fbpx

le mans

Le mans denna ursinniga tävling som varje år körs på

Circuit de la Sarthe  som ligger ca 2 timmars körning från Paris.   Banan är ca 3 gånger längre än Anderstorp så får man ett visst perspektiv på denna anläggning.  Dansken Tom Kristensen är föraren som vunnit flest race otroliga 9 ggr.    Sverige har lyckats haft förare med vid 2 tillfällen på seger podiet.   ”Lill-Lövis” 1997 Och Stanley Dickens 1989.

Porsche har dominerat märkesmästerskapet före Audi och Ferrari  18,13,9  Volvo 0 än så länge .
Det räknas som världens största bilsport tävling ihop med Indy 500 och går det att inplantera detta i ett svensk format ?  
Vi inom STEC tror det även om det krävs mycket från alla håll.   Team , förare , funktionärer  etc   och därför har vi nu bokat Mantorp Park redan i Mars för det vi kallar Winterhell.   Den tävlingen kördes även på  90 och 2000 talets början men försvann 2012.  Vi hoppas det finns 30 team som vill anta utmaningen att kunna köra 16 timmars uppdelat på 2×8 timmars race.  Vi kommer köra samma tekniska regler på bilarna som i STEC , MSLS , ER-CUP samt en Light klass.     Och blir detta en bra tävling är tanken att det blir 2 till  Sommar tävling på Gotland Ring  och en höst tävling.      Vi vill passa på att önska alla team och förare en riktigt bra Le Mans weekend och vill du ha uppdatering från racet  ratta in klicka    Där kommer det ske livesändning och Toyota har Pole just nu efter första kvalet.  titta även på hemsidan www.winterhell.com  och ge oss feedback om ni tycker det är bra eller kasst för i slutändan avgör ni team vad vi ska köra för något.
winterhell bästa
le mans