fbpx

freddy
STEC kommer denna helg kunna visa upp ett smörgåsbord av bilsport.
6 Timmars race på Lördag med Sveriges främsta långloppsteam.
4 Timmars race på Söndag med Sveriges enklaste regelverk för långlopp   det kan man finna på www.enkelbilsport.se   Vi serverar även test av nya V8 Pick up en serie som byggs upp 2018 och är du intresserad av dessa bilar med massor av karaktär så kommer det finnas från 100,000 kronor  nyckelklara i Sverige för dig som förare.  bästa sättet är att komma och provkör så bygger vi upp denna serie med Legend Cars of Sweden grundaren Freddy Larsson.
Lite garage skvaller   Buzy Club får ordning på BMW kommer till Sviestad efter mycket strul och hårkliande så löste Joje och teamet problemet snyggt.
Team 1 Nordic Light och Hangover har däremot samtliga motorproblem vilket är tråkigt och jag vet att de har jobbat febrilt i garagen men ibland funkar inte ekvationen med tiden till racedag.
Glädjande att det kommer 3 nya Renault Clio cup team med duktiga Thomas Kummerling  och Riccard Hultling  som kommer ladda rejält från startboxarna i GT-Open en klass som växer mer och mer i det lite dolda för att låta den smygas in inför 2019.
Legend Trophy kör på Söndag för att kunna ge de teamen bra förutsättningar med mycket körning ihop med gruppen trackday förare som testar Time-Attack genom att köra mot klockan.
30 Juni   Lundabanan    test av tävlingsbil och time-attack formatet      490  kr
21 Juli    Mittsverigebanan Träningsdag på Sveriges nordligaste bana   990 kr
Detta med träningsdagar inför vi nu för att vi ser behovet av att kunna få testa sin bil inför tävlingar och för att kunna just träna bilsport något som vi inom STEC  gärna ser komma mer utav.   Kunna ställa in och pröva olika justeringar med ex camber Toe in  eller  justera hårdheten på dämparna osv osv   test 5 varv på banan kolla tiderna  justera bilen ut 5 varv till osv.
Nu ska vi lasta det sista  och åka ner till Sviestad i en helg massor med Svensk Bilsport   Gatebil , STCC , flera rally , folkrace tävlingar så denna helg är verkligen fullspäckad samtidigt som vi naturligtvis håller ett öga på Le Mans tävlingen.
RIP  Jonas Team  Bullracing.
Jonas var en av de främsta förarna inom STEC Light och vann flera race ensam.  Jonas tillhörde det gänget som hade racing intelligens  bakom ratten och var duktig både på grus och asfalt.  41 år gammal efter en olycka så finns du inte kvar på racingbanorna.  Vi inom STEC kommer hedra dig på Söndag med Tyst minut och svart band på bilarna tack för all energi du spred omkring dig under alla de år som körde med oss.
jonas
Vi ses på Sviestad