fbpx

STCC Karlskoga 2018
Mikaela och PWR diskades och skulle det kunna ske inom STEC ?
Svaret är ja  naturligtvis och det har skett men vi basunerar sällan ut det.  Men låt oss förklara hur det går till.
PWR Racing hade av någon anledningen 2 ljuddämpare på bilarna.  Ljudkraven var inga problem och besiktningen gick igenom som normalt.    När sen Honda teamet lämnar in en protest det är då det svettiga börjar för teknik gruppen med Erik Emanuelsson i spetsen.      ( samma kille som var med och skrev STEC  tekniska regler )
I regelboken står det att TCR bilarna skall bära 4 ljuddämpare.   PWR hade 2 ???  Därför tas beslutet snabbt på plats att diska Mikaela.   Haglöf , Poker , Morin   hade fått på de 4 ljudburkarna till heat 2 men inte på Mikaelas bil.
Hur hade vi gjort inom STEC ??  Vi pratar nu Racing klassen inte i Light.  Efter målgång skall bilarna köras till Parc Ferme direkt.  Där tittar Hasse eller av utskickad person av Hasse på ett par saker.
Rätt modell av däck skall sitta på bilen  då vi gjort det väldigt enkelt för oss tävlande inom STEC  kör med i princip vad som helst så länge det är en säker bil och som klarar 95 db.   Men skulle det visa sig vilket har skett att ett team kommit in med felaktiga däck så stryks de direkt.  Skulle ett team lämna in en protest om för bred vinge eller liknande så kollas detta i parc ferme och regelboken gäller.  Detta har aldrig hänt ännu att andra team har lämnat in en protest och det är väl skönt att antingen kör alla team med sjysta bilar eller så tar man protesten i det dolda och tävlingsledningen berättar att ni xxx team kör med en annan vinge nästa gång eller kapa ner den till bilens bredd.
Nu laddar vi för en helg som innehåller 10 timmars bilsport på Mittsverigebanan först 6 timmar STEC Racing  sen 4 timmar Light.  fantastiskt kul att kunna visa båda sorterna bilsport samma dag på samma bana.    Här kommer tidsschema för dagen
http://www.stec.se/anm%C3%A4lning-blankett-samt-tidsschema-35845618 
Resultat rapporteringen haltar i Light vilket har att göra med ett datorproblem men vi jobbar med saken och kommer försöka få till detta inför Lördag.
FRI entre råder hela Lördagen den 25 Augusti  vilket vi tycker är kul så ta med publiken SMHI lovar 0 mm nederbörd så vi litar på det. Välkommen