fbpx

 

10 dagar kvar till årets första bankörning känner du pirret i gasfoten  Extra blogg. 

10 dagar Nu till startdagen och vi gör ett extra nummer i bloggen.

Eddie Ramirez Eriksson  lägg hans namn på minnet. Denna unga förare kommer köra STEC Light 2019 och gör ett mycket bra intryck. Eddie kommer även vara en ambassadör på Elmia i STEC montern för att unga förare ska kunna börja köra och på så sätt bygga upp en plattform för framtiden inom Endurance i Sverige.
Reglerna Läs dem gärna en extra gång och är de oklara så skicka ett email.  Klicka RACING  1+2     LIGHT    STANDARD
Anmälan  Detta är viktigt och vi vill ni kan på ett smidigt sätt kunna anmäla sig och betala innan 7 dagar före tävlingsdatum. Vill man inte det så kan man boka sen anmälan och lägga 1000 kronor till funktionärspotten men anmäl er räcker med ett sms , email , messenger , post , instagram , telefon  betala med Swish , kontant , faktura , bankgiro , plusgiro , betalkort
Tidsschema  Jätteviktigt Det finns tidsschema inför varje tävling på hemsidan. Det finns i sekreteriatet  på tavlor och det är ni tävlande som bär ansvaret att vara i tid inför start för starten kommer släppas på minuten oavsett vad ditt team då är på banan.  Vi kommer träna detta på Sviestad just starter och informera  väldigt tydligt hur en start i STEC går till 2019. Tidsschemat för Mantorp finns här klicka 
Gotland Ring  Boka färjan med kanon pris   
Gotland Ring är en fantastisk bana och STEC är glada över att vara den enda tävlingsserien som kör på banan 2019.  8 Juni är datumet och detta är med omtanke varför det datumet är lagt.    Torsdag 6 Juni är en röd dag perfekt att åka till Gotland   7 Juni är banan öppen för test och träning många har aldrig kört banan som är gudomlig och många företag har den 7 juni som en klämdag.   Lördag 8 Juni Raceday med middag efter  Söndag morgon morgon färjan hem så man är hemma i bra tid och redo på Måndag för en ny arbets vecka.   Koden är  arrstec2019 och gäller dagarna före och efter racet både från Nynäs och Oskarshamn  Vi Tackar Gotlandsbolaget för detta ger alla möjlighet att komma med till Gotland  och vi återkommer med boende osv för detta var kul 2018 och kommer bli fantastisk kul 2019 i Juni varmt skönt och passa på att ta en minisemster med familjen dessa dagar.

Gotlandsbolaget 

Gotland Ring 

Nytt Team

Toyota Gazoo Europa gör en rejäl satsning på Endurance och jättekul att STEC team är med inom denna satsning.   Teamet kör 6 hours    klass 1  med Toyota GT 86  och kommer heta Ortwin Herterich Racing.  2018 körde de under Ettans Växel namnet  i Light och nu kommer en rejäl satsning och vi säger stort lycka till.

 

Transponder system i STEC  Transponder heter det som är hjärtat i tidtagningen för att vi ska veta vem som leder , vunnit , snabbaste förare osv osv. i STEC Light använder vi enklare RFID system med radiovågor och man sätter ett kort i rutan och varje gång man kör förbi an antenn så registreras varvet på 1000 delen   Funkar mycket bra men inte på breda stora banor där bilarna kan köras flera i bredd osv.  Kostnaden för en Light transponder är 400 kronor per år eller hyr för 100 kronor.
Standard racing Legend Ariel GT-Open kör med ett AMB/Mylaps system där det ligger en slinga nedgrävd  i asfalten som registrerar bilens varvtider. systemet är krångligare men fungerar bra och  här krävs det en mer avancerad transponder som heter  Tranx 260 x2  Det åligger varje team att ha koll på sin transponder att den är fullt laddad och fungerar  STEC kan inte ta något ansvar över om teamet inte fixar detta. Men vi kan absolut hjälpa er då vi har köpt in xx antal transpondrar som vi kan hyra ut för 500 kronor per tävling.  Bokas och betalas innan start och man lämnar körkortet i pant förra året försvann 4 stycken transpondrar och ni som vet att ni har kvar denna transponder så skicka den bums till oss för laddning. De måste nämligen laddas upp nästan 1 dygn innan start för att garantera hela dagens körning.  Vi kommer gå igenom detta även på Sviestad 30 Mars hur detta fungerar osv.
Miljö  + säkerhetsplan + teamens ansvar i detta. 
Att vi lever i en värld där bilsport kanske inte står överst på några människors lista kan vi snabbt konstatera . Men vi kan samverka för att inte göra dessa ännu mer fientliga emot bilsport.    Ljud och buller. Banägarna har ett krav från kommunens miljö och hälsa att hålla ljudnivå till närboende på av Länsstyrelsen satta riktmärken  Det betyder att vi tävlande måste hålla oss till banans regler och STEC har skrivit på avtal att vi ska hålla oss under 95 db när vi gästar samtliga banor.  Det sitter ljudmätare på banorna  STEC har egen mätutrustning och Teamets ansvar att inte har bilar som låter mer än just 95 db.  Tappar man ljuddämpare så slå direkt av på gasen och rulla in i depån. ’
Vi har även miljökrav i form av bränsle sanering det betyder när vi tankar bilarna så får det inte droppas ner på asfalten.  Olyckar kan ske och olja bensin diesel etanol  glykol kan hamna på backen men det skall finnas en miljö matta under varje tävlingbil  i depå och ni skall ha absorberingmattor , Absol etc för att ev sanera vid olyckor. STEC får en faktura från banägaren på varje säck vi lägger ut på banan med absol och framför allt arbetet med att ta bort det. Vi sköter det jobbet så tar du hand om teamets spill = Deal.
Säkerhetsplan  i STEC  Varje tävling kommer det finnas sjukvårdsbil i direkt anslutning till banan.  STEC har köpt en fd ambulans och hyr in duktig personal för att kunna klara akuta fall.  Skulle större skada inträffa så kontaktar vi omgående 112 som vet om att vi tävlar på banan under denna dag.  Vi kommer också snäppa upp brandskyddet 2019 för detta sker varje säsong att vi har motorbränder så reglerna säger att ni skall ha en brandsläckare i bilen för egen akut brandskydd  STEC har en utrustad  Rescuebil med brandsläckare vatten men även klipputrustning och detta med duktiga killar gör att vi känner att vi kan klara ganska mycket brand. Men vi utökar med brandsläckare skall finnas vid varje depå plats  och vi kommer ställa ut brandsläckare på varje flaggpostering. Tömmer vi banans släckare debiterar vi teamet 600 kronor.   Självkostnadspris.

Funktionärer kommer vi behöva även 2019 så känner du bilsportvänner som vill vara med i staben runt tävlingarna så tveka inte att be dem höra av sig på 070-798 23 78  man kan vara med 1-12 gånger under året och all form av hjälp underlättar verksamheten på ett bra sätt.

Okey det var lite både pekpinnar och information Nu är det nära säsongstart vädret säger just nu sol 10-12 grader ingen nederbörd 30 Mars vilket känns som en helt okey dag på banan.
Testa flera bilar på Sviestad  vi kommer ha pröva på körning av V-8  , Legend men även Audi  A3 bilar och detta känns riktigt bra att kunna erbjuda förare för en blygsam ersättning möjlighet att pröva.   Bjud in intresserade för detta är en perfekt dag att börja sin racing karriär.

testa en V-8 riktigt hårig bil

En av de främsta anledningarna att vara med i STEC är att det finns väldigt mycket körning för de som vill vara med. Kika på Legend kalendern det betyder mer körning än någonsin .    Nu laddar vi nej obs obs vi glömde en sak i detta extrainsatta nummer

Behöver ni personlig utrustning ???

Allt finns nu inför premiärerna och till fantastiska priser

Underställ över och underdel Nomex 990 kr

Racing skor + handskar 990

STEC tröja 150 kronor

All kontakt med oss sker på email stec@stec.se