fbpx

Välkommen till årets andra blogg som handlar om bland annat ett viktigt fenomen inom hobby racingen som vi ser mycket oroligt på. Detta är resultat listan från 2017. 9 stycken otroligt fina bilar och team. definitivt inga bilar som man skickat till skroten.

Detta är en blogg från säsongen inför Linköping i Augusti och kika på startlistan https://stec.se/30-team-vilken-publikdag Detta är något vi måste ta på stort allvar.

  1. Var finns bilarna ?
  2. Varför slutar man tävla
  3. Hur ska vi få dessa att komma tillbaka ?

Vi har försökt studera detta med hobby och varför man slutar sin hobby. och efter googlande på just den frågan kommer bland annat detta upp?

https://www.motivation.se/innehall/ma-battre-skaffa-dig-en-hobby/

https://herway.se/blog/varfor-det-ar-viktigt-att-behalla-sin-hobby-som-ett-fritidsintresse/

https://chef.se/5-skal-till-att-toppchefer-ar-galna-sin-hobby/

Ingenstans går att finna varför man slutar med sin hobby?  Så vi letar då inom universitets studier som kanske är mer seriöst än google men även där finner vi inget matnyttigt än många timmars forskande om ungdomar som slutar pga  kan en del av detta bero på urbanisering, digitalisering och en ökad individualisering. Men stämmer det in på vår målgrupp knappast troligt.  https://www.umu.se/forskning/projekt/att-sluta-med-idrott—en-analys-av-avslutsprocessen-inom-barnidrott-/

https://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1475623/FULLTEXT01.pdf

Vi från STEC måste finna en lösning på detta för det är ohållbart att finna ett nytt startfält var 3 år. Så vi startar nu ett Lojalitetsprogram efter Sveriges största idrottsklubb AIK Det går ut på att skapa ett subventioneringsprogram som bygger på bättre avtal som lojalt team.

100,000 kr fast pris för 4 år full racing säsong med STEC 2023,2024,2025,2026  Varje förare som kör får en guldstjärna att sätta på overallen som visar antal år föraren varit med. Lite som forbollströjan på ex Brasilien

Vill ditt team vara med i Lojalitetsprogrammet så meila men även hjälp oss att skapa en plattform där team fortsätter sin hobby med en långsiktig planering. Det vinner vi alla på.

Efterlysning med hittelön 1000 färska riksdaler till dig som finner ett team från 2017-2018 som åter börjar ta upp stec körningen för många gånger handlar det om att teamet har splittrats. därför trycker vi extra mycket nu på 2-4 timmars körning men även sprint racen som passar perfekt för bilägare som inte har något team.

Januari har börjat med minnen och återblickar från STEC genom tiderna. Du finner ett axplock av dessa med bilder och filmer på facebook sidan och fyll gärna på med dina personliga minnen.

Några höjde på ögonbrynen när vi presenterade denna bil i förra bloggen? Yes det stämmer Johan #99 har anmält sig till sprintklassen med denna V-8 TH? Hur är detta möjligt jo genom klasskapande och det har vi inga problem med i Sprint. Du kan komma med en Ginetta , en Radical en KTM osv eller som i detta fall en V-8 TH som då kör i just klassen V-8 TH. för många bilägare vill kunna köra mer än den ordinarie klassen kan erbjuda. Så där blir vi inom stec ett komplement och kanske på sikt blir detta lika stort som övriga cuper/serier. Legends Cars är en sådan sportgren som nu söker sig fler och fler till STEC Legends. Vi ser inte detta som konstigt utan mer utvecklande att kunna erbjuda mångfald.

Östergötland Motorfestival 2023 skapas nu https://simplesignup.se/event/200480 Och vad är tanken med detta ? Detta är modellen vi jobbar på för att försöka skapa mer happening och en inkomst för att kunna fortsätta arrangera din hobbyracing på ett fortsatt bra ekonomiskt sätt. car rental (1) Prislista 2023. Du som har team har alltid fribiljetter till denna motorfestival och vi kommer under våren kunna skapa en bra möjlighet för dig som team att kunna göra en intäkt om du vill på detta. Som alltid Samverkan skapar gemensam framgång.

Följ med till Valencia ? Jerez? Barcelona ? https://gt-winter-series.com/en/

Stec Kommer erbjuda möjligheten att hänga med till Spaniens häftiga banor under  Februari-Mars för blygsamma 5000 kr pp ingår flyg från Sthlm och boende under en weekend.

Även fantastiska Moto GP på Portimao kommer vi kunna ordna för 6000 kr. https://www.motogp.com/ Är du motorintresserad så är detta en godbit som du bör checka av på to do listan. Detta var veckans blogg dela den gärna till dina racing vänner så önskar vi en fantastisk start på 2023 års säsong. Vill du ha kontakt med oss så maila stec@stec.se