fbpx

 

Tankningsregler inom STEC förtydligande inför säsongen 2019. 

Ska man tanka i Standard  R 1 + -2  så råder  3 minuters regeln!   det betyder att man inte ska stressa vid tankning.  3 minuter minimum oavsett tankningsmodell.  Teamet kan ha handhavande dunkar eller tankriggar men minimum 3 minuter råder.   Man måste inte in och tanka om du har en tank som är mindre än 66 liter i Standard. Men har du en större så råder minst 1 tankstopp Racing  1+2   Tanktid minimum 3 minuter  Teamets skyldighet att tiden inte underskrids.
Tank volym under 66 liter = minst 1 tankstopp
Tankvolym 66-130 Liter =minst  2 tankstopp
under varje 3 timmars  stint
förarbyte i samband med tankning är godkänt.
standard klassen behöver inte tanka om de har standardtank på max 66 liter.  skall teamet tanka råder 3 minuters regeln och all tankning sker inom tanknings zonen. 

Anledningen med 3 minuters tankning är att inte stressa vid tankning och det ska inte löna sig med tankriggar . Heltäckt klädsel och absolut inte racing overallen.  Detta av ekonomisk och säkerhets anledningar.  Man får byta förare i samband med tankning och enbart handelsbränsle utan oktanhöjande tillsatser.  All ev spill är teamets ansvar att sanera innan bilen lämnar platsen.

Förtydligande om  rullande STEC start

Vi jobbar inom STEC med så kallad rullande start med flagg system och saftey car   , pace car , säkerhetsbil   = Samma sak.

Han pratar så mycket i videon nedan men lite kort.

Vi ställer upp i 2 led bakom saftey car i depå området   klass 2 team först bakom SC  sen klass 1 och Standard    Vi kör ut SC prick klockan 09,40  kör 50-70 km/  runt varvet med blinkande lampor på SC.  inför startrakan håller vi ihop fältet i 50 km/h sen när gröna flaggan startar loppet så råder ingen omkörning innan man passerar startlinjen.  Gröna flaggan kommer visas från båda sidorna av banan då de syns bättre än lampor och framför allt så får vi samma procedur på samtliga banor.   Vårt råd är att ta det väldigt lugnt då loppet inte avgörs i starten på ett endurance lopp men vid krock kan det ta slut väldigt snabbt.

Start från depå rörande GT-Open bilarna  2-4 timmars.  Då ställer man upp på anvisad plats på mantorp sker den vid tidtagningstavlan.   bilarna startar genom att peronalen gör tumme upp och sen går starten precis som ett vanligt depåutsläpp.   Obs viktigt att passa tiden   start 4 timmars 10,40  start 2 timmars 11.40  detta är teamets ansvar att vara på plats vid rätt tidpunkt.

Tider Mantorp Park 14/4 

klicka in på hemsidan alla tider finns på denna länk 

Det finns tydliga regler i avtalen som STEC måste förhålla oss till.   Lunch är 1 av dessa.  På mantorp heter restaurangen Depå.  Vi får inte grilla eller ställa oss att laga mat i depåområdet.  Då blir det inte en bra relation till krögarna som arrenderar och vi får problem med banägarna.  Lika viktigt är det att vi alltid lämnar det snyggt när vi lämnar området.   Sensat på Sviestad var detta exemplariskt  fanns inget skräp kvar detta gäller även ni som röker och snusar  lägg resterna på lämpliga platser för då kommer STEC vara fortsatta populära hyresgäster och vi alla får en bra uppsida.

Samtliga sängar är nu bokade i stugorna på Mantorp.   Vill du ha boende på Mantorp så boka detta redan nu  300 kronor per säng och natt betalas på swish eller kontant och vi tar upp beställning genom email stec@stec.se  Tierp Arena tar 350 kronor per säng och natt boka gärna redan nu  samma med Mittsverigebanan obs endast 16 bäddar  där  6 stycken går till funktionärerna så 10 bäddar finns att hyra på Mittsverige  12-13 Juli.

Facebook tråd inför premiären på Mantorp

Denna är den officiella tråden dela den gärna  klicka 

Racing Licens och utbildningsdag 

92 förare gick kursen senast på Sviestad vilket är fantastiskt kul med nästa 100 nya förare som vill utbilda sig för att köra på bana. Vi kör nu en repris den 27 April   Teori 10-12  bankörning 12-13 eller direkt in i STEC racet med teamet eller hyrbilsteamet.  perfekt present till den gasglada  pris kurs 995   och licensen för stec helår 890 kr  hyrbil 200 kr per varv.  eller 4000 i timmen i racet  bokat på email  stec@stec.se

Film teamet klippte ihop lite snabbt från i Lördags.

Nästa Licenskurs 27 April på Sviestad  anmälan stec@stec.se perfekt att ge bort som presentkort till dig själv eller andra 

BESIKTNING 14 April öppnar redan 07,00 och detta för de bilar som inte har blivit besiktade ännu 2019.  Är den besiktad på Sviestad behöver ni INTE komma till besiktningen. För det är flera bilar som ska ha vagnsboksbesiktning osv som kommer behöva denna lite längre procedur.  Men platsen för besiktningen är nu i all framtid spikad och det är vid YOKOHAMA besiktningstältet.  Detta kommer stå precis utanför entren till Inskrivningen som sker vid domartornet på Mantorp.   Samma plats kommer även sk parc Ferme vara och de bilar som tekniska teamet ber komma dit åker omedelbart till Yokohama tältet efter målgång.
HYRBIL MANTORP KLASS 1 R-DÄCK ALL INCLUSIVE                Stec har möjlighet  att hyra ut en färdig racing bil inclusive licenser  overaller skor hjälmar bensin service lunch fribiljetter allt ingår ni kommer 4-6 förare är med och kör 4-6 timmar har en super Lördag på Mantorp Park 14 April eller 27/ April Svietad   prisbild 25,000  för mer info stec@stec.se  Liten raket på 170-180 hk  Öhlins runt om etc  Ni kommer till banan allt annat ordnar vi.

Öppna Sprintklassen inom STEC   

Vi får frågan kan jag komma med den och den bilen till STEC. När det gäller långloppen gäller tydliga regler men inte i Öppna sprintklassen och där får man komma och vara med i samband med Legend V-8  osv om bilarna har en ganska lika prestanda. Så har du något kul att åka med så välkommen att höra av dig så kikar vi på detta

Vi kommer alltid lägga ut denna anmälan på Måndagsbloggen inför racet är ditt team inte med på Listan så skicka ett email snabbt för korrigering.  all anmälan 1 veckan innan start går att ordna med startavgift 4995 för 4-6 Timmars race. 

Team Skeppsbrons    BMW klass 1

team Tyresö Gummi  VOLVO  klass 1

Fordonsservice Racing

R&R Racing   FORD FOKUS  standard

CHR Racing

TEAM CALIBRA PELLE klass 1

TEAM SVEGRA

TEAM HERTERICH & HOLMUDDEN TOYOTA klass 1

TEAM KORTE  BMW klass 1

BUZY CLUB  BMW standard

GULA GARAGET VW  GOLF  klass 1

TEAM ORANGE  AUDI standard

TEAM RND

DALENS SILVERRYGGAR VOLVO S 40 KLASS 1

SNAIL RACING   VW  RACE EDITION KLASS STANDARD

G-ENERGY RACING

SVEA HUSBILAR   AUDI  KLASS STANDARD

X-SAFE NORD FONDKOMMISION AUDI  KLASS STANDARD

TEAM STEC RENTAL RACING CAR TEAM  AUDI KLASS STANDARD

ROSLAGENS RACING BMW  KLASS STANDARD

GÖR SVERIGE LAGOMT IGEN  BMW KLASS 2

TEAM LB RACING   BMW  klass 2

TEAM BET  BMW KLASS 1

MONICAS DRÄNGAR  KLASS 2

TEAM KFR  KLASS 2

TEAM 3GM

Vi måste också verkligen hedra och gratulera Team Cyan och Thed för segern i WTCR   

Stort grattis också till Team Epin som tog första segern i Lördags i STEC Light på Malmbybanan   bildspel 

Grattis också till segrarna i MSLS premiären.   Okey Bloggen ute 00,01 Måndag som utlovats