fbpx

Tack alla som var med på helgens konferens och flera saker i denna veckans info blogg kommer handla om denna konferens och enkät svaren.  Vi rivstartar direkt fråga
5-6 Tävlingar per år är det ni team har valt som mest önskvärt Just nu finns det 6 Tävlingar i agendan både för Light och Racing som då blir helt fristående serier ifrån varann och kommer inte samköras under 2019.  Mer om detta på hemsidan.
fråga
Antal banor och här visar att 5 banor är det mest valda tätt efter 3 banor av de 30 team som valt att skicka in dessa frågor digitalt och det är ungefär samma i de inlämnade och email skickade svaren. Som det är nu så är det 5 olika banor bokade i Racing och 3 olika i Light serien.  Vi försöker göra som de flesta av er önskar i den mån vi kan göra det.
fråga
Längd på tävlingarna 2019 är det dött lopp mellan 4 vs 6 timmars  då gör vi enkelt att vi kör både  2 , 4 , 6 Timmars  Visst man skulle kunna här köra 5 timmars rejs men vi har pratat mycket om detta med GT Open formatet och tror att detta kan bidra att många fina bilar som tappat sina team.  Nu kan komma fram från garagen och köra med 1-2 förare.  Visst det blir fler pokaler och en längre prisutdelning men kan detta vara ett sätt för oss arrangör att visa upp en bred möjlighet till ett stort startfält. Så ser vi det som den naturliga vägen att gå för att uppfylla er aktivas valfrihet.   Vi kommer göra så att vi startar  6 timmars först sen 4 timmars  sen 2 timmars.  Det betyder att det inte blir lika stressigt att måste vara klar 09,00 och man kan efter provkörning och förarmöte  gå och ta en kopp kaffe och lite lugnare förbereda sig. för 2 eller 4 timmars.
Hur kan vi få er team att boka och betala årskortet för att säkerställa serien under våren? Här har vi fått in många olika bra tankar och vi kommer nu kunna erbjuda er 6 tävlingar kommande vecka för 23,800 kronor för 4 och 6 Timmars tävlandet  Samtliga tävlingar och samtliga 6 test och träningsdagar  som är ett perfekt tillfälle att köra på Light dagarnas uppvärmning och pauser. Meila oss gärna för detta subventionerade priset som vi kommer ha hela kommande vecka.  Sen kommer vi erbjuda en stegrande modell för att Säkerställa serien och att ni team om vill köra seriens 6 tävlingar kommer kunna göra det billigare än de team som hoppar in då och då.
Hur kan vi lyckas engagera betalande publik till tävlingarna ?
Detta med att få publik sänka era anmälningsavgifter verkar vara en svår grej tyvärr.  Vi kommer försöka göra detta på Mittsverigebanan 13 Juli Med publik event med live band och lite bankörning för publiken efter målgång då den banan har generös bantid.
Hur kan vi få er team att anmäla er minst 7 dagar före start ? För att kunna göra en startlista ?  
Detta har vi fått in olika svar på men det mest konkreta är nog att 1 erbjuda teamet en årsavgift  och 2 dela upp detta i en anmälningsavgift för serien och sen ta en startavgift.  Vi har aldrig behållit en startavgift om teamet haft en bra anledning att inte komma. Men det ska ju även finnas en morot att ligga dessa ”extra” timmar i garaget för att komma till tävlingen men näturligtvis finns Force Majure  och grejerna som man beställde kom inte osv osv.  Men 7 dagar kommer vi önska och det kommer vara så enkelt som att swisha startavgiften och sen är man bokad. Vi kommer använda Facebook och Blogg för att kunna läsa startlistan. Så har man en telefon eller dator så ska man kunna se om man är anmäld eller vilka man ska tävla emot och samtliga med årskort kommer vara automatiskt anmälda och stå på listan.   1000 kronor extra kostar det att ändå vilja anmäla sig med kort varsel vilket är okey och den slanten är kontakt och går till funktionärskassan.    Men  STEC ska vara Sveriges enklaste anmälningssystem.
Swish , kort , bank , kontant , företagsfaktura ,  Avbetalning med 2990 kronor per månad Januari-Oktober kommer också finnas som ett sätt att teamet kan dela upp kostnaderna.  Och är det fullt så vi får sätta upp skylten fullt så kommer årskorten gå först sen betalningsdatum.   Så för allas skull betala om ni kan årskortet så är ni klar med allt slipper stå i köer på morgonen.  får all info på email och kommer få biljetter till STEC frukost tält som är för funktionärerna 2019.  Men nu finns alla valmöjligheter.

10 nyheter vi hoppas  kommer göra er medverkan i STEC 2019 positiv. 
1 Avtal är nu skrivet med LXP Media om kommer kunna live sända men även köra en film produktion 3-5 dagar efter med sponsorer.  Per Björnekärr vd på företaget kommer också kunna för blygsamma 990 kronor för en hel säsong per team kunna ordna att ni får er bil utrustad med kamera inombords som visar hela loppet. Som teamet får behålla och STEC kan använda denna media om domaren vill kika på situationer. Men framför allt höja media statusen ingen serie erbjuder detta inom Sverige att samtliga bilar får en kamera som visar hela tävlingen och detta arbete som LXP Media kommer göra för oss i STEC kommer.  Använd detta i er sponsor jakt och vi kommer erbjuda företag att kunna får media plats på dels dessa filmer  men även i direktsänd live sändning för 9,990 kronor är man med hela serien på Youtube , Facebook  hemsidor i dessa media klipp.  Detta är win win  för alla inblandade. STEC ökar statusen med mer besökare på media. Ni team får en möjlighet att visa upp era sponsorer i samband med TV Studio efter snack och erbjuda dem plats direkt på skärmarna.   Ta kontakt med oss om detta så kommer vi kunna köra detta riktigt proffsigt 2019.
2 Buravtal är nu klart inför kommande säsong.  lyssna nu 2,995 får ni en STEC godkänd helbur med dubbla sido strävor i bra racingrör och för blygsamma 100 kronor per meter får ni möjlighet att köpa burstoppning.  Detta avtal är skrivet för att ni team skall kunna köra säkert för en blygsam summa när vi pratar om burar som normalt kostar 6-9,000 och burstoppning som kostar 3-500 kronor metern.  Denna bur är godkänd i samtliga STEC och samverkande gruppers tävlingsburar som rally , Enkel Bilsport , drifting , Time-Attack mm.    beställs direkt genom stec@stec.se   Önskar ni den insvetsad och helt klar kostar detta 2,500 och då blir det proffsjobb.  bilen blir lämnad i Rimbo och 1 vecka senare får du den klar för leverans.
3 Däck avtal klart med Yokohama 2019.
Dimensioner för tävlingsbilar
195  205  225  breda med profiler och tum 15,16,17,18   fraktfritt direkt hem till er dörr vid beställning från 8 däck och uppåt.    För samtliga klasser + Light .  Prislista kommer finnas på hemsidan och detta är en mycket bra lösning för alla inblandade  Yokohama får marknadsförning genom STEC . Teamet får subventionerade priser på en av de stora utgifterna i Racing och STEC vinner genom att flera team kan köra flera tävlingar sådana lösningar är mycket positiva för samtliga. Tack Yokohama Sverige för ni jobbar ihop med STEC.
Bälten , stolar , overaller , bromsbelägg , Tröjor , kepsar  Jackor , Beach flaggor  teamtält mm skriver vi nu avtal på med de företag som gillar att sälja detta så inom kort kommer prislistor på kompletta och kompletterande inköp.
4  Förar coach och racing kurser kommer vi kunna erbjuda 2019 för nya team och de förare som vill bli snabbare och säkrare förare.  Vi kommer arbeta med meriterande Fredrik Blomstedt vilket vi välkomnar in med den värdefulla kunskapen http://fredrikblomstedt.se/
5  Riktigt fina pokaler från Hallmans.nu  har tagit fram vandringspokaler som är 80 centimeter höga som vinnande team efter säsong erhåller men också kommer en tavla delas ut till vinnande team i varje klass vid varje tävling som kommer pryda garageväggen som en ”Wall och fame”  Det kommer vara många vinnare och detta skall vi naturligtvis belysa inom samtliga klasser.
6  Legend , V-8 serier , Junior och utvecklingsserier  Dessa bilar och förare kommer köra med samma kalender som STEC Racing på Mantorp , Sviestad , Gotland , Tierp , Mittsverige och bli ett mycket kul komplement till Endurance  och som gör att vi kan erbjuda Sveriges lägsta långloppspriser 2019.   Samarbete för alla ger positiva synergieffekter.
7 Samarbete med Finska serien och STEC öppnar samarbetet för alla som vill samverka.  STEC kommer också troligtvis i Augusti åka på en gemensam resa för de som önskar till en finsk tävling  och vi har även diskussioner med norska team som vill köra så vill ni köra internationell Endurance så ta rygg och det kommer vara rabatterade priser.
8  Intercom system direkt till samtliga tävlande bilar ?  Detta är helt nytt och kommer införas för att höja säkerheten och kunna maximera upplevelsen för tävlande med att tävlingsledningen kommer informera om gulflagg , röd flagg , grön flagg och målflagg.  Teamet väljer själv om ni vill ha öronsnäcka eller handsfree.  Detta paket kostar inte teamen någonting och kommer vara obligatoriskt. Team som önskar även en depåradio  kan köpa en radio för 490 kronor  och används för att snabbt kunna få höra om situationer ute på banan och om det är deras team som kommer bärgas osv.
9  Yellow flagg blir även Yellow lamp 2019.    STEC kommer gå ut med detta och för att kunna stolt säga att vi jobbar mycket aktivt med säkerhetsarbetet så kommer detta finnas på delar av banan och styrs av flaggvakterna för att det syns mycket väl dessa starka led blinkljus oavsett väder.
10  En nyhet till är att vi kommer aktivt jobba för att ett starkt bonusprisbord skall kunna finnas och detta kan väl vara en uppmaning till er alla som har kontakter på detta att fråga företag om produkter att dela ut till de tävlande som Qstar och Oljemagasinet som finalen sist.  Vi kommer även nu inleda ett samarbete med https://www.sponsorhuset.se/stec/   Rabatter på nästan 700 företag som ger både er aktiva , vänner , familjer etc etc bra priser och som även ger STEC Motorsport en kickback.  Bli medlem och detta har vi provat nu 1 månad med hotell bokningar , bensinrabatter , titta på denna film och det kostar er ingenting utan ren win-win och detta får ni gärna dela till alla era vänner som köper saker https://www.sponsorhuset.se/stec/tips-till-foreningen/filmen  Jag själv har redan under Oktober November tjänat 146 kronor och STEC 94 kronor genom att aktivera handla smart som plingar till när man ska köpa ngt av dessa 670 butiker.
Tävlingsdatum 2019    Prislista  2019      Datumen kan komma att justeras senast innan Julafton. Sen ska de vara helt klara. 
http://www.stec.se/anm%C3%A4lning-blankett-samt-tidsschema-35845618
Prenumerera på STEC Bloggen då får ni allt nyheter skvaller information direkt till er email.   Det går även till Twitter Facebook Hemsida så nu kan nog ingen säga att man inte finner information.   Och saknar ni något nu så skrev ett email.  stec@stec.se  Nu tar vi sats inför en riktigt spännande säsong 2019 och bli ambassadörer för detta är ett teamjobb och vi tar gärna hjälp av den kompetens som gruppen besitter som hjälp med hemsida , resultat listor , varvtider etc etc.  ring 070-798 23 78 För allt som ger en positiv säsong.    Nu på Lördag har STEC Motorsport samarbetspartner fått 3 biljetter till SBF stora Racing möte på Arlanda. Vi ger dessa till aktiva STEC förare som vill brainstorma om racing 2019 och vi samverkar gärna med SBF 2019 nu när de skall omstrukturera till något riktigt bra och STEC är glada över att då kunna vara även där den officiella Svenska Mästare inom Svensk Endurance.  Det är bra att det finns flera serier och nivåer men det kan bara vara 1 serie som korar Sveriges främsta team. Därför heter serien STEC
Vill du vara vår STEC mötes deltagare ring oss på 070-798 23 78
resultat