fbpx

 
Hej Måndag igen och huvudet är fullt med allt positivt som händer nu inom bilsporten.
Kanon premiär för STCC , SSK , HÖLJES , BAVARIA , SOTENÄS.
Kort de förare som har eller tävlar inom STEC följer vi ju extra noga i de övriga serierna för det är kul med sammanhållning oavsett serie.
Lukas Sundahl som vann STEC på Anderstorp vinner nu i STCC CARRERA CUP
Robin Jensen kämpade i Swedish GT  klassen
Mikaela slutade bästa tjej som 11 i STCC heat 1.
I SSK serien hade vi flera duktiga förare som gjorde fina resultat på Mantorp Park.
På Höljes banan i Värmland körde Julle till sig en 6 plats i finalen Rally x Nordic  i klassen Speedcar    riktigt snyggt Ljungdahl Motor.
Vad gjorde STEC då ??
Jo vi var med våra kompisar se bilder  Bildcollage från i Lördags Kinnekulle med Bavaria/STEC
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2139956716045166.1073741984.485460138161507&type=1&l=bdfac1a3d2
Detta med Racing och Trackday är något sim vi inom STEC prövade försiktigt 2017 och nu ser det ut att kunna bli riktigt bra.
STEC GT-OPEN hade premiären och detta är en bilsportsgren vi absolut tror skall kunna komma att växa.  Varm upp och kval  sen 60 minuters heat på 1-2 förare i 60 minuter race….
Vi prövar och se om ni förare gillar konceptet och det var riktigt bra i Lördags.
MANTORP INFORMATION..   2 JUNI
Tidsschema finns nu på hemsidan klicka 
2 Oroliga team har ringt och frågat om vi ska tillåta burlösa bilar och skrotbilsrejsing ihop med Mästerskapet i STEC???
Svaret är NEJ.
Eontyre är 2 klasser 1 med burar personlig utrustning osv osv
den kallas den trimmade klassen och de kommer kör med oss som ett prov på Mantorp som vi sen båda grupper kan utvärdera om vi vill fortsätta med detta 2019 för vi vet att det brukar vara kul med stora startfält  och vi tror att närmare 35 bilar kommer stå på startgridden den 2 Juni vilket gör detta till en Endurance fest.
Priset på Mantorp är ju också nedsatt då vi samkör på detta sätt och får ner funktionärskostnaderna osv så det finns bra synergieffekter  i detta samspel  roligare+Billigare  =  win-win.
16 Juni kör vi Sviestad som är en banan som alltid brukar ge fina täta race och där har ni STEC förare möjlighet att träna dagen efter med Bavariaracing som där har trackday  och vi kommer även köra ett STEC Light lopp den 17 Juni.  Så där kommer det finnas massor med körning den helgen.
12 Maj kör vi på Lundabanan träning och testdag för 599 en heldag ihop med Challenge gänget klicka   
kom och passa på att träna träna och träna med din tävlingsbil eller pröva din gatbil och sprid gärna denna bandag för att fler vänner ska kunna testa bilen på banan.
Okey detta var måndagens utskick denna vecka och vi önskar en en superfin vecka och hoppas vi ses på Lördag på Lundabanan utanför Uppsala. Så här är banan bokas på klicka