklas Bengtsson en genuin förare som är en fin ambassadör som teamchef  grattis till årets klass vinnare med svarta Bmw som flera jagade runt banan under Lördagen.

4 B  Vann 2022 av Mid Sweden med avgörande i sista racet med hårfin marginal.  2023 blev det Team Narding som gjorde en bra slutforcering med duktiga Jennifer Narding som är dotter till förare/mekaniker Tomas Narding. Grattis till årets SM Pokal

4 C  Kördes otroligt fint av Dea Jiredal som stöttas av pappa Hasse. Suzukin har varit driftsäker men tyvärr så blev det troligtvis generator haveri under finalhelgen. Men klassegern kan ingen ta ifrån er 2023 och pokalen står på hyllan och vi från STEC vill tacka teamet för en fint genomförd säsong.

2 A  Körde våra vänner från södra skåne Ekebygg till seger med sin Honda som är snabba byggkillar.  Stort grattis killar och hoppas vi ses på Premiären på Mantorp 28 April 2024

2 B  Jagade Team Zito guldet med sin fina Nissan 350 ZX men Mikael och Zito fick till slut plocka hem silverpokalen då Torsten Ekman körde flest kilometer med Abarthen. Grattis Torsten Byggkonsult till SM Guldet

2 C Körde Stefan Andersson från Karlstad hem guldet med sin fina historic Golf gti med teamnamn G-bar. Vi tackar även Dalens Silverryggar från Arvika som tar hem silver pokalen. bronset gick till Norbert i RC Topp Peugeoten.

 

Varvtidern under Lördagens race Klicka 

Resultat & Varvtider samtliga under 2023 Klicka 

—————————————————————————————————————————————————–

STEC LIGHT Söndag  utbildningsracing 2023

Bilder finns här Dela , tagga och Leif Daremo är fantastisk Media kille

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=leif.daremo&set=a.6424543331004862

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=leif.daremo&set=a.6424586497667212

Samtliga teams Varvtider STEC LIGHT SVIESTAD OKTOBER 2023 – Varvtider

Vinner gör duktiga teamet Ovansjö Racing som även provade STEC Racing under Lördagen för

känna på Motståndet. Verkligen stort grattis killar och välkommen till Mantorp 28 April

Silver går till teamet Fållan Racing som gjort en bra säsong som vi även hoppas tar klivet upp till STEC SM 2024

Bronset går till Flying Fokus som varit duktiga under årets säsong med teamet som haft militär tjänstgöring som ibland kan spöka till det men Robin har gjort en väldigt fin säsong ihop med Magistern och övriga i teamet.

Krutcupen Västra var inbjudna till dagen och där vinner 2023 års pristagare

Jordvärme  Totalt 1968 varv på 7 främsta tävlingarna

Aldri Voksen 1652 varv

Team Tangra 1532 varv med samma gamla volvo utan tvätt.

200 dagar kvar till 2024 års premiär på Mantorp men vad händer fram till dess ?

Våra vänner inom www.krutcupen.se har 2 race på Sala kvar vilket är fränt att prova grusrace med billiga enkla bilar så här kan en tävling se ut på gruset.  ( filmen skapad av duktiga SM föraren Tim Liljegren i Rally )

2024 börjar med israce och detta är kul på riktigt

Både 3 timmars Endurance men även Time-Attack on Ice. Här kan du komma med precis vad som helst och alla kan inte vinna men alla kan ha otroligt kul och nyttigt att köra med ställ som förarträning.

Facebook tråd Klicka

Film från tidigare race

 

Hur ser 2024 års kalender ut i STEC ?

PDF Presentation  SM presentation 2024

1,Tävlingsnyhet i regelverket Läs gärna Klicka  Det som är nytt är med röd text och har med körtiden att göra. 90 minuter istället för tidigare 80 minuter.

2, 1-3-6 Timmars allternativ samt 1000 km Gotland Ring 21 September.

3, Priset sjunker på tidigt beställda Årskort Se pdf presentationen klicka

4, Prispengar på upp till 100,000 kronor i Stec (om vi lyckas få ihop samarbeten med företag)

5, 6 stycken race de 5 främsta räknas ihop dubba poäng i finalen skapar en spännande oktober final.

6, Möjlighet finns att köra både 1+ 3 timmars under samma dag.

7, 4 stycken Utbildningsrace inbokade 2024   ”27/4+ 26/5+28/7+20/10”

8, Pay & Drive team kommer finnas med Audi TT bilarna

9, Alltid Trackday/ Time-Attack under en tävlingshelg

10, Alltid öppna för samverkan som skapar gemensam framgång.

Vad kan du göra?  STEC pratar ofta om samverkan , Ambassadörskap, Värdegrund? Vi ser det som oerhört viktigt att du inte missar denna möjlighet. Sprid budskapet om www.stec.se för vi är helt övertygade om att det finns fantastiska förare som ännu inte funnit STEC? Vi möter folk i princip varje vecka som säger att visst skulle det vara kul med racing! Men det är för dyrt? Jag brukar motfråga vad kostar racing? Det är få som kommer med ett vettigt svar utan det blir lite ”Formel 1” gissningar. Det gör mig förbannad och ledsen. Att inte vi unisont har kunnat förmedla budskapet om Krutcupen/stec bättre än så. Utan lakoniskt få svar som ”Racing är för dyrt”

En av de viktigaste rollerna vi ser inför 2024 är att kunna informera om att det finns möjlighet att köra STEC med en ”Vanlig” Plånbok. 6 Timmars Racing årskort 27,000 det är 4,500 kronor Slå ut det på säg 4 förare så är det ca 2500 kr per förare med bensin , startavgift , Däck..Det är ungefär vad en dålig kväll kostar med taxi , middag , nattklubb , entre, några groggar och taxi hem med huvudvärk dagen efter en kväll på stan. Vi kommer köra info , info , info om vad kostar stec racing 2024. dela detta vidare till era gasglada vänner. För vi sänker priset i den förhoppning att vi kan bli fler team! Kanske oerhört naivt possitivt? Men vi måste ju tro på det vi gör annars kan vi ju lägga ner och hänga upp en skylt ( Inställd Säsong ) Så jobbar inte stec utan nu ska vi gemensamt gasa oss ur detta utmanande år. Har du förslag , ideer , tankar , företagssamverkan som tveka inte att höra av dig.

Tack för 2023 hoppas vi kan hålla kontakten genom sociala medier , telefon , E-mail för vi var närmare 60 unika team under året. Det betyder minst 60 racingbilar står och laddar för att få komma ut på banan i April. Vill du få kontakt med oss under vinter perioden så tveka inte denna E-mail kommer ha öppet dygnet runt stec@stec.se

Vill du vi ska ringa upp så skriv det och när det passar dig bäst. Är du i Karlstad 25 Nov så kom gärna förbi montern.