fbpx

 

1 Januari 2024 Nytt spännande år med nya utmaningar och möjligheter. STEC gnuggar på med några riktigt spännande saker som skett under denna höst. med bland annat rekordmycket körning för de team som vill köra maximum med Endurance & Time-Attack som det sistnämnda känns väldigt bra med bla Time-Attack Gotland Ring 2024 som vi hoppas ska kunna passa den målgruppen perfekt.

STEC Kommer till Norge Detta med Endurance i Norge har legat på stec önskelista i flera år men en pandemi kom emellan. Nu är vi laddade och det är en jättefin anläggning så kryssa i 4 Augusti Våler banan Klicka Det serveras 1-3-6 Timmars och på våler är det 6 timmars non-stop racing. Som enda Endurance serie i norden som kör i flera länder kan vi då även skapa Scandinaviska mästare 2024 .

Facebook event https://www.facebook.com/events/853304602834013

Hela eventet är gratis Entré för att bjuda in norska vännerna på vad är Endurance  Klicka på Scandinaviska mästerskapet 

27 April årets första Motorsportfestival 

Här är tanken att du ska kunna få en dag med bla köp&sälj motorsport produkter facebook Klicka för oss stec förare är detta en ganska intensiv dag med både kurser , Light racing , testa bilen , startnummer delas ut.plats  bokas på Klicka Men självklart kommer det finnas möjlighet till köp&Sälj under dagen.

Keps med symbolik Stec har en ny keps inför 2024 med bla både Svenska & Norska flaggan som en symbolisk del av att detta år blev det premiär med internationell racing genom Vålerbanan.  Köp kepsar även 2024.

SBF licens är godkänt i SM Långloppsracing 2024. 

Har du en SBF licens eller giltig vagnbok så får du köra med detta i STEC serien vilket vi är mycket glada över att kunna skapa en samverkan inom Svensk Racing.

Fler årskort i klass 6 C ED RACING har nu bokat sitt årskort och är med på listan Klicka Välkommen broderna Eriksson silver 2023 och vi förstår vad siktet är inställt på 2024.

Snyggt reportage satsningen på Mittsverige uppmärksammas av bla Motorextra  Klicka

2023 års tuffaste stunder 

En säsong har massor med positiva inslag men även 3 stunder vi hade velat sluppit. STEC fick ett stort bakslag på väg till Tierp Arena så började Mercedesen Saftey car  ofattbart började brinna. Nu letar vi en ny lösning inför 2024 med företag som vill exponeras på ett positivt sätt. Hör av er så skapar vi en bra lösning.

Hasse i Rullstol på finalen? orsaken att efter Gotland blev det en aktut operation. Höftleden som opererats in fick bytas ut och mycket inflamation i lårbenet bidrog till en höst på sjukhus och utskrivning 2 dagar innan finalen på Linköping.Rullstol men också 3 veckor ”planeringstid” som bla bidrog till att Hasse inte har någon operativ roll på tävlingarna 2024. STEC är viktigare än Hasse och detta kommer bli en bra lösning nästa säsong.

Toyota GT 86 som tyvärr åkte av banan på Gotland Ring. Inga förarskador men bilen har under hösten behövt kärlek.som det låter nu från teamet så kommer man laddad till Mantorp vilket känns bra men synd när det inte går som man tänkt sig.

Ljud och buller för hyresgäster 2023 Samma gäller naturligtvis 2024 och både Mantorp & Linköping brottas med tuffa diskussioner på kommunens miljökontor. Läs dessa miljökrav som vi team och arrangör får förhålla sig under tävlingarna så ingen diskussion om detta behöver uppstå under tävling. Klicka

STEC blir kopierad! Stec skapades av förare för förare inför 2016. SM Endurance var målet med satsningen på 6 olika banor , 6 timmar racing. Flera möten med olika utskott och förbundsmänniskor som märkligt nog inte ville ha ett mästerskap för Långloppsracingen. STEC gick i bräschen och meddelade att vi får helt enkelt köra utan SBF som medspelare. Efter detta har vi blivit kopierade först av MSLS och NSHC som försökte skapa ett RM och nu 2023 var det NE1 som hade dykt ner i stec tankarna med A-B-C och ville kalla det för Mästerskap. Detta med att bli kopierad ska man inte se som en risk utan som ett hedersbetyg att vi STEC har gjort något så bra att flera vill kopiera originalet. Fortsätt gärna kopiera för vi tror det skapar en bättre racing och vi i Svenska Mästerskapet går gärna i spetsen för nytänkande för utan visionärer så skapas det inget nytt.  2024 ser vi positivt på hoppas du hänger på och är en del av Svensk / Norsk bilsport och kör ihop med oss.  Har du tankar ideér som du vill se inom Svenska Mästerskapet eller Light så tveka inte att höra av dig med dessa E-mail

STEC bjuder in dig till att vara ambassadör 2024.  Gillar du att visa upp din bil och teamet så vill vi gärna bjuda in dig till att bli stec ambassadör på dessa 2 motorevent. för mer info skicka oss ett E-mail  Detta kostar er inget utan är en möjlighet för ditt team att vara med som en stec tävlande och naturligtvis bra för er samverkan med sponsorer och företag som stödjer er satsning.  ”Samverkan skapar gemensam framgång”

Elmia Jönköping påskhelgen https://www.elmia.se/custommotorshow/

Trollhättan 1 Juni https://www.facebook.com/events/3485379471676947

Köp årskortet innan 1 Januari så har du 1000 kr rabatt då varje månad ökar priset med 1000 kr. Detta för att skapa en situation där du som team erhåller rabatt och stec som arrangör kan betala förskott på banhyrorna och försäkringen som ska betalas i Januari-Februari så därför erbjuder vi dessa subventionerade årskort.

”STEC av förare för förare” Nu väntar ett nytt år som är både utmanande och fullt med möjligheter.  STEC har ett viktigt budskap till alla gasglada förare i Sverige och det är att kör Endurance & Time-Attack på ett säkert sätt och på ett ekonomiskt bra sätt för ”vanliga” människor. För ofta möts vi med orden det är för dyrt och det är för farligt. Vi från STEC har slimmat kostnaderna inför 2024 och vill med bestämdhet visa att det går bra att köra racing.  Konjunktuerna har vänt uppåt. Svenska kronan stärks =billigare bränsle,däck,reservdelar billigare El =mer pengar i racingkassan för privata team. Det ser bra ut inför 2024 stec racing är positiva. just i skrivande stund är 14 team anmälda till Mantorp som är 4 månader bort. www.stec.se 

2024 börjar redan 6 Januari med Time-Attack on Ice Facebook event Klicka .Time-Attack är något som STEC kommer skapa mycket av kommande säsong. Ett bra sätt att kunna köra med valfri bil på banan och samtidigt få upp en tävlingspuls som uppstår under tidtagning. Välkommen att kickstarta säsongen med Iskörning i samarbete med www.krutcupen.se som är perfekt bilsport som passar både nya och erfarna förare.

Vi letar de 2 sista som vill vara med på årets pike skjortor.  Vi har en plats kvar på höger arm och en plats höger bröst. Vill du och din logga ska synas 2024 på stec pike tröjorna så hör snabbt av dig så de är klara 28-28 April.

Familjeteam , Kompisgäng , Företagsevent  Racingen med stec skapar så många värden runt själva körningen. vi lyfter gärna upp detta som ett positivt argument varför man ska köra stec Racing 2024.

Film från STEC med info om 2024 

 

Film som kan vara motivation i väntan på premiären 2024

Vi från stec önskar dig en fantastisk bra start på 2024