fbpx

Kalender 2020 vilka banor vill du köra på 

STEC av förare för förare är ju vår slogan och då är det naturligt att vi ibland frågar de aktiva om råd för att vara säkra på att vi är inne på rätt spår i fas med vad du som aktivt team önskar.  Svaren får du gärna skicka in på email eller prata med oss under Gotland och de funderingar vi har är dessa denna gång.
Banor 2020-2022 Vår önskan vore att kunna köra 6-7 race helger per säsong  April-November  Ambitionen var att kunna köra Light på enkla banor och Racing på de finaste banorna i Sverige.  Nu vill vi kunna erbjuda banägarna ett 3 års avtal med helst samma weekend varje år vilket naturligtvis är svårt att uppnå men vår önskan finns för stabilitet och en långsiktighet.

Banor

Ring Knutstorp
Sturup Raceway
Rudskogen Norge
Anderstorp – Scandinavian Raceway
Mantorp Park
Sviestad – Linköpings Motorstadion
Kinnekulle Ring
Gelleråsen Arena
Gotland Ring
Alastaro Fin
Mittsverigebanan
Ljungbyhed Park
Tierp Arena
Skellefteå Drive Center Fällfors
Light är ambitionen att köra på Malmby, Björkvik ,   3 stycken växelvis samt om intresset för att bygga säkra bilar skulle det kunna vara kul att köra med dessa även på Sviestad , Tierp.  Men kom gärna med synpunkter om detta för detta med bokningar gör vi så snabbt vi kan i samråd med banägarna.
STEC är största serien i Svensk Endurance Racing men detta avgör teamen var ni vill köra och teamen kör där de tycker det är roligast att köra helt naturligt och så kommer det alltid att vara.  Vi från STEC måste vara lyhörda och öppna och nu har vi i höst kört 3 år med precis samma regelverk vilket vi utlovade att det tekniska reglerna inte skall ändras.   Men finns det andra saker som du som aktiv eller som team tycker skall ses över eller införas så hojta gärna fram med detta.  För det ingår i det ständiga förbättringsarbetet att hela tiden jobba för att detta ska bli så bra som vi alla kan göra det ihop.
Stolt över vår serie köp gärna jackor tröjor Jackorna visade sig vara riktigt snygga och bra kvalitet så vi har redan nu beställt 100 extra.  Köp gärna dessa jackor för vi vill att ni stolt ska kunna bära dem som ambassadörer för den verksamhet vi gemensamt bedriver. Vi kommer även beställa Hoddies och pike tröjor som kommer till Gotland racet.  Tanken är att alla som tävlar på Gotland ska kunna få en ”Gotland”  pike 2019 som förare. säg 100 kr självkostnadspris.  Men viktigt att vi är budbärare för nyrekryteringen. Varje team som värvar in ett nytt team 2019 erhåller 1000 kronor rabatt på nästa startavgift. Värvningskampanjen pågår ständigt och kul om det fungerar att få in fler team att börja med detta.
1 Juni kommer det finnas möjlighet att köra som helt ny på banan utanför Strängnäs som heter Malmby banan.   Hyr bilar utrustning eller bygg ihop en egen bil och kör 2 eller 4 timmars race.  Vi kommer köra detta datum ihop med Krutcupen som gör en Reunion denna dag så det kommer bli många team på banan och 9-12 kommer vi köra bankörning med gat eller racebil perfekt present att pröva detta med bankörning till dig själv eller ngn annnan gasglad.  Perfekt även för att göra något kul med familjen firman eller kompisgänget.  Vi kommer även köra det som kallas kärlekskampen som går ut på att man kör med familjen eller sin kära under 2 timmar.  flest varv vinner och Viking Line sponsrar alla startande med fri kryssning detta datum.

Mycket av det vi gör kan falla på pengar.  Men nu kan du börja tävla gratis eller kanske till och med bli betald proffsteam inom STEC.

STEC kör Sveriges billigaste Endurance men vi vill få den ännu billigare för de aktiva ?
2018 kostade det 4,995   2019 kostar det 3,995  2020 ambitionen 2,995 men hur ska detta gå till ?
Företag som Yokohama , Ledstars , Svea Husbilar , X-Safe , G Energy , WT9-Invest  går in med företagssamverkan som gör att priset sjunker. Men vi tittar även på en modell som bygger på att ni team hjälper er själva att få ihop till lägre startavgifter som gagnar ert egna team direkt.  genom att skapa egna ”fans”    Jag tittar mycket på vad som har fungerat både i Sverige och utomlands och pappa Tommy är inne på en mycket viktig sak här i detta klipp https://www.youtube.com/watch?v=3BXaAG8DjVI 
efter 25,20 in klippet så är han inne på det som detta belyser.   Vi måste ge besökarna upplevelser och glädjen att vilja lägga 200 kronor i parkeringsavgift.   Vi ska pröva detta på Tierp Arena den 5 Oktober att ta just parkeringsavgift.   Alltid gratis Entre men en parkeringsavgift som då ger direkt kickback till teamet.   2 glada funktionärer kommer stå i entren och säga välkommen och fråga vilket team besökarna hejar på säger de då vi hejar på team Skeppsbrons (exempel)  betalar parkeringsavgift swish eller kontant  tjejerna skriver in på blocket Skeppsbron 1 +1+1+1 osv  När teamet når 20 betalande gäster så kommer teamet köra kostnadsfritt.  Når teamet 5 betalande gäster=1000 kr så får teamet 1000 kr rabatt inför finalen den 27 Okt på Sviestad.
Vårt stora mål är att ni aktiva ska kunna bli ”proffs”  kanske inte heltidsbetalda  men så pass att denna racing ska kunna vara så blygsam att det kanske i slutet betalar sig ?   Detta tänk är nu helt unikt inom Svensk Racing men jag sitter med i olika grupper där vi arbetar med Motorsport & Pengar och där vi inom STEC vill vara innovativa och våga lyckas eller misslyckas för vi provade detta 2018 på Mittsverige med dåligt resultat för entren gick till STEC och det gjorde ont för besökarna men kanske mindre ont om entren går till kompisen i teamet eller grannarna etc etc. 200 kronor är baserad på full bil för är man 4 vuxna så anser vi 50 kronor är billigt för att se racing en hel dag.   Resultatet kommer vi kunna utläsa snabbt och vi från STEC ihop med er team blir vinnare för vi hoppas detta ger fler besökare = mer Kaffe försäljning  fler team= roligare för alla  WIN-WIN.   Vad kan vi göra mer denna dag för besökare ?
Jo vi kan erbjuda medåkning i warm up och under matpausen. Vi kan erbjuda prova köra en Audi A-3 i pausen. Ni team kan erbjuda sponsorer och gäster körning eller medåkning.  Vi kommer ha gokart och fickparkering tävlingar  Vi kommer låta företag kunna få plats för att marknadsföra sina produkter etc etc.  Samma sak där får ni som team in sponsorer som vill marknadsföra sig genom STEC så går 50% direkt tillbaka till startavgifterna eller däck osv sånt som ni team behöver.  Nu hjälper vi varann att bli riktigt starka.

Upplev drömmen eller upplev företagseventet https://stec.se/hyrbilsteam/

Vi bygger nu ännu fler Audi A-3 bilar i klassen Light + Standard  som kostar 20-30,000 per race för företag och kan då vara 8-12 förare per bil om man delar och kör 30 minuters pass.  Vi kan naturligtvis hyra ut även till privatpersoner vilket vi gärna gör för 2500 kronor per 30 minuters pass all inclusive.  Vi kan utöver detta även göra rena företagsevent på Tierp Arena under veckorna där vi kan ställa upp 3-10 Audi sida vid sida och köra ett eget företagsrace och samtidigt lägga in annan verksamhet som presentation av nya produkter osv. Vi kommer även erbjuda flera bilhandlare att kunna vara med och demo visa bilmodeller och kanske en stark aktör på husbilar kommer inom kort med ett riktigt bra upplägg där man kan ”övningsköra” backa parkera osv med sin husvagn husbil med hjälp från duktiga instruktörer och husfriden blir betydligt lugnare.   Ungdomsbiten vill vi fortsätta promota och ge chansen att kunna börja med sin bilsport är oerhört viktig för framtiden för vi måste ge nya team möjlighet att kunna börja så sätt gärna era barn /barn barn bakom ratten i våra juniorteam och ni skapar en plattform dels för de ska bli duktiga förare men framför allt sår ni plantan att kunna gemensamt ha denna verksamhet ihop som ett stark kitt i familjen vilket gagnar verkligen alla oavsett ålder att kunna gemensamt dela bil och göra detta som en familjeutflykt.

Både på Gotland , Mittsverige , Tierp kommer vi kunna erbjuda trackdays i samband med STEC tävlingarna vi kommer där samverka med flera grupper som bla www.bavariaracing.se 
som är duktiga på detta så där har ni även en möjlighet att kunna attrahera vännerna att komma och kör med sin egna bil på banan.

Historisk seger i nya GT4 första heatet med Oliver Söderström och  Robert Serwanski stort grattis säger vi från STEC.   Racet kördes på Knutstorp under märkliga väderförhållanden.  Snö i Maj ??

Resultat prövar vi att synliggöra på hemsidan med staplar kika gärna in där klicka 

Tack alla för en riktigt trevlig tävling p Björkvik Ring Resultat och varvtiderna finns på resultatsidan

Grattis också till Mikaela som vinner historiska första SRL loppet i Sverige det är stort och extra kul för oss som minns när du tävlade i Krutcupen  Kram Hasse.

 

Gotland   

Anmälan finns uppe nu för tidig anmälan = 1000 rabatt  klicka 

Färjan finns att boka nu med rabatt kod

Boka din färjebiljett här med kod arrstec2019

www.destinationgotland.se