fbpx

if
STEC jobbar just nu en hel del med Licens och försäkringar inför 2018 och vi har avstämning med IF i Oktober men vi vill delge information och tankar för er tävlande om vad som sker och hur tänket är inför 2018.
Motortävlingsförsäkringen enligt lagen  http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19760357.htm 
Kommer vi kunna erbjuda men vi skulle vilja uppmana till att alla förare tar en extra tilläggsförsäkring då försäkringsskyddet är ganska vekt oavsett bolag.
Licens vad är en Licens ???  ett plastkort eller en utbildning och varför lägger vi kraft som arrangör tid på detta?    Svaret för oss är väldigt enkelt STEC vill ha bra försäkrade förare funktionärer publik och utbildade förare.   Anders Fridh höll en jättebra Licenskurs på Tierp Arena i våras och de som har gått en kurs med SBF Racingkurs slapp denna kurs men detta har inte kontrollerats och det kommer bli ändring på inför 2018.    Vi kommer ha en Licenskurs den 7 April 2018  dvs dagen före premiären på Mantorp Park.   Vi kommer även ha en Licenskurs 27 April på Tierp Arena.   Förare som inte valt att gå någon kursdag kommer vi inte kunna släppa ut på banan inom STEC  ( Light är inte inräknad )  Detta för att vi inte ska ha outbildade förare på en körning inom Svensk STEC Endurance.  Vi hoppas detta tas emot av er förare som positivt och inte ett tungt ok.  Se gärna detta klipp om försäkringar då det innehåller er del intressanta inslag och vi har dialog med flera olika bolag inför 2018 om detta med försäkringar.
https://nitroz.solidtango.com/video/20120125
stec medlemskort
Medlemskort eller Racing Licens har namnet en tyngd eller är det ointressant ?
palmenco
Vi är stolta och glada över att alla förare inom både Endurance och Legend blåste negativt inför starten sist på Sviestad.   Blåskontrollen tar 5 sekunder och vi vill gärna att ingen slarvar med detta utan se det som en stolthet att visa att inom STEC kör vi nyktra race.
för mer info om försäkringar kontakta oss på stec@stec.se