fbpx

6 Månader till premiären 2023  Mycket av arrangörsjobbet görs under vintern och bland annat så måste informationen komma ut till tävlande förare och team. ” STEC av förare för förare” Vi som arrangerar stec  vet hur det är att planera kommande serie. Samla kraft och budget för att skapa en bra racing säsong..

Reglerna är ett viktigt incitament och STEC har jobbat igenom reglerna som nu skall tekniskt gälla 2023-2025. Kommande 3 år är dessa 15 Punkter vi skall köra efter. Klicka Vad skiljer  Tekniska regler och tävlingsregler ?  Tekniska har med bilen att göra vad man får göra och vad man måste göra.   Tävlingsregler har med själva tävlingen att göra vilket är viktigt för föraren att kunna.  Sen har vi kapitel Rättvis Racing. Där vi beskriver vår andemening med STEC racing och varför vi har kilo/hk och kilometer istället för varv eller poäng som beräkningsmodell inom Endurance.  Regler 2023 tekniska & Tävlings regler  Det är blygsamma 2 sidor Tekniskt och 2 sidor Tävlingsregler. Se gärna filmerna på hemsidan.

Kalender 2023  Obs obs obs detta är en preliminär kalender och allt kan justeras även om vi naturligtvis inte hoppas på det. Kalendern är dessa datum  den 5 FEM  främsta resultaten räknas till totalsegern för 2023 ? Anledningen är att detta med STEC inte skall bli en ”störst plånbok vinnar serie” Det betyder att du som team kan köra 5 race och vinna serien kan köra 7 race och komma sist i serien. Finalen på Linköping ger dubbla kilometrar och Gotland Ring är med i serien 2023.  Dock ej med i årskortet för att hålla nere kostnaden så har vi valt att göra så 2023 att team med årskort för subventionerat pris (5000 kr)  och team utan årskort och från andra serier för möjlighet att köpa plats för (7000 kr ) Varje tävling är så att man kan köra 1 tävling eller flera utan subventionerat årskort som är detta. car rental och bokas på Klicka 

Vi har valt att premiera årskortförare för att skapa en grund stabilitet i serien och dessa team är alltid med på startlistan och kan inte gallras bort från startlistan.

STEC LIGHT ?  stec Light tekniska regler Vad är detta med Light. KlickaVi är oerhört glada över att kunna förvärva Krutcupens asfalts serie 2023 och ska förvalta den på bästa sätt.  6 stycken race men kan även köra 7 och 8 race för att även där jaga de 6 bästa resultaten för att vinna serien i Light,  När vi pratar med nya team som vill börja köra race så tipsar vi alltid om att börja med Light och bygg upp rutin och kunskap. Sen kika på A,B,C klasserna enligt STEC trappan.

 

STEC Sprint 2023 ?  stec sprint Detta är vi helt ensamma om i Sverige att kunna erbjuda Sprint Weekend i samband med Endurance samt att du med din Långloppsbil eller bil 2 kör sprint för att kunna maximera racinghelgen. kör Långlopp Lördag och sprint lopp på Söndag möjligheterna är stora genom denna förarvänliga lösning.

Genom  Sprint- Light- -2 timmars -4 Timmars – 6 Timmars samt 12 timmars kommer kunna göra STEC till det absolut självklara valet inom Svensk Långloppsracing. Samt en möjlighet för alla de bilar som nu tyvärr står i garage utan att de har en lämplig serie.

Licens ingår till alla som tävlar 2023 års STEC. Detta ingår i startavgiften att erhålla en racinglicens!  Kursdatum är 29 April på Linköping Motorstadion. Skulle man missa detta datum av någon anledning så ska vi försöka erhålla racing licens kurser under säsongen,

Däck 2023 Vi har lyssnat på er tävlande och läst enkäter. och Reglerna är dessa 2023

Klass A-B  Max 225 breda fri profil fri TW dock ej rena slicks däck

Klass C  Max 225 breda däck valfri profil och minst 180 TW benämns oftast som gatgodkända däck men lite sportiga som exempelvis Yokohama AD08.

Klass Light  Max 205 breda valfri profil minst 180 TW  och varken C eller Light däck skall finnas med på denna Lista  Detta för att hålla nere kostnaderna för tävlande team.

Yokohama som är vår däckpartner kommer kunna erbjuda kanon pris och med leverans direkt till Linköping precis som 2022 för att få absolut bästa pris.

Sprint klasser kan ha annat däcksregelverk se specifik klass.

SM i V-8 Street Stock Car som är riktigt häftiga bilar kommer köras i samband med STEC helgerna  Mantorp , Mittsverige , Tierp , Linköping (Finalen)  Dessa är en Sprint klass som vi tror kommer kunna växa ordentligt då bilarna är häftiga ljudet magiskt och körglädjen episk.. Är du nyfiken på hur du kan köra Nordic Nascar så hör av dig till stec och Tony Eriksson som är promotor för denna häftiga bilsport.. Finns massor på Youtube 

2022 54 unika team och 41 Light team det är grunden inför 2023 

95 stycken team som vi hoppas naturligtvis ska komma även 2023. Team Narding var först ut att boka årskort. Klass B bil. Vi har även en plan B om det skulle blir massor med team och det är att A-B klasserna kör Lördag och C-Light kör Söndag genom denna backup så har vi möjlighet att ta emot många gasglada team.

Återvändarna ger vi 50% rabatt vid första besöket Vi vet att många team pausades under covid och sen inte kommit igång, Nu provar att erbjuda halva priset på startavgiften oavsett vilken klass nu kör eller körde. Vi saknar er och vi är säker på att det rycker i foten i April för det ligger i vårt dna att vi racing förare vill ha denna utmaning , spänning och adrenalinpåslag.

STEC vill förverkliga drömmen till verklighet och inför 2023 kommer det finnas 3 team som konceptet är Pay & Drive.  Det enklaste sättet att köra racing. Du kommer med hjälmen under armen och sen är din plats i teamet redo.  STEC Women team är som det låter enbart för tjejer  STEC Junior team är för förare under 20 år och STEC Senior team.  Bilarna är Audi TT och önskar du mer information om detta så maila oss för mer info om detta.stec@stec.se

Vill ditt team ingå i team STEC ? Detta är en lösning som vi vet har efterfrågats. Fördelar.

  • Gemenskap inför under efter tävlingsdagen
  • Hjälp med lastning , lossning , tankning , mek , tips råd
  • Samåkning till och från racehelgen
  • Kaffe Mackor och gemensam depåplats
  • Större möjligheter till samverkan sponsorer
  • Större profilering och gemensamma teamkläder.
  • Allt detta för blygsamma 500 kr per tävling.
  • Välkommen med ditt team till Team STEC (Namnet är till salu)  modellen är handplockad efter duktiga Onze och Fillebaxter som genom samverkan skapar en VIP känsla och det blir lättare att verka i en grupp än att vara ensam.  Anmälan på stec@stec.se också den mail för företag som vill profilera sig på detta trevliga team.

1000 kilometer race en verklig utmaning för team och förare. STEC erbjuder detta under 2 tillfällen 2023 där man kan köra sina 2,4,6 timmars men även jaga att bli först till 1000 km.