fbpx

RIP Erik Berger 18/7 1925 – 3/11 2018 

Erik blev utnämnd som Världens äldsta racingförare när han fyllde 90.  En levande legend som nu parkerade för sista gången.  Tack Erik från STEC gänget för din insats att visa att man aldrig blir för gammal för att vara just racing förare. Duktiga fotografen Bengt-Åke Gustafsson skrev en bok om Erik som är en perfekt julklapp och skildrar racing från början på 50 talet och framåt.

nord.png

magnold1.png
STEC kommer nu erbjuda förarplatser inför 2019.  Det kommer vara ett paket med Licenskurs med erfaren med flera STCC segrar och internationella meriter.  2018 hade vi Janne Flasch Nilsson 2019 kommer ett annat mycket känt namn upp för att kunna vara din förarcoach.   Detta med privat och företags paket tror vi kommer kunna bli ett mycket smidig lösning för den stressade som inte kan lägga tiden i garaget som krävs.  Bilarna kommer vara Audi A3 STEC Racing edition och köra i klass Standard som vi ser nu växer inför kommande säsong. Är du intresserad att företaget eller kanske du som privat vill vara med i teamet så läs gärna mer här klicka  . 

Känslor inom Racing Sverige

https://www.youtube.com/watch?v=f1T_OSzHFlk

Så mycket känslor inom Svensk Bilsport men varför är det så ?  STEC fick en ny släng på ett känt motorforum av en viss Fredrik Skoghag att kalla ”STEC för Mästerskap är att lika idiotiskt som att låta Mikaela köra STCC”   Jag tycker det bara är beklagligt att sandlådenivån är så låg och skulle vilja uppmana er förare till en sak på de olika forumen och sociala medier.  Håll er bara kalla och låt de som kallas ”Haters”  gapa på. Jag kommer aldrig gå in i slagväxlingar på forum och skriver ni om STEC så ta det positivt för ni är alla ambassadörer för sporten Långlopp i Sverige.  Personligen tycker jag alla andra arrangörer gör det kanonbra allihop.  Alla andra förare oavsett serier eller om det kallas RM / SM eller Skrotbilsrejs så är det jättebra att det skapas förarserier och intresset ökar generellt för den formen som STEC står för.    Vi har nu arrangerat den Svenska öppna Långloppsfinalen 3 år i rad och STEC är öppet för alla som vill stå för en positiv racing kultur med respekt för varandras förarkunskaper eller bilar oavsett om den kostar 10,000 , 100,000 1,000,000.   Skulle hot , våld eller allvarligt olämpligt uppträdande ske på banan , depå eller  utanför banan så kommer vi vidta åtgärder i form av avstängning på kort eller väldigt lång tid.  Och Mikaelas seger i somras var det bästa som kunde ske Svensk racing för sporten behöver fler tjejer och föredömen.  Nu är detta sagt och jag hoppas det aldrig behöver tillämpas.
Racing 2019 Kom och bli en av förarna (6)
Sista chansen att följa med boka på www.vikingline.se  från Kapellskär Rosella och vill man äta gör man det på utvägen så har vi informations konferens på tillbaka vägen. Bokas med koden sgkry och du får fribiljetten i hamnen av STEC gänget som är placerad 1 trappa upp.   Välkommen att höra det senaste om STEC tankarna och enkäten inför 2019 men klart är det nu att det blir 2,4,6 Timmars  tävlingar.

Nyrekrytering 

ungdom
Dahlia 2 år var med idag på ungdomsdagarna och provade STEC elbilen. Tyckte det var bra pace i bilen men väghållningen underkändes då kort efter bilden togs så krockade hon med farsans dåligt parkerade pickup.   Hur som helst så kommer denna elbil och gokarten alltid att finnas med 2019 så vill ni ta med barnen så ska det finnas aktivitet för dem. Ska bli kul att se vilka företag som vill synas på dessa racebilar.   Nu önskar vi er en fantastisk vecka och hoppas vi ses på Viking Line.  Och för ungdomarna kika på Light serien den kommer passa alla nya förare perfekt och är ett viktigt insteg.