fbpx

anders Team SMK kommer göra allt för att vinna i Racing Klass1 där de ihop med Team 1 och Gävlarna kommer göra upp om vilket team som vinner SM 2017.    Varför skriver vi så mycket om SM ?  Svenska öppna mästerskapet inom Långlopp.  Vi var på Bilsportens hus flera gånger 2016 och ville arbeta fram en mästerskapsserie men det var rent omöjligt med SBF utskottet.   STCC har köpt rättigheterna till Svensk racing SM så det går inte??  Otroligt att ett Aktiebolag kan köpa rättigheterna att driva SM i  riksidrottsförbundets regi men så jobbar SBF.
Tydligen gör vissa andra riksidrottsförbund likadant men det är få som vill tala om priser eller ens att det förekommer att den ideella idrottsrörelsen kan köpas av aktiebolag.
Detta ville SBF racing utskott inte heller berätta utan det kom fram efter samtal med förbundsstyrelsen där det kröp fram att det var så det gick till.   Nu fick vår ordförande ett samtal om att vi inte kan hänvisa STEC  regler till SBF eller FIA trots att det är racingutskottet och Sören Trygg som suttit massor med timmar och detalj skrivit ner dessa.   Okey så overallerna 2018 skall vara STEC Godkända.  Stolen bälten buren allt ska vara STEC godkänt.   Inom Racingen standard klass 1-2 har vi en väldigt hög säkerhet oavsett vad det står på stolarna hjälmarna långkalsongerna så ska det vara utprovade bra grejer då det handlar om er förares säkerhet.   ”Då vi tävlar efter det mottot hellre säkerhet än vita dukar”  Blå Saaben är ett sådant resultat av säkerhet och den ska alltid vara med kommande tävlingar komplett med klipp och brandsäkerhet och kul att flera av er team har uppskattat detta inköp. Nu inför finalen på Anderstorp har vi hyrt in Sjukvårdsbil med sjukvårdare och läkare .  Det får inte ske olyckor men om det ändå smäller ska vi kunna göra allt för att ta hand om er förare.
Nu välkomnar vi TEAM SMK som är ett riktigt skönt team som sponsrar lördagen med saker till prisbordet bli Svenska Flaggan för ska det vara SM ska det synas.   Vi ses i boxen på fredag kväll.